CES 2020: új high-end alaplap, RTX 2060 KO és egyéb termékek az EVGA-tól

Szerző: xoki | 2020. January 13. | hír | 43 hozzászólás

Az idei CES során az EVGA leleplezett egy új RTX 2060-at, egy új felsőkategóriás alaplapot, új hangkártyát és tápegységet is, szóval a márka rajongói biztosan találnak valami szemrevalót az új termékek között.

Az RTX 2060 KO az EVGA új belépőszintű grafikus kártyája, amely 299 dolláros áron érkezik a szokásos 349 dollár helyett. Az árcsökkentés egy új PCB dizájnnak köszönhető, így mostantól ez a kártya az egyik legpénztárcabarátabb lett ebben a kategóriában. Az RGB dizájnról sajnos le kell mondanunk, viszont minden más marad a régiben. Ilyen ár mellett az AMD RX 5700-as széria tökéletes konkurenciájává vált.

Az esemény során a cég felfedte a Nu Audio Pro 7.1 hangkártyát is. Egyelőre nincs HDMI csatlakozó a 7.2-höz, viszont a közeljövőben nincs kizárva, hogy felbukkan majd.
Az SR-3 lesz az EVGA high-end alaplapja, amely az Intel Xeon-hoz készült, és ringbe száll az ASUS ROG Maximus Dominus Extreme nevezetű termékével. Az EVGA maradt az E-ATX-nél, és egy csomó hasznos funkcióval, valamint overclocking lehetőségekkel látta el. Egy 2000 dolláros termékről van szó, szóval semmiképpen sem az egyszerű felhasználók számára készül.

Végül, de nem utolsósorban az EVGA új tápegységeket is leleplezett: a 80Plus Bronze B5-öt és a 80Plus Gold G5-öt. A G5 széria a minőségibb termékeket foglalja magába, viszont nem érték el a Platinum kategóriát. A B5 széria pedig lényegében a pénztárcabarátabb PSU-kat takarja.

Hozzászólások: 43
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ben_aloha avatar
"Az RGB dizájnról sajnos le kell mondanunk"
Mekkora tragédia, feldolgozhatatlan 😃
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@ben_aloha: Nekem sem kenyerem az RGB univerzum…
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@ben_aloha: Nekem a lapot és a kártyát kivéve minden RGB mentes és ezt direkt csináltam így. Előbbi 2 csak azért nem, mert lapnál 30 felet kártyánál meg 50 felett mindenbe beleteszik.
Na most nem akartam 12 E-s lapot meg LP típusú kártyát mert azokban nincs.
0
0
0
0
pinkyke avatar
hát nekem nem kéne ilyen mert nem szellőzik rendesen meg drága is
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@pinkyke: hát RF Shielding et máshogy nemnagyon lehet csinálni 😃
0
0
0
0
no avatar
@pinkyke: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
pinkyke avatar
ja a kép alapján azért nem merték bele rakni 1 gépházba sem mert annyira szellőzik.
de,amúgy tök 8 mert akkor se kéne ez a konfig ha ingyen lenne.
én sose raknám ilyen közel egymáshoz az alkatrészeket mert nem szellőzik rendesen és tök mind 1 mit hadoválsz össze ez akkor se szellőzik rendesen ha be van rakva 1 gépházba max úgy ha tele *** venitvel az egész gépházat hogy közvetlenül hűtse vagy vízhűtést raksz rá.
0
0
0
0
no avatar
Ez a mindig kiadunk egy picit jobbat dolog kezd kurvára inteles lenni. Adjanak ki egy karit amit a lehető legjobban kiaknáznak és a lehető legolcsóbban a legjobb teljesítményt nyújtja nem ez hogy kiadnak félévente egy 2%al gyorsabb valamit válaszként az amdnek hát mivé lett a világ?!? Vagy csak engem zavar ez?
0
0
0
0
💬 20
Mesterlovesz avatar
@Csakos10: Ez az Nvidia undorító monopolista üzletpolitikája. Elértek a csúcsra, 1200 dollárért árulnak videókártyákat, nekik ez így pont jó, nem akarnak változtatni. Egyébként ha szükség lenne rá, hogy kiadjanak egy 2080Ti-nál 30-50%-al erősebb kártyát, már holnap megtennék. Az AMD nek GPU fronton nincsen elég kapacitása versenyezni, így nem is próbálkoznak.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Intel is ezzel szívta meg keményen
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Abba sokan nem gondolnak bele, hogy azért adják ennyiért mert, így is megveszik. Az Apple-t is lehet ugyan ezért fikázni, de ő is csak azért adja annyiért a termékeit mert megveszik. Ők csinálják helyesen, nem jótékonysági szervezetként vannak elkönyvelve.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Valahol megértem őket de ezzel hátráltatják a fejlődést amit én erősen büntetnék államilag vagy egyéb szervezetek által.
0
0
0
0
no avatar
@Csakos10: Hát, ki hogyan vélekedik a dologról. Addig fogják emelni az árakat amíg megveszik és nem érzik, hogy ez már kicsit túl bunkó húzás a user-ek felé.
0
0
0
0
xCube avatar
@Csakos10: Mivel hátráltatják a fejlődést?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@LordSzalko: Ahoz, hogy így is megvegyék, az kell, hogy ne legyen más piaci szereplő, aki jobb ajánlatot ad. Vagyis monopol helyzet. Az apple meg picit más tészta, mert ők a saját kis zárt világukat teremtették meg, amibe vag belépsz és csak az ő terméküket veszed, ami lokálisan szintén egy monopólium, vagy nem használod egyáltalán.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Jobb ajánlatnak erős nevezni, teljesítmény esetleg. Házon belül sincsenek eget rengető különbségek a felsőházban lévő modellek között, pláne, hogy amiért a Ti-t veszi a legtöbb ember azt sem képes kiszolgálni ténylegesen csak elvétve, minimális túlzással a 2080/s-el ugyan ott lesz az ember többnyire lényegesen olcsóbban. Erős érveket nem tudok felhozni a Ti mellé azon kívül ,hogy elmondhatod, neked majdnem a második legerősebb kártyád van a piacon.

Apple-nél sem szükséges évente az eszköz cseréje, ettől függetlenül megveszik szép számban mert az újabb modell kell nem számít mennyi, így emelik az árakat, itt a fentebb említettek még inkább csak igazak, házon belül lehetne tenni a dolog ellen. A profibb szegmens-t meg jobbára stúdiók vásárolják, ahol abszolút nem számít az ára a dolgoknak, ez mellé csak az társul, hogy ők nem is sírnak miatta.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz:
Egyébként ha szükség lenne rá, hogy kiadjanak egy 2080Ti-nál 30-50%-al erősebb kártyát, már holnap megtennék.


Ezt erősen kétlem.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@xCube: Az RTX Titant vagy a 2080Ti-t leviszik 7 nm-re. Az órajelet felhúzzák, mivel 7nm en már sokkal több belefér a 250W-os TDP keret mellett. Raknak mellé egy HBM memóriát vagy bármilyen gyorsabb megoldást, mint a jelenlegi Bottleneckkes GDDR6 és készen is vannak. Meg se kell erőltetniük magukat, még új architektúra se kéne hozzá megkockáztatom.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Ez így leírva szép és jó, de ezt neked senki sem fogja kivitelezni fél avagy egy éven belül, nem hogy másnapra. Még, ha szükség helyzet is adódna.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@LordSzalko: 15 hónapja jöttek ki ezek a kártyák. Nyilván nem most fogják elkezdeni kitalálni a dolgot, egy ilyen cégnél folytonos fejlesztés van. Ez már rég ott van a "fiókban", csak várják, hogy mikor lesz szükség rá, hogy előrukkoljanak vele. Itt még csak nem is arról beszélünk, hogy Ampere architektúra, hanem maga a Turing is erősen le van limitálva TDP miatt, illetve memória sávszélben. Ez egy architektúrális döntés, hogy emelnek-e az órajelen, ami persze több TDP vel jár. Legjobb példa az Intelék háza tája. Ott is azt csinálják, hogy a meglévő architektúrát próbálják nagyobb fogyasztás mellett nagyobb órajelre emelni, hogy nőjön a teljesítmény. Csak ott már sajnos rég elérték a 14 nm határait, úgyhogy csak vergődnek, mint hal a szatyorban. (lásd még: új 22 magos 10990XE 380W-os Intel processzor)
0
0
0
0
tivike avatar
@Csakos10: Már lemondtam róla én is. Inkább elengedem és játszok. Majd, ha valami akad akkor megveszem az aktuális sztár alkatrészt.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Csakos10: ÉS az Intel miért csinálta ? mert nem volt konkurencia. nV nél mikor volt utoljára konkurencia ? kb 7 éve.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Jó kis Radeon HD. Mondjuk akkoriban azért sokszor az AMD jobban megérte. Akkor még sztár cucc volt a Phenom II X4 HD5870el.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: hát jah az úgy egy tuti kombó volt 2009 ben 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Hát akkoriban az elképzelhetetlen teljesítmény volt nekem a Slot1-es Celeronommal.
Spoiler!
2009ben ámuldoztam a CoD2-n, hogy de brutál játék. 128mb-s Radeon 9250el toltuk a suliban
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Hét nem mondom hogy énis a P4 631 el meg a Radeon 9600 al közel álltam hozzá 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Csakos10: Amit itt hírdetnek KO néven, ugyanazt tudja mint egy átlag 2060. Csak van factory OC verziója is ami megintcsak nem új dolog.

Az "új dolog" az benne hogy lehúzták az árát.
0
0
0
0
xCube avatar
@Csakos10:
Ez a mindig kiadunk egy picit jobbat dolog kezd kurvára inteles lenni.


Nem értem hogy jön ide az nvidia azt leszámítva, hogy tőlük vették a kártyához a GPU -t. Ez az eVGA saját kreálmánya.

Adjanak ki egy karit amit a lehető legjobban kiaknáznak és a lehető legolcsóbban a legjobb teljesítményt nyújtja


Te melyik párhuzamos dimenzióban élsz? Az egész világ a vad kapitalizmus csúcsán jár. Nem népszeretetből születnek szórakoztatóipari termékek.

nem ez hogy kiadnak félévente egy 2%al gyorsabb valamit válaszként az amdnek


Régen egy VGA generáció piaci élettartama bevezetéstől kivezetésig kb. egy év volt. Ez mostanra megnyúl, kb. két évig van egy generáció a piacon. Köztes lépcsők, legyen az reakció a konkurenciára, javított, frissített architektúra, árcsökkentés a vásárlókedv élénkítésére és hasonlók mindig is voltak. Az utolsó generáció is komoly lépést tett előre teljesítményben, a frissített verziók pedig hasonló áron adtak több teljesítményt. Nem szabad elfelejteni, hogy minél kisebb csíkszélességre ereszkedünk annál nehezebb tovább lépni. És azt sem, hogy manapság grafikai előrelépést elérni is sokkal több számítási teljesítményt igényel, gyakorlatilag exponenciálisan nő a teljesítményigény a javuláshoz képest.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Hmm ha most vennék új videokártyát, lehet ezt választanám.
0
0
0
0
💬 15
no avatar
@Rocky12: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
2080 alatt eleve nincs sok értelme venni mivel a 1080/Ti megverik őket olcsóbban. 2060-ak meg RT-hez harmat gyengék, szóval nem igen szól mellettük semmi.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Én bőven el voltam Metro-val RT alatt még korai release-nél is, azóta meg bőven volt javulás RT terén szinte az összes támogatott játékban. 4k nem kimondottan érdekelt a gaming érában egyenlőre, azon kívül, hogy az NV azzal tolja a preziket.

Amíg csont nélkül nem képesek tolni a kártyák a ~100fps-t 4k alatt addig nálam felejtős, nem ma lesz, de ráér bőven.

*2070-em meg sosem volt nem tudom miről beszél, de amíg leírok egy választ addig a sajátodat kétszer szerkeszted.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Nem feltétlenül szükséges nálam az RT, ettől függetlenül szeretem használni ahol elfogadható értékeket produkál. 3080 nálam szintén esélyes mert találtam értelmes utódot a CHG90 helyére, oda pedig megint csak több erőre lesz szükség az újabb címeket tekintve amik közül elvétve érdekel 1-2, bár én jobbára a régebbi kedvenceimmel szórakozok 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én már a fix 60 ultra RTX nek is tudnék örülni, mivel a 2080 Ti se elég néha még ahhoz se, pl az említett metro ban.
Nem a kártya erejét akarnám kétségbe voni csak a Hype meg a teljesítmény között elég nagy a hordás 😃
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
4K ban, mert az volt az említett felbontás 😃 1440p ben is teljesen jó
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Azért egy 2080 ti csak tud bármilyen gameban rtx nélkül 100+ fpst vagy tévedek?
0
0
0
0
no avatar
@Csakos10: 1080p/1440p mellett RT nélkül igen, de azaz érték már 2080-al sem ritka. 4k mellett is vannak olyan játékok amik 2080Ti-al tudnak 100+ fps-t RT nélkül, bár most csak kapásból a BF1 jut eszembe.

A fenti taggal bekapcsolt RT melletti értékekre gondoltunk.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: 2060-t szinte senki se azért vett/fog venni mert RTX-es játékokkal akar játszani. 😆

Csak egy jó középkategóriás kártya kell neki, ami bírja majd pár évig. Arra meg tökéletes minden játékban.
0
0
0
0
no avatar
@19ati93:
2060-t szinte senki se azért vett/fog venni mert RTX-es játékokkal akar játszani.

no shit sherlock. Erre kivel sikerült rájönnöd?

Csak egy jó középkategóriás kártya kell neki, ami bírja majd pár évig. Arra meg tökéletes minden játékban.

Ja végül is, csak drágább és gyengébb átlagban mint egy 1080-as, 2080 alatt meg ott a Ti szintén olcsóbban mint pl egy 2070, csak az mellett már szól annyi, hogy viszonylag korrekt módon viselkedik RT alatt, ami még RT nélkül szintén gyengébb.

De, ha a hsz.-ből csak a második mondatot sikerült megemészteni akkor nem csodálkozom a feljebb említett két kijelentéseden.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: Nagymuter segített!

2060 kb az 1080-al van egy szinten +- pár % játéka válogatja, meg a kártya pontos típusa. Sok programban viszont ígyis hasznosabb mint a gtx.

Használtan már olcsóbban találsz 1080-at perpilanat az biztos, ez nem új.
Újonnan jelenleg kb úgyis 5700 meg 2060S-t vesz az értelmes többség sima 60 helyett, ha nem sajnálja azt a plusz pár ft-ot.
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Elenyésző, de olcsóbb (talán még garis is) 1080-at azért több alkalommal látom elöl avg.-el, elég ritka mikor ugyan azt vagy minimálisan kevesebbet hoz az előbb említett modell, egy kis plusz OC-val meg kompenzálhatóak a típusok közti különbségek.

Én az 5700-as témáról mai napig nagyon vegyeseket hallok, itt vannak akik azt mondják, hogy stabil. Külföldin meg több a panasz, lutrinak tartom így (egyéni). 2060S-ről megint a 1080Ti jut eszembe használtan 135-140k-ért, de rá megint a használt piac vonatkozik. Bár azokra még van gari és nem is rossz fajták.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Igazad van, mondjuk ha kell akkor inkább várok egy új termékre vagy még gyűjtök, de a 2060-at is azért vettem mert nem akartam 1660-at/1660 Ti-t. És ebben az árkategóriában pont ezek és a 2070 között volt a kártya. Amikor megvettem a gtx 960-at akkor is ugyanezt mondogatták, miért nem vettem inkább 970-et, stb. Nekem ez így jó 😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Rocky12: Én is eredetileg 1660TI-t akartam/nem akartam én se tudom, de egy picivel többért volt 2060 ami azért simán jobb nála. Azt a kis pluszt megérte, a 2070 meg már megint csak sokkal többe fájt volna, így maradt ez. (Super verziók még a láthatáron se voltak.)
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
19ati93 avatar
Hát igen..lenyomás nem igen jött össze. De még a megközelítés se.😆
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@19ati93: Jogos 😀

@AJOSHUA: pontosan 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció