Call of Duty: Black Ops 4 - a kampány hiánya nem volt hatással az eladásokra

Szerző: xoki | 2018. November 23. | hír | 29 hozzászólás

A Treyarch és az Activision kockázatot vállalt azzal, hogy a Call of Duty: Black Ops 4-ből kihagyta a kampány részt, és kizárólag a többjátékos tartalmakra fókuszáltak, de úgy tűnik, minden jól alakult, és a tradicionális egyjátékos kampány hiánya nem volt kihatással az eladásokra.

Sokan azt hitték, hogy a kampány hiánya miatt sokkal kevesebben veszik majd meg a játékot, de mint kiderült, a széria rajongóit ez nem érdekelte. Októberben a Black Ops 4 még a Red Dead Redemption 2-t is lekörözte. Ugyebár az RDR2 nem jelent meg PC-re, viszont mivel az Activision nem tesz közzé információt a Battle.net digitális eladásairól, így az ott elkelt példányok nem kerülnek bele az NPD által használt adatokba sem, tehát mondhatni kiegyensúlyozódnak az eladási mutatók, ebből adódóan pedig nagyjából valós képet kapunk a két játék népszerűségéről.

Az NPD Group 1995-ben kezdte feljegyezni az adatokat, és ettől a pillanattól számítva a Call of Duty: Black Ops 4 eladásai a 8. legmagasabb helyet érték el a megjelenés hónapjában, ráadásul egy éves periódusban jelenleg a második helyen van szorosan a Call of Duty: WWII mögött.

Call of Duty: Black Ops 4
Call of Duty: Black Ops 4
Call of Duty: Black Ops 4
Megjelenés: 2018. October 12. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Treyarch
Hozzászólások: 29
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheJoypadGamer avatar
A mai napig nem értem, hogy a fenébe tarolhat ez a játék?! Szerintem a CoD-oknak a single player-ük volt az erősségük a multi meg egy másodlagos/harmadlagos élmény a játékban! Példa: Modern Warfare 2! Aki arra a játékra azt mondja, hogy sz@r a története az vagy nem játszott a játékkal, vagy simán beleköt. Valahol érthető, hogy miért nincs kampány a BO IIII-ben, hisz nem lehet minden évben remek történettel előrukkolni, de nekem a bajom a BO IIII-el az, hogy a CoD már nem akar többé CoD lenni. Nem akar egyedi lenni, nem akar elmesélni semmit, hanem a trendet követi. Mert az a divat a Gamer közösségnél (kivéve aki nem). Én személy szerint minsig is a simgle player-t szerettem a legjobban a CoD-okban, mert volt bennük valami egyediség, valami magával ragadó akármi, de most, hogy aűidáig jutott el a CoD számomra ez teljesen egyértelmű, hogy a CoD már soha nem lesz olyan mint régen. Nem fogunk kapni semmi igazán kidolgozott történetet, remekül felépített karakterekkel, amiben néha van egy kis dráma, egy kis csavar, amitől érdekes lesz a játék. A zombi pedig számomra az a megrágott és kiköpött csont, amit évről évre nyomatnak. Szóval senki ne lepődjön meg ha azt, mondom erre a játékra, hogy "kösz, de nem tartok rá igényt!"
0
0
0
0
johnattila avatar
Nagyon sok játékmódot kaptunk a Black ops 4 hez a multi csillagos ötös... nem lehet egy rossz szó rá. Csapat társakat keresek irjon privatba aki jatszani akar felveszem battleneten
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nem akarok politizálni, de ez most kb olyan mint nálunk a nagy...... gyűlölet. Mindenki utálja, mindenki szidja de még is tudjuk ki van hatalmon. Itt jelen esetben pedig senhol nem olvasni jót jóformán , de még is a számok mást mutatnak.
Ebből is látszik, hogy mennyire sok kétszínű ember van. Másra nem tudok gondolni.
Bocsi ha ez sérti valakinek a lelki világát.
0
0
0
0
💬 15
Kelori avatar
@santakigyo: Arról van szó hogy azoknak a nagy része aki CoD-ot vásárol az nincs fent az ilyen fórumokon. Ők a teljesen casual "gamerek". Ők nem kérdeznek, nem gondolkoznak, csak pavlovi reflex szerűen vásárolják meg minden évben az új codot. Ezzel a témával kapcsolatban kisebb regényeket tudnék írni. Most telefonról vagyok, ha este hazaértem lehet kifejtem bővebben.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kelori: Hát én 2012-2013 óta nem játszottam a Cod új játékaival nem tudom mi megy náluk manapság 😃
0
0
0
0
norbi6 avatar
@carl18x: Nem vitatkozni akarok és nem védeni a játékot mert vannak hibái elég sok, de pl nekem nagyon jól esik néha a siege mellett amikor hazajövök melóból ,hogy semmi gondolkodás nem kell ,csak kikapcsolodni.
Azt is megtudom érteni akik ennek az ellentetjén vannak.
0
0
0
0
Kelori avatar
@norbi6: Nyilván vannak kivételek akik tudatosan vásárolnak, mint pl te is. Bocsánat hogy általánosítottam, már szerkesztettem is a hozzászólásomat. De hidd el nem az a csoport generál ekkora eladásokat amelyikbe te is tartozol.
0
0
0
0
enslaved avatar
@norbi6: Ahogy mondod. Nekem nagyon bejött pl. az előző COD kampány módja, de be kell valljam ez a Black Ops féle "Star Wars" irány már nem igazán fogott meg, a 3. résznél már alig vártam hogy vége legyen.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Kelori: Codot vásárolok és itt vagyok 😃 és unalmas az összes campaign, nem is kell. Egyik ismerosomet sem erdekli, hogy nincs, minek AI-t lőni mikor lehet más playereket?
0
0
0
0
santakigyo avatar
@_AsheXp: Na, csak elő jösztök ti :-)
Amúgy én mindig is azért játszottam, hogy kikapcsolódjak. A multizás sose kapcsolt ki. Ugyanazon a pályán rohangálni körbe körbe,hamar megunom.
Amúgy a cod is lehetett volna jó single téren, csak magas ívben tettek rá, hogy fejlődjön. Évről évre kiadtak egy éppen csak megállja a helyét típusú kampányt. Persze, hogy nem lehetett mindig eladni ugyanazt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Á, dehogyis általánosítottál, egyszerűen csak lehülyézted azokat a telefonodra hivatkozva akik megmaradtak "casual" gamernek, mivel valószínűleg még sok egyéb fontosabb dolog is van az életükben mint multizni éjjel-nappal. Persze nem baj ez, nekem is megvan a véleményem a KIZÁRÓLAG torrentezőkről meg akik élből elutasítják pl. a mikrotranzakciók szerepét egy játékban😉
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Az ember próbál értelmes vitákat folytatni ezen a fórumon, te meg állandóan idejösz felrúgni minden bábút a sakktáblán. Hogy jön most ehhez a témához a mikrotranzakció? Hogy jön ide a torrent? Miért nem a témára reagálsz? Mondd neked valamit az a szó hogy retorika? Tudsz értelmes vitát folytatni? Amennyiben nem, úgy kérném hogy ne fecséreljük egymás idejét.

A saját gondolatmenetedben is hiba van. Megvádolsz azzal hogy én lehülyéztem mindenkit aki megvette a BO4-et. Majd ezt írod: "sok egyéb fontosabb dolog is van az életükben mint multizni éjjel-nappal". Elég nagy öngól, tekintve hogy a BO4-ben csak multi van. Mondjuk a logikát sem értem, hogy annak hogy valaki casual gamer, mi köze van ahhoz hogy singleplayer vagy multiplayer játékokkal játszik.

Ismét bebizonyítottad hogy hiába a pénz, ettől a személyed nem változik. Most is kilóg az emberjelmezedből az állat. Maradsz ugyanaz az arrogáns személy aki eddig is voltál.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: "Ők nem kérdeznek, nem gondolkoznak," Ezek után szeretnél érdemi vitát? Én egyébként pont arra céloztam hogy a kampány hiánya miatt nem vettem meg most ezt a játékot, mert én is az vagyok aki este hazamegy, törődik a családjával majd lövöldözik egy kicsit egy olyan játékkal easy fokozaton ami kikapcsol nem pedig felidegesít még inkább. Ha jól tudom ezt hívják casual gamerkedésnek, nem pedig a Dark Souls sorozatot. És igen, minden részét megvettem eddig gondolkodás nélkül, mert egész egyszerűen szeretem ezt a műfajt (még a 3. részét is, pedig ott már nagyon elegem lett ebből a fantasy világból). Egyébként meg annyira bírom ezt a magyar mentalitást, amikor már más nincs jön az hogy mert neked van pénzed mindenre. Egy politikai fórum sem különb egyébként, ha elő mered adni hogy bizony Fidesz párti vagy mellesleg gazdag nem kérdeznek, egyből egy szemét mocsok csókos vagy akinek van vagy 10 trafikja is. Na ez az igazi szánalom.
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Mint írtam, az a bizonyos pavlovi reflex... Kijön az új CoD, és már ott is van a fejben az az ellenállhatatlan késztetés hogy meg kell venni. És az eladások szerint tényleg meg is veszik ennyien. Ugyanazt a mindenféle egyediséget és újítást nélkülöző, futószalagon gyártott, százszor újrahasznosított műanyag szemetet.
Az egész foshalmaz amit franchise-nak hívnak kb annyit vagy még annyit sem fejlődött a CoD 4-től az Infinite Warfare-ig mint más sorozat egy rész alatt. Pedig eltelt 9 év és 9 játék a kettő között. Mondjuk ilyen hozzáállással meg fejlesztési időkkel mit is várjon az embert. Ez olyan mintha egy gyártó előre összerakott PC-k eladásával foglalkozna és 2004 óta ugyanazt a gépet szeretné eladni. Minden hardver ugyanaz benne, az egyetlen különbség hogy a 2004-es modell még abban a csúnya megsárgult műanyag előlapos házban van, az új meg tele van szórva RGB LED-ekkel és van rajta egy üveglap is.

"Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact same ***ing thing over and over again, expecting shit to change."

Teljesen mindegy hogy mit csinálnak. Kiadhatnának egy üres lemezt is, készül hozzá egy low budget CGI trailer, és mehet a boltok polcaira mert mint mondtam az éves CoD vásárló nem kérdez, nem néz utána. Ő megvenné az üres lemezt is gondolkodás nélkül.

Megint olyan témákat hozol be egyébként önvédelem gyanánt amikről fogalmam sincs hogy hogyan kapcsolódnak ide. Vagy csak nem mondtad el senkinek 10 perce hogy te fidesz szavazó vagy ezért épp itt tört ki belőled? Szívesen reagálnék rá, de annak nem itt van a helye. Bár tudod mit? Ez még pont ide kapcsolódik szóval leírom.
Spoiler!
A fidesz legnagyobb és teljes mértékben megbocsájthatatlan bűne az az oktatás tudatos leépítése. Olyan emberek kellenek nekik akiknek nincsenek önálló gondolataik és könnyen megvezethetőek. Jé, pont egy CoD vásárló. Egyszerűen belefájdul a lelkem hogy hogyan jutottunk el Széchenyi-től idáig. "Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igazi hatalma."


A pénzügyi helyzetedet meg te villogtatod folyamatosan, így nem értem a problémádat. Nem mellesleg ha újraolvasnád amit írtam rájönnél hogy pont az volt a lényeg hogy semmit sem számít a pénzed.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Spoiler!
Te pedig beletartozol azon emberek közé úgy látom akik elhisznek mindent amit a baloldal állít, mert az sokkal egyszerűbb mint tenni a saját életünkért, fogjunk mindent rá másokra ha rosszul megy, ha hülyék vagyunk a tanuláshoz, stb. Messze vagy te még attól amit én elértem eddigi életem során csak nem tudod, és itt nem is a pénz a lényeg, hanem a kutatásaim eredményei, amelyekről itt természetesen nem fogok beszámolni. Ha okos ember vagy, többre vagy képes mint mások nem a kormányoktól fogsz függeni, de ha mások kell hogy eltartsanak akkor nem mész semmire soha az életben, legyen bárki is kormányon.
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Spoiler!
Gratulálok, micsoda kiforrott gondolkodás.... Ha valaki nem kormánypárti az egyből baloldali. Zseniális. Azért ehhez hihetetlenül szűklátókörűnek kell lenni. Bár a fidesz kommunikációja is ugyanez. Aki nincs velünk az ellenünk. Aki nem ért egyet velünk az rohadjon meg.

Mit szólsz ahhoz hogy léteznek emberek akik nem állnak be jelenleg egyik oldal mögé sem? Nem kapaszkodok bele egyik izmusba sem. Megnézem hogy melyik ideológia mit kínál, kiveszem belőle azt amit értékesnek találok, hozzáadom a saját világnézetemhez és így alkotok egy egyedi értékrendszert. Magyarországon jelenleg nincsen olyan párt akit tiszta szívből nyugodtan lehetne támogatni. A politika mint szó teljesen értékvesztett jelen pillanatban. Orbán és a brigádja kéne hogy legyen a minta? Belefojtani a szót a másikba? Kitérni a kérdések elől? Nyílvánosan megalázni a másikat? Belebeszélni, szándékosan zavarni a másik embert a beszéde közben? Ez a standard? Eddig a süllyedt a kultúra magyarországon? Tényleg ők a vezetőink? Őket kéne követni? Hát én köszönöm nem kérek belőlük.

És megint olyan dolgokat írsz amiknek nem tudom mi az alapja:
Ha okos ember vagy, többre vagy képes mint mások nem a kormányoktól fogsz függeni, de ha mások kell hogy eltartsanak akkor nem mész semmire soha az életben, legyen bárki is kormányon.
Most ez hogy csúszott ki belőled? Ki beszélt arról hogy az a baj hogy a kormány nem tart el engem?

Ez a másik kedvencem:
Messze vagy te még attól amit én elértem eddigi életem során csak nem tudod, és itt nem is a pénz a lényeg, hanem a kutatásaim eredményei, amelyekről itt természetesen nem fogok beszámolni.

Szóval azért mert a munkád során vélhetően nagyobb eredményeket értél el mint én, az én érveim és gondolatmeneteim semmissé válnak. Ez legalább annyira kreatív mint amikor más esetekben fogalmazok meg hasonló kritikákat, majd jön a válasz miszerint irigy vagyok és el is van intézve a dolog.

Igazából annyira feleslegesenk érzem a "vitát" veled. Megállás nélkül hozakodsz elő olyan dolgokkal amik a te fejedből pattannak ki. Nem jó érzés úgy beszélgetni hogy olyan pontokon kell megvédjem magam amiket te ácsolsz össze, én egy árva szóval nem említettem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Spoiler!
Ha eltekintünk a Fidesztől, az emberek zöme akkor is állandóan a kormányokra, másokra, a szomszédra fogja saját tehetetlenségét ( téged akkor kiveszlek ebből, mert nem tartozol közéjük ezek szerint). Mindenki oda jut el az életében általában amire képes, ez lehet munka, és sajnos olyan is mint amit honi gázszerelőnk tud felmutatni. Számomra sem ő a követendő példa, de nálam is van fontossági sorrend egy párton belül, megnézem melyik az amelyik a legtöbb olyan törvényt hozza ami nekem szimpatikus, mit hogyan kezel, miként cselekszik. Eddig ezt a Fideszben láttam, ami mellett persze ugyanúgy tudom a hibáikat is amiken változtatni kellene. Viszont mivel ez itt nem egy politikai fórum, részemről ezt a vitát lezártam.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Mondjuk én úgy voltam (főleg a BO3 után), hogy jobb is, hogy kihagyták a sztorit.
0
0
0
0
carl18x avatar
Nekem a Call of Dutyk között ami a legnagyobb élményt okozott az a Cod 2 volt. Még a Cod 4 is jó volt meg az ötödik része, de az újabbak hát valahogy nem jönnek be. Hiába jobb a Grafika ha nem köt le vagy valami hiányzik belőlük elrontja az egészet.

Mafia 1-2 is isten játék volt a szemembe, megjelent a harmadik része hatalmas csalódás volt. Szomorú hogy rengeteg játék az évek alatt romlik mint sem javul.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
carl18x avatar
@HunSanyiX: Hát én 2012-2013 óta nem játszottam a Cod új játékaival nem tudom mi megy náluk manapság 😃
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Megyek gyorsan veszek egy példányt, nehogy elfogyjon.😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Legjobb nekik... kevesebb munkával is megveszik a terméküket minden évben 😃 Zseniálisan okos emberek 😂
így ha tele lesz hackerekkel a szeró már senki nem fogja venni a kampány miatt ! mert nincs benne !
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@HunSanyiX: Hát igen 😃 Elég vicces hogy szerintem verték a ..... egészen 2évig és 1évet dolgoztak rajta 😀 a garfika még mindig ugyan az a szar 😃
0
0
0
0
krisesz84 avatar
Mitől Black Ops 4 a név, ha nincs kampány? ( tudom , majd zsíros DLC-ben jön, de akkor is?? 😃 )
0
0
0
0
Tipszmix Csabi avatar
Érdekes, csomó ismerősöm van aki csak a kampány miatt szokott CODozni, és én magam is ilyen vagyok.
0
0
0
0
enslaved avatar
A kampány hiánya miatt ezt én sem vettem meg. Nem vagyon online, ez van. Azért a Battlefield szerencsére kapott kampányt, és azt kell mondjam nem is akármilyet.
0
0
0
0
boymester avatar
Tőlem nem lettek gazdagabbak... Számomra a régi COD bizony a kampányok miatt maradt meg. Multi pedig a hab volt a tortán.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
sajna erre van az igeny :/
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció