Computex 2019: bemutatkozott az AMD új GPU architektúrája

Szerző: xoki | 2019. May 28. | hír | 5 hozzászólás

Az idei Computex során az AMD végre leleplezte a következő generációs Ryzen CPU-kat, illetve egy új GPU architektúrát és az azon alapuló RX 5700-as szériát is.

Az AMD már több éve a GCN architektúrát használja, de most bemutatkozott a következő generációs RDNA architektúra, és az RX 5700-as széria lesz az első, amely ezen alapul majd. Az új széria GDDR6 memóriával és PCIe 4.0 interfésszel fog rendelkezni, vagyis tökéletes párost alkot majd az új X570-es alaplapokkal és a 3. generációs Ryzen CPU-kkal. Teljesítmény szempontjából az AMD szerint 1,5-ször jobbra számíthatunk, mint a hasonló GCN termékeinél.

Egy gyors demonstrációt is mutatott az AMD vezérigazgatója, amelyhez a Strange Brigade játékmenet demóját használta. A demó során az RX 5700-as szériába tartozó videokártya körülbelül 10%-kal jobban teljesített, mint az RTX 2070. Természetesen ez még csak egy játék, és a jobb összehasonlításhoz a jövőbeli tesztek is elengedhetetlenek lesznek. Az AMD egyelőre csak ennyi információval szolgált az új szériáról, de az E3-on valószínűleg sokkal több minden kiderül majd ezekről a kártyákról, amelyek várhatóan júliusban meg is jelennek.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Metalcsuby avatar
Igen, nagyon szépen halad az AMD. Viszont ha teljesítményben utolérik, illetve megelőzik az Intelt, akkor árakban is fel fognak zárkózni. Remélem nem de esélyes.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Annyira nem néz ki olcsónak, hogy megérje rá váltanom, jó ez a 1070Ti ha végre kihajtja egy jó proci. Nem a GPU a gyenge csak a játékok szarul optimizáltak.
0
0
0
0
💬 1
tivike avatar
@Mesterlovesz:
Nem a GPU a gyenge csak a játékok szarul optimizáltak.


Erre a pontra már többször eljutottam én is. 😀
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
Remélhetőleg az árak is lejjebb mennek lassacskán. Hajrá AMD 😃
0
0
0
0
Apor avatar
3000-es széria, 5000-es széria, lassan elfogynak a számok. 😆

Jöjjön be nekik ! Gyártsanak jobb cuccokat ! Hajrá I am D !
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció