Bemutatkozott az MSI CLAW, a cég saját kézikonzolja

Szerző: xoki | 2024. January 10. | hír | 16 hozzászólás

A közösségi médián közzétett rövid kedvcsinálót követően a 2024-es CES-en az MSI hivatalosan is bemutatta első kézikonzolját. A versenytársakkal ellentétben az MSI CLAW alapja egy Intel Core Ultra (Xe-LPG grafika) processzor, azaz ez az első olyan modell, amelyet nem AMD CPU hajt.

Az MSI CLAW két változatban készül: az olcsóbb variáns Core Ultra 5 135H-val, 512 GB tárhellyel és 16 GB LPDDR5-6400 memóriával, míg a jobb teljesítményt kínáló változat egy Core Ultra 7 155H-val lesz felszerelve. Előbbiért 699 dollárt, utóbbiért pedig 799 dollárt kell majd fizetni.

Az MSI megerősítette, hogy a konzol 7 hüvelykes, 120 Hz-es, 1080p felbontású IPS-panelje akár 500 nit fényerőt is biztosít. A kijelző támogatja a VRR-t is (Variable Refresh Rate). A rendszer WiFi-7 és Bluetooth 5.4 támogatást kapott, amelyek a ROG Ally és Legion GO esetében nincsenek jelen.

Az Intel-architektúra hatékonyságának köszönhetően teljes terhelés mellett körülbelül kétórás üzemidőt kínál a 675 g súlyú és 53 Wh kapacitású akkumulátorral felszerelt CLAW. Az MSI szerint a kéziszámítógép a rivális termékekhez képest 50%-kal nagyobb szellőzőrendszerrel rendelkezik, kiemelve a hűtőrendszer hatékonyságát.

Az MSI CLAW az idei év első felében várható, de a pontos dátumot egyelőre nem fedték fel.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GamerFater82 avatar
Nem igazán értem mi ez a portable láz baromság? Miért venném meg ugyanazt a platformot gyengébb teljesítményben drágábban, mint amit olcsóbban és erősebb asztali vagy szintén hordozható laptop verzióban is megtudok?
Azt sem értettem soha hogy miért akar valaki sz@aros 7-10 cm képernyőn játszani, mikor akkorák és olyan szépek vannak hogy be lehet velük takarózni :)
Szubjektív ugyan de ha elmegyek valahová, nem játszani megyek, ha várni kell múlatni az időt, max telózok kicsit, bőven kitölti azokat a kis időket. Ha játszani szeretnék? Akkor azt nagyban, szépen, kényelmesen, megadva a módját és kiélvezve minden percét úgy ahogy azt kell!
De természetesen ez csak én vagyok, próbálom megérteni ez az új "marok "trendet, de eddig még sajnos nem sikerült megtalálnom azt az "örömöt", amit a készítőik éreznek , miközben mosollyal az arcukon dörzsölik tenyerüket, az extra profit reményében .
0
0
1
0
gtafun avatar
Sziasztok az abxylute-konzolról mi a véleményetek,van aki hallott valamit róla?

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@gtafun: Szervusz!

A videóban, amit belinkeltél minden lényeges benne van. A kontroller része egészen jó, de nagyjából ennyi. Harmatgyenge proci, natív android játékra csak feltételesen alkalmas, emulátorozni lehet vele, de csak nagyon régi konzolokat tud normális sebességgel emulálni. Ez egy streaming játékra kitalált eszköz.
0
0
0
0
Nonetxpr avatar
Kis híján 300k? Annyiért már majdnem laptopot is kapni, mondjuk használtan, de akkor is.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Idő kérdése és a Micro$oft is előáll egy saját "portéből divájszal" 😁
1
0
0
0
💬 2
Nonetxpr avatar
@Dwight Schrute: De a "vindózt" külön kell venni rá mert "i like money"
0
1
0
0
Dwight Schrute avatar
@Nonetxpr: Vagy csak only gamepass-el használható semmi mással 🤣😁
0
1
0
0
bukta2 avatar
[LINK]

Még1 új masina, és hivatalos képek is vannak.
0
0
0
0
downuser avatar
Miért nem adják ki egyforma procikkal, és mondjuk a belső tárhelyben lennének különbféle választékok? Ez így akkora svihákság, mint ide az Antarktisz.
1
0
0
0
bukta2 avatar
Semmi újat nemtudnak kitalálni csak mindenki adja ki a saját logójával ellátott gépét...amióta a deck befutott mindenki elkezdte ontani magából a kézi pc-ket...😅 ugyan előtte is volt már, csak azok jóval drágábbak voltak, tipp?! ki lesz a következő...?!😅
0
0
0
0
💬 1
kismadar avatar
@bukta2: A HP is szereti majmolni a trendeket, vagy odapasszolja valamelyik belső cégének (lásd HyperX). Kíváncsi leszek mikor száll be valaki valami alacsonyabb előállítása költség/olcsóbb anyaghasználattal rendelkező koncepcióval, amin még úgy se mennek a combosabb játékok, vagy olyan lesz mint egy hordozható kemence. 😀 Bár ha azt vesszük, akkor idetartoznak azok a kézi konzolok, amik csak streamelik neked a játékokat... 😆
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Bazári kinézet , 512 GB HDD 😅
0
0
0
0
💬 3
nerwarin avatar
@Legendrush27: Jó lesz az SSD-nek is, a dizájn meg egyéni preferencia, szerintem nem putribb mint a RoG Ally vagy a Legion Go.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@nerwarin: Jogos , azok is ocsmányak, de SSD ide vagy oda az csak a sebesség miatt jobb, de mint háttértár nagyon kevés.
0
0
0
0
nerwarin avatar
@Legendrush27: Hát igen, de ezen is van microSD foglalat, amivel bővíthető a háttértár az SSD cseréje nélkül (már ha nem a boardra integrál eMMC-t használnak, hanem kap dedikált M.2 slotot). De a gyártó honlapján sem a kártyaolvasóról, se az SSD-ről nem találtam pontos specifikációt.

A Steam Deckben például UHS-I szabvány szerinti SD kártya olvasó van, ami 104 MB/s-ra korlátozza a kártya írási és olvasási sebességét, függetlenül annak az eredeti sebességétől. Ennek ellenére én nem tapasztaltam hatalmas hátrányt ebből töltési idők tekintetében a Steam Deckemen, pedig PC-n gen 4-es PCI-e NVMe sebességhez szoktam hozzá.

Illetve az USB-C port segítségével rálógathatsz külső SSD-t, de az nem fog igazán segíteni a bazári kinézeten, és a hordozhatóságon😂
1
0
0
0
cabus26 avatar
😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció