Computex 2022: az Nvidia után az AMD is megerősítette előadásának időponját

Szerző: xoki | 2022. May 22. | hír | 12 hozzászólás

Az Nvidia után az AMD is megerősítette, hogy több érdekességgel is készülnek az idei Computexre. A május 23-án esedékes bemutatón természetesen ismét Dr. Lisa Su, a cég vezérigazgatója áll majd a színpadra.

Az AMD Computex 2022 „High-Performance Computing” című prezentációja alatt várhatóan számos új generációs technológiát fog mutatni az asztali és mobil szegmensekben egyaránt. A bejelentés valószínűleg senkit sem ért váratlanul, hiszen az AMD korábban már elárulta, hogy május 23-án számíthatunk a leleplezéseikre.

Az AMD előreláthatóan ismét olyan vadonatúj és következő generációs termékkel fogja feszegetni a határokat, amelyekről eddig még nem hallottunk. Az AMD Ryzen 7000 Raphael széria és a következő generációs AM5 platform szinte biztosan a show középpontjába kerül, de a 2022 második felében érkező RDNA3 leleplezésével is meglephetik a rajongókat. A hardverek mellett a cég új szoftver-technológiáiról sem feledkezhetünk meg. Bejelenthetnek például további FSR 2.0 támogatású címeket és új Adrenalin illesztőprogram-frissítéseket is.

Az AMD prezentációja május 23-án, reggel 8:00 órától lesz élőben követhető.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nnna, itt azért ketten (PC_4RM, MrPAYER) szépen kitárgyalták, hogy részben milyen típusú felhasználók miatt biztosan nem lesz értelmes ára a videokártyáknak.
1
0
0
0
cabus26 avatar
Remélem konkrét adatokat is közölnek mind az NV mind az AMD mind az Intel háza tájáról.
0
0
0
0
no avatar
Gondolom majd elmondják, hogy az otthoni felhasználók és a játékosok mennyire fontosak nekik, és azért, hogy minőségibb szolgáltatásokat és hardvereket tudjanak "nekünk" biztosítani, emelik az áraikat. Ami már természetesen nagyon égető volt, hiszen a nyomor szélére kerültek.
2
1
0
0
💬 4
no avatar
@ittmindenfoglalt: Törölt hozzászólás
0
1
0
0
santakigyo avatar
Igazad van teljes mértékben. De azért vannak a fórumok, hogy az emberek megosszák egymás között ezeket a dolgokat. Unalmas persze, de nem unalmasabb mint az a lehúzás ami a világba megy most.Persze attól, hogy foglalkoznak a témával nem lesz jobb, de a beletörődéstől se.....
1
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Törölt hozzászólás
0
1
0
0
MrPAYER avatar
Engem is szétszedtek itt az oldalon már hasonlók miatt nem is olyan régen, mikor azt merészeltem írni, hogy ne ilyen 1650-eket vásárolgassanak ha normálisan akarnak játszani. Ja hogy most annyiba megy egy olyan mint 6 éve egy high-end GPU?... Ez van, én is akartam új kocsit venni de három hónap alatt másfél millát ment fel az ára de nem sírom tele a totalcart. Ha valami x összegbe kerül akkor ez valamiféle magyar mentalitás, hogy "ti hülyék vagytok, én x-2/10-ből kihozom ugyanezt de még jobbat!" vagy akinek ettől a létminimumtól kicsit azért több sütnivója van elkezdi nyomatni mindenhova, hogy minden milyen drága mintha ez lenne az egyetlen piaci szegmens mostanában ahol brutális a drágulás...
1
1
0
0
no avatar
@MrPAYER: Törölt hozzászólás
0
1
0
0
MrPAYER avatar
Huh hallod ettől én sokkal szerényebben fogalmaztam a múltkor, te itt szét leszel kapva rövid időn belül. 😁 De egyébként igen, ugyanez a meglátásom nekem is, nagyon jól leírtad. Nem a kártya drága az emberek keresnek szarul. Van olyan 21 éves ismerősöm aki 9 hónapos sulikát elvégezte (szakmunka egyébként), kapja még javában az SZJA mentességet és két év szakmai tapasztalattal 21 évesen ilyen fél millákat visz haza nyáron mikor főszezonja van a munkájának. Isten mentsen meg attól, hogy most bárkinek a pénztárcájában nyúlkáljak vagy az élethelyzetében áskálódjak, vagy a múltban kapott lehetőségeit vagy azoknak hiányát boncolgassam, de aki 30 éves kora körül nem százezrekben mérheti már a havi bevételeit hanem tízesekben' számol annak valahol valami nagyon félrecsúszott, vagy nem volt lehetősége képezni magát ami érhető de legtöbbször inkább az van itt, hogy olyan kényelmesen él, hogy ilyesmire nem is gondol. Pedig a mai világban te jó ég mennyi lehetőség van, emberek a számítógép előtt ülve keresnek milliókat azzal önmagában, hogy beszél angolul meg mondjuk nem volt lusta könyveket olvasni, ne adj isten tanfolyamra járni mondjuk egy egyszerű, bárki által megtanulható marketingről. De most ide hozhatnék bármit, képezni kell magad amíg élsz ezt nem fogják fel sokan és ha isten is úgy akarja nem lesz anyagi jellegű gondod, legalábbis a sima megélhetéssel kapcsolatban biztosan nem. Na nagyon elrugaszkodtam a PC témától, de már ha itt volt a fejembe a gondolatmenet akkor leírtam. 😀
0
1
0
0
no avatar
@MrPAYER: Törölt hozzászólás
0
1
0
0
MrPAYER avatar
6 éve elvagyok az 1070-el pedig akkoribban ez sem volt egy olcsó kártya az akkori árakhoz nézve. 1080p-n most se nagyon fogja meg semmi lazán lehet bármivel játszani majdcsak a legmagasabb beállítások mellett úgy, hogy tartja a stabil 60 framet. Ha az akkori 145 ezres vételárát elosztom a 6 év minden hónapjával, akkor kijön, hogy durván havi 2 ezer párszáz forintba van, ez minden csak nem drága szerintem.

Igazad van, bár annyit hozzátennék a 6900XT-s sztorihoz, hogy azzal 5-6-7-8 évet is kilehet húzni 1080p-n ha van mellette egy erős cpu ami később nem kezdi el bottleneckelgetni az idő múlásával, csak okosan kell játszani a resolution scale-el és monitorozni, hogy milyen esetekben terheli meg nagyon a CPU-t az alacsony felbontás és szépen elkezdeni adagolni a felskálázást.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció