Menu
Call of Duty: Modern Warfare - loot boxok helyett battle pass
Szerző: xoki, 2019. október 21., hír

Az Activision elárulta, hogy a széria korábbi részeivel ellentétben a Call of Duty: Modern Warfare nem tartalmaz majd loot boxokat, illetve season pass sem lesz. Helyette battle pass rendszert kapunk, amely egy ingyenes és egy fizetős részből fog állni.

Az Activision bejelentéséből kiderült, hogy a megszerezhető jutalmak nem befolyásolják majd a játékmenetet, tehát főként kozmetikai cuccokat oldhatunk majd fel, illetve a játékbeli áruházban történő vásárlás esetén sem jutunk előnyhöz. A battle pass COD Points (játékbeli fizetőeszköz) szerzését is lehetővé teszi a játékosok számára, ez a rendszer csak a megjelenés után kerül majd be a játékba. Minden új szezon során egy speciális témát kapunk, ezekhez kapcsolódó egyedi tartalmakkal.

Korábban már megtudtuk, hogy nem terveznek loot boxokat, ezért nem igazán meglepő ez a bejelentés, viszont elég sokan még mindig nehezen hiszik el az ilyen információkat. Mindenképpen egy nagy változásról van szó, hiszen az utóbbi évek során valamilyen formában mindig jelen voltak ezek a mikrotranzakciók.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én jelenik meg.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 53
SLIMEGUY avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 15:47:34
#
n o
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 13:25:24
#
giphygifs.s3.amazonaws.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif
blaxphoenix avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 16:33:24
#
@Milton: XD
jött, hogy válaszoljak pár kommentre de tudod egyszer azt olvastam: hülyékkel nem érdemes vitatkozni, csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 23:30:49
#
@blaxphoenix: Pontosan. Nehéz megállni, de egy idő után rájön az ember hogy az ilyenek úgy sem vezetnek sehova, csak önmagát ingerli.
Tuhajohn avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 11:28:42
#
Ez legalább annyira rossz, mint a loot box. Megveszed aztán meg farmolhatsz ezerrel és ha kicsúszol az időből akkor elment a semmire a pénzed vagy még többet költesz. Szóval a függőség egyáltalán nincs kiiktatva amit annyira kritizáltak a loot boxoknál.
Nekem nagyon hiányzik az az időszak mikor megvettem egy multis játékot aztán mindenféle továbbköltekezés nélkül mindent megtudtam szerezni játszással.
Unstoppable avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:15:10
#
@Tuhajohn: A legnagyobb különbség viszont a lootboxokkal szemben hogy tudod mire költöd a pénzed. Nem egy zárt ládikát veszel x eurrért amiben lehet valami pl 20 skin közül hanem egy adott időszakra lebontva előre megnézheted hogy az adott pass mit tartalmaz és ha TE úgy döntesz hogy "ba*ki ezek nekem tetszenek ez nekem megéri" akkor megveszed és kifarmolod. Nyilván azzal neked kell tisztában lenned hogy mennyi időd van grindolni egy ilyen pass-t de legalább nem vakon dobod ki a pénzed abban a reményben hogy HÁTHA valami jót nyitsz...:? Ha már mindenképpen lennie kell egy játékban valami mikrotranzakciónak akkor inkább Battle Pass legyen mint lootboxok imo 8-) De igazad van, a legjobb az lenne ha elég lenne játszani ahhoz hogy zsír cuccokat lehessen szerezni :X
Tuhajohn avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:45:20
#
@Unstoppable: Ez igaz, de függőséget legalább annyira okozhat mint a loot box.
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:53:28
#
@Tuhajohn: Azért van egy meredek különbség aközött hogy szándékosan függőséget okoznak lootboxokkal, vagy rendszeren adnak ki új tartalmat konkrét összegért, cserébe tovább életben/érdekesebb marad a játék. Általában azért vesz az ember meg egy játékot hogy játszon vele, nem lehet mindent a kiadókra fogni, a felhasználónak is van felelőssége abban hogy mire költ és mennyi időt tölt vele, ez azért nem ugyanaz mint a szerencsejáték függőség gyerekeknek téma.
Mellesleg ez még csak nem is egy új dolog, bármely előfizetős játékra igaz lehet ez (pl. World of Warcraft).

Persze sok függ attól is hogy pontosan hogy fog működni és milyen lesz a tartalom, Activisionnél főleg van mitől félni, de először derüljön is ki mi fán fog ez teremni.
TheXperia1 avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 05:39:12
#
Újabb battle pass hulladék érkezik gyorsan.... Lassan minden game ezt a hulladék dolgot nyomatja.... Katasztrófa ez az egész.
thomas32 avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 10:41:21
#
@TheXperia1: Én szerintem mindig jobb,mint a faxom loot box.. Emberekben függőséget okozó loot box-nak nem értem mi értelme egy játékban. Felnőteket is elragad nemhogy még tizen éveseket..
TheXperia1 avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:42:14
#
@thomas32: Loot Box se kéne régen se volt és jó is volt. Nyugodtan lehetne ezeket a szarokat kihagyni innen. Legyen az Battle Pass vagy Loot Box egyik se kell semelyik új játékba csak a felesleges és idegesitő!
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 01:56:57
#
Kár érte, pedig egészen jól beindultak ezek a mikrotranzakciós lehetőségek, de úgy látszik az emberek zömének kevés a pénze arra hogy gyorsítsák a tempót. Mondjuk az kész röhej amikor single játékok esetében is megy a hőbörgés miatta.
whis avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 03:57:22
#
@enslaved: Az emberek zömének van annyi esze hogy ne tetves lootboxokra locsolja el az összes pénzét.Szánalmas hogy néhány ember azon van kiakadva hogy egy játékban nincs mikrotranzakció.El nem tudom képzelni mit élhet át az aki egy játékban nem tud több ezer forintokért csilivili fa.szságokat venni,ilyenkor bedepiztek?Ezért tart itt a játék ipar hogy content nélküli félkész szarokat ad ki majdhogynem minden cég,amikhez hónapokon keresztül jönnek a több gigás patchek mert úgy vannak vele, hogy majd a sok szerencsétlen úgyis önti eléjük a pénzt mert hát meg kell venni a szivárványszínű crocs papucs skint 20ezer forintért.

"Mondjuk az kész röhej amikor single játékok esetében is megy a hőbörgés miatta."

Erre meg csak annyit,hogy pont ez ösztönzi lustaságra a készítőket.Nem a jó játék készítése a cél hanem a profit mindenek felett.Amivel az a gond,hogy régen minőségi játékokkal lett meg ez a profit,manapság meg mtx,loot box,battle pass meg minden isten fa.szával
tivike avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 06:16:30
#
@enslaved: Mindenkinek van pénze, csak kevesen olyan idióták, hogy ezeket akarják vásárolni.
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 09:10:04
#
@enslaved: Nem értem mi a gond, a battlepass is mikrotranzakció.
Warlordcommander avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 11:33:23
#
@Milton: Mert a battle passal játszani is kell és nem ugorhatod átt a legtöbb játékban amiben van.
blaxphoenix avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 09:40:31
#
@enslaved: Azt nem értem miért kellene fizetni a contentért. Egy játéknak van egy fix ára, miért akarna az ember orbitális összegeket bele ölni egy virtuális valamibe? Ha ruhát veszel azt lássák mások is, melegít, és ha elszakad port törölhetsz vele. De egy skinnel mi a f@szt csinálsz majd mikor leállnak a szerverek? Dicsekedsz az unokáidnak, hogy "tata 200 dodót ölt bele a játékba, és mennyire menő"?

És az emberek nagy része nem engedi meg magának ezeket a "luxus" cikkeket, vagy ha lenne is rá pénzük az értelmesebbek nem költik ilyenekre. Nem értem miert vagy felháborodva mindig. Otthon nincs kinek dicsekedj, hogy te mikrotranzakciókra költöd a pénzed, és ide kell gyere?

Ha egy játékot szeretsz akkor azt játszod, és nem veszel XP boost pack-et 30€-t rá.
Unstoppable avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 10:31:54
#
@blaxphoenix: Ez a csávó minden ilyen hír alá odaböfögi hogy "mennyire jó már a lootbox mer amúgy én mindig veszek lootboxot, mer hát nekem ilyen sok pénzem van és igen sok a pénzem és hát veszek lootboxot mert sok a pénzem és aki nem vesz lootboxot az amúgy csóró és nekem több pénzem van mint neki és amúgy is lootbox"

Kb ennyi, se érvei nincsenek, se értelmes vita témái, csak trollkodik és minden kommentje alapja az hogy ő mennyi pénzt költ el mikrotranzakciókra XD Vagy egy vezér troll az ember, vagy tényleg ennyire buta és felszínes de ez utóbbit nem hiszem el mert mert ennyire senki sem lehet az :? Vagy talán....?
H-ECTOR avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 10:41:42
#
@Unstoppable: legalább nem csak nekem tűnt fel:?
Larten avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 11:33:34
#
@Unstoppable: Jó reggelt.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:49:07
#
@Unstoppable: Nem kell elfogadnod azt, hogy nekem semmi bajom a mikrotranzakciókkal, ahogy engem sem érdekel hogy buta vagy és felszínes ( na meg persze hogy nem fogadod el mások véleményét, mint még sokan). Lehet, neked egész nap van arra időd hogy játssz, nekem főleg éjszaka. Ne zavarjon, ha valakit nem zavar hogy gyorsít ezzel a tempón.
Unstoppable avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 13:14:05
#
@enslaved: Mégis mi a szarért kéne gyorsítanod egy játék végigjátszásán ekkora bullsht-et is csak ezen az oldalon olvasok komolyan. A moziba is bemész és egy 2 órás filmet te 1,5 óra alatt akarsz megnézni mert más dolgod van és ezért inkább veszel egy jegyet 2000ft-al többért hogy neked 30percel rövidebb legyen? XD XD(még jó hogy nincs ilyen opció irl) Azért veszed a játékot hogy játssz vele nem? Akkor mit rövidítesz rajta ember semmi értelme annak amivel igazolni próbálod a nagyzolási hóbortodat vicc az egész téma :? Nekem is akkor van időm játszani amikor este hazaérek a melóból mint a legtöbb felnőtt embernek ha egy nap 1 órát tudok akkor annyit játszok ha 5-öt akkor annyit de nem vágok ki részeket a játékból azért mert nincs rá több időm. Az ilyen hozzáállást már csúnyán függőségnek titulálják felvilágosultabb helyeken 8-)
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 14:54:51
#
@Unstoppable: Majd ha lesz 3 gyereked és kicsivel idősebb leszel megtapasztalod te is azt, hogy kevés az időd. Munka terén lényegében a magam ura vagyok, ha a nagyzolás lenne a célom akkor nem a mikrotranzakciókról írnék itt ne aggódj, azok csak aprópénzek. A mozit meg ne keverd ide, mert messze nem ugyanaz, ahogy egy jó könyv sem, ugyanis egy játék esetében attól, hogy veszel egy jóval erősebb fegyvert, vagy sok nyersanyagot a fejlesztésekhez azzal max. a teljesen felesleges állatok levadászását kerülöd meg, lásd AC - k. Munka végett úgy osztom be az időm már ahogyan akarom, a gyerekek viszont már más téma, és van hogy nekik is megveszem a továbbjutáshoz szükséges dolgokat olykor, mert nekik a tanulás miatt még kevesebb az idejük olykor játszogatni. Tudom, ezzel elrontom őket, most mondanád, de ne aggódj emiatt, plusz szerencsére olyan helyre születtek hogy nem kell nekik csak tanulniuk amíg egyszer el nem kezdenek majd dolgozni felnőtt emberként.
ZPHU avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 17:12:36
#
@enslaved: "ha a nagyzolás lenne a célom akkor nem a mikrotranzakciókról írnék itt ne aggódj, azok csak aprópénzek" Ezt azért kiemelném :D áááá te nem nagyzolsz kicsit sem.
blaxphoenix avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 10:16:59
#
@ZPHU: Nem hiába az a beceneve hogy nazo a.k.a. nagyzó. Csak egy troll aki nem tudja rendesen kiélni a vágyait máshol XD
ZPHU avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 19:08:09
#
@blaxphoenix: XD
Larten avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 20:15:09
#
@enslaved: Lehet nem a csokra kellett volna rámozdulnod, nem? Akkor legalább nem olvasnánk ekkora baromságokat. Viszont így legalább a nagyzási mániád hátteret nyert, egészen a részletek visszafizetésééig : (((
Puffin avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 21:33:33
#
@Larten: :?
blaxphoenix avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 10:15:23
#
@Larten: XD
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 17:43:56
#
@Larten: Arra szerintem inkább te szorulsz rá így 26 évesen. Addig örülj amíg van rá lehetőséged, sajnos a Fidesz támogatja azokat is akiket nem kellene ( főleg azokat).
Larten avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 18:07:00
#
@enslaved: Ezt most sértésnek szántad? Annyira gyenge volt mint az elmúlt 10 év cod termése, mikrotranzakció nélkül : ((((
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 09:38:34
#
@Larten: Nem szántam sértésnek, te kötöttél belém, én csak lereagáltam.
Tuhajohn avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 11:21:58
#
@enslaved: Inkább a te hozzáállásod a kész röhej. És pont egy single játékban a legfelháborítóbb ez a “lehetőség”.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 12:49:56
#
@Tuhajohn: Igen, biztosan nagy kár ér téged egy single játéknál ha én 20 óra alatt fejezem be te meg mondjuk 30.
Tuhajohn avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 23:59:22
#
@enslaved: Veled meg fogok vitatkozni, mert vagy csak egy troll vagy vagy pedig tényleg a mikrotranzakciónak élsz. Bár abból amit állítasz szerintem a fele se igaz.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 17:47:30
#
@Tuhajohn: Én semmit nem azért írok hogy bárki elhiggye. Van mindenről véleményem amik mellett kitartok, nem kell hogy bárkinek is tetsszenek. Őszintén szólva akkor sem zavarna single játékok esetében a mikrotranzakció ha kis tini lennék, és anya apu tartana el, mint itt még sokakat.
ZPHU avatar
7 hónapja | 2019. 10. 23. 19:13:10
#
@enslaved: "mint itt még sokakat" ez feltétlenül oda kellett tenned.Mr vélemény.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 09:37:34
#
@ZPHU: Itt vagy 3 hónapja de már nagyon okoskodsz, pont mint egy tizenéves. Elmondom neked, az irigység nem vezet sehova, sem akkor ha fiatal, sem ha felnőtt de tehetetlen valaki.
ZPHU avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 17:55:03
#
@enslaved: 3 hónapja regisztráltam ezt az accountot.Régóta nézegettem az oldalt mindig megtaláltam amilyen infót meg szerettem volna tudni.Nemrég gondom akadt így feltettem egy kérdés hogy megnézzem az emberek véleményét ezért csak 3 hónapos acc.Nem ez nem irigység ember hanem idegesítő amikor mindig azt kell olvasnom hogy neked mennyi pénzed van.Az ilyen véleményeket egész nyugodtan magadban is tarthatod.
Te viszont tényleg tizenévesként viselkedsz már nagyon régóta.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:04:48
#
@ZPHU: Igen, tudom, sokféleképpen tudok viselkedni amikor belém kötnek:)
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:13:28
#
@enslaved:
kész röhej amikor single játékok esetében is megy a hőbörgés miatta

belém kötnek

Nem mondom hogy szándékosan teszed, de már az alap hozzászólásaid is bait szagúak szoktak lenni
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:31:58
#
@Milton: Leírtam egy véleményt single játékok esetén a mikrotranzakciókról, ez nem ok a kötekedésre. Amennyiben azt írtam volna hogy online játékok esetében lehessen így előnyhöz jutni akkor megérteném a felháborodást.
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:40:59
#
@enslaved: Úgy kezdted hogy szerinted röhejes ha valaki nem ért veled egyet abban. Van aki szerint ez a hozzáállás röhejes.
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:47:42
#
@Milton: Igazad van, valóban röhejesnek tartom single esetében, de nem azt hogy velem nem értenek egyet, hanem általában. Még egyszer leírom, amíg egy játék játszható mikrotranzakciók nélkül is, akkor senkit nem fog semmiféle kár érni, ha valaki él vele. Online, e-sport esetében természetesen ez nem megengedett kategória.
Milton avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 18:55:46
#
@enslaved: Értem az álláspontod, a vitába most szándékosan nem akarok belemenni, úgy is elégszer megosztottuk már nézeteinket a témában hogy tisztában legyünk egymáséval, csak rámutattam hogy szerintem ezt az alapot veszik sokan kötekedésnek, témától függetlenül. Mint mondtam, nem állítom hogy szándékos, de fogadó félként akarva-akaratlanul is elég passzív-agresszívként hangzott. Aztán az is lehet hogy hülyeséget írok, de ezt már korábban is észrevettem, gondoltam leírom a véleményem ¯\_(ツ)_/¯
enslaved avatar
7 hónapja | 2019. 10. 24. 19:02:22
#
@Milton: Nem áll szándékomban mások megsértése ha erre gondoltál:) Azt hiszem nem is foglalkozom a továbbiakban ezzel a témával, engem nem zavar ha megvehetek egy szuper kardot, akit meg zavar ne vegye meg, a lényeg hogy ne süllyedjen le a PC egy Android szintjére ezen a téren, mert az már tényleg baj lenne.
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Puffin avatar
6 hónapja | 2019. 10. 30. 18:53:55
#
@enslaved: Azért van amiben igaza van.
enslaved avatar
6 hónapja | 2019. 10. 30. 18:57:48
#
@Puffin: Lehet, viszont megvan az oka hogy olyan lettem amilyen. Normál beszélgetés helyett inkább azon ment a vita hogy tényleg olyan gépem van e mint amit leírtam, egy másik f....kalap szerint kevés egy minőségi 650 - es táp, miközben a gép játékok alatt 400W - ot sem eszik. Ezek a fő gondok, meg hogy semmi bajom single játékok esetében a mikrotranzakciókkal, nem vagyok a torrent híve, stb. Tényleg ezek a leglényegesebb dolgok egy játékokról szóló fórumon? El kell fogadni a másik véleményét, lehet rajta persze vitázni, de üssön meg egy bizonyos szintet legalább.
Puffin avatar
6 hónapja | 2019. 10. 30. 19:16:28
#
@enslaved: Mondjuk akkor nekem is nagyobb tápot kellene vennem.
Én sem torrentezek játékot már sok éve. Ami érdekel azt megveszem. (mondjuk én a multi miatt inkább)
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
Törölt hozzászólás
SuperPuma avatar
7 hónapja | 2019. 10. 21. 23:19:17
#
A szezonokat úgy kell elképzelni, mint a Fortniteban?
tacky avatar
7 hónapja | 2019. 10. 22. 01:26:56
#
@SuperPuma: szerintem inkább mint a rainbow six siege -ben .
Juuzou Suzuya avatar
7 hónapja | 2019. 10. 21. 21:56:20
#
Csak nem ? hurrá infinity ward hurrá XD
Karryenz avatar
7 hónapja | 2019. 10. 21. 21:51:25
#
Ez az a mondat,amire vártam és kíváncsi voltam miután megláttam a címet!!:

"Az Activision bejelentéséből kiderült, hogy a megszerezhető jutalmak nem befolyásolják majd a játékmenetet, tehát főként kozmetikai cuccokat oldhatunk majd fel, illetve a játékbeli áruházban történő vásárlás esetén sem jutunk előnyhöz."

Már csak ezért is jónak ígérkezik!


Lite versions: