Cyberpunk 2077: hamarosan jön az 1.3-as patch, valamint az első DLC

Szerző: Pafry | 2021. August 18. | hír | 41 hozzászólás

A CD Projekt Reddel kapcsolatos egyik legutóbbi hír talán az volt, amikor kijelentették, már elégedettek a Cyberpunk 2077 jelenlegi állapotával, de természetesen a fejlesztését, javítgatását továbbra is folytatják.

A fejlesztők most bejelentették, hogy hamarosan érkezik az 1.3-as frissítéscsomag, jelenleg ugye az 1.23-as a legfrissebb elérhető patch, valamint többet is elárultak az első hivatalos, ingyenes kiegészítőről.

A patch több vizuális és játékmenetbeli javítást fog tartalmazni, mint például grafikai fejlesztések, beláthatóbb minitérkép vezetés közben, több mentési helyünk lesz, jóval olcsóbb lesz újra elosztani a skilljeinket, javítottak az NPC-k reakcióin, és megszámlálhatatlan küldetésbe nyúltak bele azért, hogy javítsák az összélményt azokban. Érkezik a játék első ingyenes DLC-je is, amely többek között új felszereléseket, dzsekiket, valamint egy új autót is hozzáad Night City világához.

Egyelőre még nem tudni, hogy az 1.3-as patch mikor élesedik, de az ehhez kapcsolódó frissítések listája itt már elérhető bárki számára, aki szeretné átböngészni azokat.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 41
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaximumGame avatar
Én már nem merek próbálkozni :D Előző se volt valami nagy javítás...
2
0
0
1
Twist avatar
Azt a 3 ingyenes DLC-t igazán kár volt kiemelni... Persze, hogy ingyenes, azért még a Bethesda-nak sem lenne bőr a képén pénzt kérni 😂
0
0
0
0
💬 1
Warzoz avatar
@Twist: Pedig gondolj bele. Amit hozzátettek a megjelenés óta a játékhoz (ami nem tegnap volt), ez a 3 ingyenes DLC kiemelkedő teljesítménynek és tartalomnak számít. Arról nem is beszélve, hogy az eddig, az asztalra lerakott töménytelen mennyiségű javítás után, ami ugye több oldalnyi, még mindig nincs a játék félkész állapotban sem. 🙂
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
már most kijött.
de hogy a jóisten áldja meg őket és a gog osokat a farukba 385658 nyi lódákóval.
nekem gog ra van meg és 385658 MB szabad hely kellene az update nek.
ilyet még nem b@sztam.
most evégett telepíthetem újra a teljes játékot.
0
0
0
0
💬 10
Twist avatar
@ichigo23619: Be lehet állítani neki ideiglenes mappát, ha nincs elég helyed. Így oda tölt és onnan frissít.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Twist: itt az a gond hogy egyik vinyómon sincs annyi helyem.
de most jut eszembe, ott van a külsőm az tán még üres.
0
0
0
0
Twist avatar
@ichigo23619: Én a Baldur's Gate 3-nál fedeztem fel ezt a lehetőséget, ott szintén mókásan oldották meg, minden frissítés 50-70GB körül volt, és mivel early access, elég gyakoriak a frissítések.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@Twist: ezt most a gog galaxy-n belül kell beállítanom vagy magában a frissítés telepítőjében valahogy?
0
0
0
0
Twist avatar
@ichigo23619: Bal felső sarok fogaskerék, Settings.
https://i.imgur.com/YiZ8Wu8.png
Majd azon belül itt:
https://i.imgur.com/wu6y3Pd.png
1
0
0
0
szhusi avatar
@ichigo23619: vagy töröld le a játékot, 60gb tölt újra, legfrissebb verzióval.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Mivel a frissítés több core fájlban is végzett módosítást így ezeket felül kell írni, ez másképp nem működik. De korábban is kapott már a játék szintén nagy méretű frissítést. Spoiler!
basegame_3_nightcity_gi.archive kapásból 10+ GB és ez csak egy a sok közül amit a frissítésnek felül kell írnia.
0
0
0
0
Twist avatar
@LordSzalko: Erre lett egy olyan megoldás más játékoknál, hogy az archívon belüli friss fájlt tölti le, majd kicsomagol, cserél, visszacsomagol. Helytakarékos, cserébe lassú.
0
0
0
0
no avatar
@Twist: Na, ezt örömmel olvasom hogy ugyan ezeknél a módosításoknál szerinted ez ilyen egyszerű, bonyolultabb dolog maradjunk ennyiben 🙃
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Javítás ide vagy oda. A belvárosban még mindig 40 fps-re leesik. De más helyeken is előfordul. Mindegy hogy alacsony. közepes, magas vagy ultra beállítás..
3
0
0
0
Scorn Face avatar
Cyberpunk szindrómás betegeket, kérjük foglaljanak helyet a váróterembe.
A behívás érkezési sorrendbe történik, köszönjük türelmüket.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
SX verzió ? Q4-re ígérték, de még neki sem álltak ?
0
0
0
0
VeteranBoogee avatar
Éppen töltöm a javítást 36.28 gb. Elég masszív cucc.
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@VeteranBoogee: Nem tölt le 36GB -ot, én is most töltöm és pár perc alatt lejön.
0
0
0
0
VeteranBoogee avatar
@xCube: Nekem 36 gb volt. 😕 Nem tudom mi lehetett.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@VeteranBoogee: hát még a hely amennyit kér a gog os verzió.
385658 mb szabad helyet kérne a rohadék a nyamvadt 34gb nyi update nek.
0
0
0
0
no avatar
1.3 érkezésével valószínűleg negyedjére is neki esek, igaz szokás szerint modolva, a jelenleg beharangozott újítások is hónapok óta elérhetőek voltak Nexus-on 😅
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@LordSzalko: Nálam is most jön el a pont, hogy újra nekiessek. Pár perc és lejön a patch, kíváncsian várom, hogy mennyit javult az utóbbi időben.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Olvasottak alapján azt hittem azért pár nappal később fog élesedni a dolog, holnapi napon akkor neki esek úgy szint 😃 Komolyabb változásokra ugyan nem számítok, azok között vagyok akik a végigjátszás(ok) során nem tapasztaltak idegesítő hibákat, inkább csak apróbb/viccesebb formában.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Kicsit késve kommentelek ugyan, de nekem bizony pont annyit dobott a sebességen, hogy minden keményebb helyen megmarad stabilan a képkockaszám.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Én nem vettem észre változást igazából, a vicces bugok ugyan úgy jelen vannak. Sebességügyileg nekem eleve nem voltak problémáim.
0
0
0
0
szhusi avatar
Hosszú patch list, remélem megérte ennyit várni rá, jöhet a következő újrajátszás ezután nekem 😁
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Előre látom hogy menni fog a hiszti amiért nem sztori/mission DLC jön hanem "csak" kozmetikai cuccok 😂
1
0
0
1
💬 12
szhusi avatar
@Unstoppable: Javítások még fontosabb szerintem, mint egy két kozmetika, de én annak is örülök.
"Improved the Screen Space Reflections effect so that it looks less grainy on consoles and on lower visual settings qualities on the PC ." Főleg ennek, elég zavaró volt az a szemcsés tükrözödések
0
0
0
0
Larten avatar
@Unstoppable: Az gázabb, hogy 8 hónappal a megjelenés után is olyan hosszú patch note, mint egy komplett 500 oldalas regény.
1
0
0
1
szhusi avatar
@Larten: Legalább kijavítják, ha így maradna jobb lenne?
1
0
0
0
SuperPuma avatar
@szhusi: Jobb lett volna, ha marketing maszlag helyett anno tényleg fejlesztették is volna, mert hogy ez nem 8 évig készült, az fix.
1
0
0
0
szhusi avatar
@SuperPuma: Hogy? Markentinges osztályt is odatették volna programozni? 😂 Nem volt 8 év fejlesztés senkise mondta, valószínűleg 2016 után a witcher 3 befejezése után kezdődhetett el a komolyabb munka.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@szhusi: Nem, de talán az is a része, hogy programozókat kellene toborozni időben.
Amúgy meg a játékot a 2013as E3-on mutatták be először
0
0
0
0
szhusi avatar
@SuperPuma: 2013-ban egy teaser trailer? Amit pár videós rakott össze, cgi-al. Az nem sok, biztos hamarabb nekifogtak az alap koncepció, art dizájn megalkotásán. De a tényleges programozás, játék megalkotása szerintem 2016-ban indulhatott. Főleg azért, mert akkor még nem volt akkora vállalat a CDPR, hogy párhuzamosan több AAA címet fejlesztjen. Sőt még most sem csinálják.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@szhusi: Valószínű úgy lehet a menet, ahogy írtad. Másfelöl ezekre mindre kaptak anyagi forrást a befektetőktől. Menet közben felszabaduló grafikusokat és modellezőket már viszont átlehettett, vagy át is csoportosítottak erre a projektre. Ami biztos, hogy menet közben valami nagyon félre ment, mert ennek a játéknak nem ilyennek kellett volna lenni. Nem is a bugokból, hanem inkább a kiollózott tartalmakból gondolom így.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Larten: Valakinek az a baja, hogy lassan jönnek a patchek, valakinek az hogy túl sokáig tart őket letölteni, vagy éppen hogy túl sokat foglalnak, legalább most már van egy új réteg, akinek már az is baj, hogy megjelenés után 8 hónappal is ennyi mindent javítanak! 😆 Örülni persze semminek sem lehet, mert ez itt a Cyberpunk 2077, itt megengedett minden...
0
0
0
1
LightLeach avatar
@Unstoppable: és rohadt jogosan fog menni a hiszti.
2
1
0
1
szhusi avatar
@LightLeach: Akkor hisztizzél, mintha valamit elérnél vele. Alapjáték rendbetétele fontosabb, már megjelenésnél tavaly ez ment, hogy annyira türelmetlenek az emberek. Lásd nem lett jó eredménye az elsietett dolgoknak. Hamar kidobnának valami dlc-t az szerinted jó lenne?
1
0
0
0
Unstoppable avatar
@LightLeach: Miért? Mert foglalkoznak a játékkal? Hát ez már tényleg röhej 😅
0
0
0
1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Szepen kipofozgatjak, mire kozben en meg szert tehetek vegre legalabb mar majd egy RTX karira is hozza... :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció