Computex 2022: az Nvidia után az AMD is megerősítette előadásának időponját

Szerző: xoki | 2022. május 22. | hír | 12 hozzászólás

Az Nvidia után az AMD is megerősítette, hogy több érdekességgel is készülnek az idei Computexre. A május 23-án esedékes bemutatón természetesen ismét Dr. Lisa Su, a cég vezérigazgatója áll majd a színpadra.

Az AMD Computex 2022 „High-Performance Computing” című prezentációja alatt várhatóan számos új generációs technológiát fog mutatni az asztali és mobil szegmensekben egyaránt. A bejelentés valószínűleg senkit sem ért váratlanul, hiszen az AMD korábban már elárulta, hogy május 23-án számíthatunk a leleplezéseikre.

Az AMD előreláthatóan ismét olyan vadonatúj és következő generációs termékkel fogja feszegetni a határokat, amelyekről eddig még nem hallottunk. Az AMD Ryzen 7000 Raphael széria és a következő generációs AM5 platform szinte biztosan a show középpontjába kerül, de a 2022 második felében érkező RDNA3 leleplezésével is meglephetik a rajongókat. A hardverek mellett a cég új szoftver-technológiáiról sem feledkezhetünk meg. Bejelenthetnek például további FSR 2.0 támogatású címeket és új Adrenalin illesztőprogram-frissítéseket is.

Az AMD prezentációja május 23-án, reggel 8:00 órától lesz élőben követhető.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nnna, itt azért ketten (PC_4RM, MrPAYER) szépen kitárgyalták, hogy részben milyen típusú felhasználók miatt biztosan nem lesz értelmes ára a videokártyáknak.
1
0
0
0
cabus26 avatar
Remélem konkrét adatokat is közölnek mind az NV mind az AMD mind az Intel háza tájáról.
0
0
0
0
no avatar
Gondolom majd elmondják, hogy az otthoni felhasználók és a játékosok mennyire fontosak nekik, és azért, hogy minőségibb szolgáltatásokat és hardvereket tudjanak "nekünk" biztosítani, emelik az áraikat. Ami már természetesen nagyon égető volt, hiszen a nyomor szélére kerültek.
2
1
0
0
💬 9
PC_4RM avatar
@ittmindenfoglalt: Komolyan nem értem hogy ezt az árazásos tèmát mért nem lehet már elengedni. Itt minden cikk végig van picsogva a fórumon hogy milyen drágák a videókártyák. Szerintem volt 2 éve mindenkinek hogy vegye a lapot ami régen volt olyan nem lesz. Attól hogy minden cikk alatt megy a sírás, olcsóbb videókártyák nem lesznek. Egyszerű a dolog, aki játszani akar annak zsebbe kell nyúlni és kész! Vagy akinek erre nincs keret az vegyen konzolt.
0
1
0
0
santakigyo avatar
@PC_4RM: Igazad van teljes mértékben. De azért vannak a fórumok, hogy az emberek megosszák egymás között ezeket a dolgokat. Unalmas persze, de nem unalmasabb mint az a lehúzás ami a világba megy most.Persze attól, hogy foglalkoznak a témával nem lesz jobb, de a beletörődéstől se.....
1
0
0
0
PC_4RM avatar
@santakigyo: A lehúzást részben magunknak köszönhetjük. De most nem akarok politikát bele keverni a témában. 😂 Mindennek annyi az ára amennyiért eladható! Az meg hogy te kiállsz a sorból nem működik. Legfeljebb ha nem veszel kenyeret nem eszel, vagy nem veszel vga-t nem játszol. Sajnos ez patt helyzet! 😂 A te döntésed nem befolyásól semmit, GLOBÁLISAN biztosan hogy nem. Az élet meg nem áll meg, vagy fel szállsz a vonatra, vagy ott maradsz a megállóban. Lehet ez most nagyképű írásnak tűnik, de az élet így működik. A panaszkodás, meg a sírás sose old meg semmit, meg nem is fog! El kell fogadni az aktuális helyzetet, és az szerint cselekedni.
0
1
0
0
MrPAYER avatar
@PC_4RM: Engem is szétszedtek itt az oldalon már hasonlók miatt nem is olyan régen, mikor azt merészeltem írni, hogy ne ilyen 1650-eket vásárolgassanak ha normálisan akarnak játszani. Ja hogy most annyiba megy egy olyan mint 6 éve egy high-end GPU?... Ez van, én is akartam új kocsit venni de három hónap alatt másfél millát ment fel az ára de nem sírom tele a totalcart. Ha valami x összegbe kerül akkor ez valamiféle magyar mentalitás, hogy "ti hülyék vagytok, én x-2/10-ből kihozom ugyanezt de még jobbat!" vagy akinek ettől a létminimumtól kicsit azért több sütnivója van elkezdi nyomatni mindenhova, hogy minden milyen drága mintha ez lenne az egyetlen piaci szegmens mostanában ahol brutális a drágulás...
1
1
0
0
PC_4RM avatar
@MrPAYER: Az én meglátásom az, ha valamire nem telik, akkor tenni kell érte! Ki kell lépni a komfort zónából és másik munkahelyet keresni, ami jobban fizet. Vagy az igényeken kicsit visszább venni és ki gazdálkodni azt, ami kell éppen. Ha meg valakinek az értékrendje nem engedi meg a drága vga-t, az hagyjon fel vele. Mert egyenes üzenet van, ez már nem lesz olcsó hobbi vagy szórakozás.
0
1
0
0
MrPAYER avatar
@PC_4RM: Huh hallod ettől én sokkal szerényebben fogalmaztam a múltkor, te itt szét leszel kapva rövid időn belül. 😁 De egyébként igen, ugyanez a meglátásom nekem is, nagyon jól leírtad. Nem a kártya drága az emberek keresnek szarul. Van olyan 21 éves ismerősöm aki 9 hónapos sulikát elvégezte (szakmunka egyébként), kapja még javában az SZJA mentességet és két év szakmai tapasztalattal 21 évesen ilyen fél millákat visz haza nyáron mikor főszezonja van a munkájának. Isten mentsen meg attól, hogy most bárkinek a pénztárcájában nyúlkáljak vagy az élethelyzetében áskálódjak, vagy a múltban kapott lehetőségeit vagy azoknak hiányát boncolgassam, de aki 30 éves kora körül nem százezrekben mérheti már a havi bevételeit hanem tízesekben' számol annak valahol valami nagyon félrecsúszott, vagy nem volt lehetősége képezni magát ami érhető de legtöbbször inkább az van itt, hogy olyan kényelmesen él, hogy ilyesmire nem is gondol. Pedig a mai világban te jó ég mennyi lehetőség van, emberek a számítógép előtt ülve keresnek milliókat azzal önmagában, hogy beszél angolul meg mondjuk nem volt lusta könyveket olvasni, ne adj isten tanfolyamra járni mondjuk egy egyszerű, bárki által megtanulható marketingről. De most ide hozhatnék bármit, képezni kell magad amíg élsz ezt nem fogják fel sokan és ha isten is úgy akarja nem lesz anyagi jellegű gondod, legalábbis a sima megélhetéssel kapcsolatban biztosan nem. Na nagyon elrugaszkodtam a PC témától, de már ha itt volt a fejembe a gondolatmenet akkor leírtam. 😀
0
1
0
0
PC_4RM avatar
@MrPAYER:
Huh hallod ettől én sokkal szerényebben fogalmaztam a múltkor, te itt szét leszel kapva rövid időn belül


Ettől nem tartok, mert sértő dolgot nem írtam senki számára.. 😁
Legalábbis ha valakinek valami újat mondtam az élet működéséről, és ezt sértésnek veszi, akkor sajnálom...... 🙂
0
1
0
0
PC_4RM avatar
@MrPAYER: Jelen pillanatban 425 ezer ft körül van egy 6900XT. Aki ezt a kártyát megveszi nem nagy igényekkel, akkor 2-3 évig lazán el van vele ha nem tovább. Ha 1 év alatt ki gazdálkodja és elosztjuk az évekre nem olyan nagy luxus. Persze akiknek nagyobb igényeik vannak, azokat meg az ár nem nagyon érdekli ilyen szempontból. Mivel tisztában vannak az árakkal többnyire, és van is erre költségvetésük mint hobbi vagy munka. Persze most nem azt mondom hogy hú de olcsó a 6900XT, de el kell fogadni hogy ennyi, és 2-3 évre már nem is olyan nagy luxus aki így veszi meg! Nem a legerősebb kártya, de azért élvezhetően biztosan el játszik vele bárki.

Akinek drága a 6900XT még így is, és azért szeretne játszani élvezhetően, de nem tud mert régi a kártyája (RX 580, GTX 1060, vagy gyengébb kari) annak meg egy 6600XT ajánlanék.

Jelen pillanatban egy 6600XT van a gépembe és 3440x1440 felbontáson játszok 165Hz-es monitoron. 200K-ért vettem a kártyát (pár hónapja), és elég jól elvagyok vele.

Szóval nem látom azt hogy ennyire megfizethetetlen lenne a PC GAMING.
0
1
0
0
MrPAYER avatar
@PC_4RM: 6 éve elvagyok az 1070-el pedig akkoribban ez sem volt egy olcsó kártya az akkori árakhoz nézve. 1080p-n most se nagyon fogja meg semmi lazán lehet bármivel játszani majdcsak a legmagasabb beállítások mellett úgy, hogy tartja a stabil 60 framet. Ha az akkori 145 ezres vételárát elosztom a 6 év minden hónapjával, akkor kijön, hogy durván havi 2 ezer párszáz forintba van, ez minden csak nem drága szerintem.

Igazad van, bár annyit hozzátennék a 6900XT-s sztorihoz, hogy azzal 5-6-7-8 évet is kilehet húzni 1080p-n ha van mellette egy erős cpu ami később nem kezdi el bottleneckelgetni az idő múlásával, csak okosan kell játszani a resolution scale-el és monitorozni, hogy milyen esetekben terheli meg nagyon a CPU-t az alacsony felbontás és szépen elkezdeni adagolni a felskálázást.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció