Computex 2019: a Corsair felfedte a világ első PCIe 4.0-s SSD-jét

Szerző: xoki | 2019. May 28. | hír | 35 hozzászólás

A Computex 2019-en az AMD rengeteg újdonsággal szolgált a következő generációs termékeiről. Az új Navi GPU-k, valamint a 3. generációs Ryzen CPU-k mellett az X570-es chipset is megjelenik majd, amellyel a PCIe 4.0-ra való ugrás is bekövetkezik. Az új slot a GPU-k, valamint az új SSD-k sebességét is jelentősen meg fogja növelni és úgy tűnik, a Corsair lesz az első, aki ki is használja majd a benne rejlő erőt.

A Corsair MP600 Gen4 PCIe SSD olvasási sebessége 4950 MB/s lesz, vagyis közel tízszer gyorsabb a jelenlegi SATA SSD-k nagy részétől, míg az írási sebessége 4250 MB/s lesz. Ezt a hihetetlen teljesítményt a PCIe 4.0 megnövekedett sávszélessége miatt sikerült elérni, amely júliustól minden fogyasztó számára elérhető lesz az X570-es alaplapoknak köszönhetően.
Mivel ezek az alaplapok júliusban válnak elérhetővé, így a Corsair korábban említett SSD-je szintén ekkor fog a boltok polcaira kerülni, viszont az új termékük árát egyelőre még nem árulták el.

Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bybeni avatar
Kedves szerző....
Nem nagyon, csak egy kicsit vagy eltévedve...
[url]https://www.guru3d.com/news-story/gigabyte-pushes-nvme-aorus-ssd-to-15000-mbs-on-pcie-4-(raid).html[/url]

Mellesleg RAID-0-ban 5730 körül hozott a két 960PRO és így olcsóbban is mint a Corsair megoldása...
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
A SATA SSD meg az M.2 NVME SSD szinte ugyanazt hozza teljesítményben kb. 6 szoros olvasási különbséggel.
[LINK]
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Egy Első genes Raid 0 val 7000 et is el lehet érni 😊 Már ha támogatná sok lap a Raid et hozzá 😃
0
0
0
0
Larten avatar
vagyis közel tízszer gyorsabb a jelenlegi SATA SSD-k nagy részétől,


Részénél.
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@Larten: Nyelvtanilag a "részétől" is helyes. Más részről viszont ez nem egy professzionális hírportál, professzionális újságírókkal. Pihentesd a benned szunnyadó nyelvtannácit.
0
0
0
0
griff55 avatar
Nem a satás ssd-kkel kellene összahasonlítani, hanem az előző generációs nvme ssd-kel. Érezhetően nem lesz azoktól gyorsabb .szerintem
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Ha tehetem én simán beruházok rá. A programokat lehetne erre pakolni. Kíváncsi lennék mit tud. Egyébként nem tudom mennyire első, mert már a Giga is mondott hasonlót, tehát lesz itt csomó ilyen sebességű cucc. ( Mondjuk talán ők nem mutatták meg. )

Az árától tartok.
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Op.rendszer, progik, + persze pl. a Cyberpunk 2077-et majd már 1 ilyenre telepíteném akkor, hagy fusson majd csak a vasamon hyper-sebességgel! 😂 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Na, akkor cirka 10 év után lehet beszerzek 1 új alaplapot is, + beújítom teljesem a konfigomat... Eddig nem igazán volt értelme. De ez a teljesítmény növekedés már jelentősnek ígérkezik. Hozzá majd még az egyik éppen legújabb GPU + CPU + 32GB RAM ls ismét jó lesz a vasam 1db-ig bármire... 😆 😂 Mondjuk /pill. + a mostani konfigom is jó bármire full hd + 30 fps-ben, ill. sok esetben + full hd + 60 fps-ben is. Azert most mar majd kovetem az esemenyeket alaplap fronton, 1-2 even belul biztosan lesz megfizetheto valtozata is.
0
0
0
0
💬 10
yugiohyugiohzebuyug avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Várd meg a Zen 2-es teszteket. 😀 Mondjuk muszáj lesz, mert ugye jelenleg még csak AMD-s lap alatt lesz elérhető a PCI-E 4.0, ha jól tudom. És az alaplap árakra is figyelj. Olyanokat hallani, hogy 600$-os lapok sem kizártak. Mindenesetre remélem nem az összes kategóriában szálltak el az árral.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Hali Yugi! Ezer éve futottunk itt össze, örülök h látlak koma! 😆 😃 Oksa, majd figyelek de úgysem sietném el azért a dolgot, valószínű hogy csak 2 éven belül lesz nálam majd csere... Kb. mikor majd szerintem a Cyberpunk 2077 is megjelenik, ahhoz szeretnék majd már 1 új vasat, ha az ajánlott konfig hozzá majd nagyon brutálul fog festeni! 😂 😆 Köszi az infót 1ébként, szevasz! 😀
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ja, arra ha drágák is lesznek biztosan lemegy az áruk. Meg lehet Intelnél is kapható lesz. Na meg arra már Zen2+ meg Zen3 lesz... Úgyhogy mindegy. 😜 Ritkán írok mostanában. Most ez érdekelt annyira, hogy hozzá is szóljak. 😀 csácsá
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Bőven elég még a 3.0 as PCI-e es csati mindenre is 😀 csak marketing miatt hozzák be.. hogy kiszórják a régi lapokat.. és lenyomják a régi használt piac árakat... mert több éve nincs fejlődés ! Még vagy 5évig elég lesz a 3.0 csati 😀 Akkor meg max veszel egy átalakítót a 3.0 as lapodhoz.. amivel fog menni a 4.0 is 😉
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@MaximumGame: Nekem még mindig 2.0-ás van. Ha újítok, akkor már 4.0-sra újítok.
0
0
0
0
carl18x avatar
@MaximumGame: Persze hogy elég a 3.0 mindenre mert az intel azt használ 😃 Ha az AMD elő valami újat, az marketing. Bezzeg az i9-9900KS +300 mhz órajele meg egyből forradalmi elő lépés ? 😃
TOCK TOCK TOCK TOCK TOCK TOCK TOCK TOCK............
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame:
Még vagy 5évig elég lesz a 3.0 csati 😀 Akkor meg max veszel egy átalakítót a 3.0 as lapodhoz.. amivel fog menni a 4.0 is 😉


???

Ezt most valahogy nem igazán értem.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Hát Bányászkártyákhoz is tudsz venni külső PCI-e csatit 😀 lehet majd 4.0 ba is venni !
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: A PCI-E oda - vissza kompatibilis, de attól még a nagyobb sávszélességet csak az újabb verziót támogató alaplapokkal fogod tudni elérni. Ha átalakítod a PCI-E 3.0 -t 4.0 -ra, attól még ugyanúgy 3.0 sebességgel megy. Ergo semmi értelme. A bányász kártyákhoz készült USB kivezetés amúgy vajhmi kevés egy VGA játék igényekhez való meghajtására.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Szerintem megoldhat lenne Ez 😀 de majd kiderül.. 3.0 bőven elég mindenre is !
0
0
0
0
Kelori avatar
Végre valaki hajlandó volt egy nyomorult hűtőt tenni egy SSD-re. Évek óta probléma a túlmelegedés a nagy teljesítményű daraboknál de eddig mindegyik sóher gyártó meg akarta spórolni rajta azt a pár ezer forintot.
0
0
0
0
💬 13
Csicso avatar
@Kelori: Pontosan, ha ez a "fantasztikus" sebesség nagyobb fogyasztással és melegedéssel jár akkor köszönöm, nem kérek belőle.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Csicso: Olyan sokat csak nem fogyaszt. 😜
0
0
0
0
Csicso avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Nem a villanyszámláról van szó. Hanem, hogy mi az ára a teljesítménynek. Vegyük az AMD VEGA vagy R 290X és stb. kártyákat a vele teljesítményben pariban lévő Nvidia kártyák fel ekkora fogyasztással érik el ugyanazt a teljesítményt, ebből nem kérek. RAM fronton is.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Csicso: Ha 4W ról 5W ra nő fogyasztás azért csődbe nem mennél, ne dramatizáljunk.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Mesterlovesz: 😂 Ez jó 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Tudnád hányszor olvasni videokártyák esetében is olyanokat hogy azért nem kell valakinek egy erősebb kártya mert az 30W - al többet fogyaszt. Igazi gamer hozzáállás, nem?😀 Összességében viszont mire is nem elég a jelenlegi SSD kínálat játékok terén, meg úgy általában? Főleg ha az NVME SSD - t veszem alapul.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@enslaved: Meg ne látszódjon a hó végén +70 Ft a villanyszámlán 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: egyetértek, professzionális felhasználásban lehet van értelme az ekkora sebességnek, viszont az átlag usernek szerintem tökmindegy. Nem ez most a bottleneck.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kelori: Legyünk reálisak egy ekkora alu tömb előállítása nincs pár ezer forint. 100 Ft kiadás a gyártónak kb, de még lehet annyira se. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Tök mindegy, hogy van e rajta hűtő vagy nincs, a minőségibb darabokat nem filléres lapba veszik, ott pedig eleve meg van oldva az m.2 hűtése is, sok ember dizájn szempontjából ezt is le fogja kapni róla és megy a fiókba.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kelori: Eddig megspórolta az árát, most rárakja ötszörös áron a csúcs termékekre. De ha neked ez kell, akkor hajrá. Az olcsó modellekre ugyanúgy nem fognak hűtőbordát rakni változatlan áron.
0
0
0
0
Kelori avatar
@xCube: Még egy pár helyen forgassátok ki és kössetek bele a két darab mondatomba.
De legyen igazad, akkor nyugodtan spórolják le róla, jó lesz majd nézni hogy a maximum sebességet meg sem közelíti mert 80-90 fok környékén vadul throttlingolni kezd.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kelori: Sajnálom ha túl személyes voltam, nem ez volt a cél. Nem azt mondom, hogy jól van ez így, hanem csak azt, hogy így van.
0
0
0
0
xheynor avatar
nagyon bitang lesz ez a PCIe 4.0 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció