CES 2020: Intel Xe-s laptopon futtatták a Destiny 2-t

Szerző: xoki | 2020. January 08. | hír | 13 hozzászólás

Csak úgy özönlenek az újabbnál újabb információk, érdekességek és bejelentések az idei CES-ről, amelyek alapján úgy tűnik, egy újabb izgalmas év elé nézünk, ha hardverről van szó.

Az Intel például Destiny 2 játékmenetet mutatott élőben, amelyet nem máson futtatták, mint egy Intel Xe DG1 GPU-val felszerelt könnyű és vékony laptopon. A konkrét specifikációkat sajnos nem ismerjük, de annyi kiderült, hogy egy Intel Tiger Lake chip kapott helyet benne. Ezek a cég 10nm+ gyártási technológiájával készültek, amely mellé a DG1-et rakták. A DG1 egy diszkrét grafikus processzor, amely az Intel Xe architektúráján alapul, és valamikor ebben az évben jelenik majd meg. Sajnos a beállítások és a felbontás sem ismert, így egyelőre nem lehet megmondani, pontosan milyen teljesítményre is képes a Tiger Lake és DG1 párosa.

Ezenkívül elárulták még, hogy a Tiger Lake a legkisebb U-szériás alaplapokon is helyet kap, illetve a mesterséges intelligencia teljesítmény is sokat javul az Ice Lake processzorokhoz képest. Egyelőre nem tudni, mikor érkeznek majd, de remélhetőleg hamarosan többet is megtudunk az Intel új termékeiről. Mellesleg a bemutatón látottak alapján nincs kizárva az sem, hogy a DG1 kizárólag a mobile platformokhoz készül majd, de remélhetőleg ezt is tisztázni fogják a következő bemutatójuk során.

Destiny 2
Destiny 2
Destiny 2
Megjelenés: 2017. October 24. (PC)
Műfaj: Akció, FPS, MMO
Fejlesztő: Bungie
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én kíváncsi vagyok erre az Xe dologra mióta bejelentették, nem mint ha gondolkodnék benne, szimplán figyelemmel kísérem, utolsó hírek pl. Az asztali GPU-ról nem voltak túl előnyösek, ott szerintem nem is lesz igazán versenyképes, a jól belőtt árazásról sosem volt híres az Intel, a driverek pedig szintén megérnek majd egy misét valószínűleg. Mobil témában lehet jövője bár az AMD-s Vega palettától még bőven messze lehet, házon belül minden bizonnyal nagy ugrást mutathat.

Játékra nem hiszem, hogy valaki ilyen konstrukció mellett döntene laptop témában, hanem néz egy komolyabbat valamilyen 16-20xx genes NV-vel.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@LordSzalko: Úgy tudom hogy az intel totális árháborút tervez az amd ellen értsd féláron akarják adni a dolgokat ameddig egyenesbe nem jönnek a dolgaik. Bár ez lehet hogy csak kósza hír. Minden esetre én nekem bejönne de szerintem mindenki másnak is.
0
0
0
0
no avatar
@Csakos10: Rákényszerülnek, ettől függetlenül jelenleg az egyetlen jól árazott termékük a 9400F. Aki mindenáron Intel vonalon akar maradni annak biztosan jól esne a későbbiekben.
0
0
0
0
gaborw avatar
@Csakos10: Egyik cég sem jótékonysági szervezet. Méghogy félàron? 😂
0
0
0
0
no avatar
@gaborw: Nem persze de szerintem féláron is lenne hasznuk 😂 Ami azért kicsit böki az ember szemét 😊 amúgy ha a piacot megtartják én simán folyamodnék ehhez a módszerhez a helyükben 😀
0
0
0
0
no avatar
Ez oké, de hogy futott rajta?
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Blackisacolor: A jelenlévők elmondása alapján jól, de nem árulták el a felbontást és a beállításokat. De mivel ultra mobil chipről van szó valószínáleg nem a teljes, diszkrét grafikus kártyára tervezett modellről van szó. Én kíváncsian várom mit tudnak kihozni. Egy erős középkategóriától többet nem igen hiszek, de ha jó az ár / érték arány, akkor minden rendben van.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@xCube: Gamers Nexus videója alapján 1080p low 44fps
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Blackisacolor: Hát ja de elvileg ez csak software fejlesztőknek megy optimalizálás céljábol meg nem végleges ma hardver
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
ToMiHuN95 avatar
Hát ha szerinted az AMD GPU-ihoz a felhasználnálóknak kell majd drivert írni akkor az Intel-hez még játékot is vásárlóknak kell majd hozzá csinálni😃
0
0
0
0
gaborw avatar
@ToMiHuN95: Ott a pont nàlad! Kb. 😂
0
0
0
0
no avatar
@ToMiHuN95: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Eddig 20 év alatt nem volt egyszer sem kimondottan jónak mondható driver az intel GPU-khoz
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció