Bemutatkozott a Stray első játékmenet-előzetese

Szerző: Pafry | 2021. August 01. | hír | 18 hozzászólás

Még több mint egy évvel ezelőtt, a Sony első State of Play eseménye során fedték fel előttünk a Stray-t, amely már akkor is sokak érdeklődését felkeltette, viszont nem derült ki belőle egyértelműen, hogy egy olyan világban játszódik-e, amely tele van macskákkal, avagy mi magunk is egy macskát irányítva vethetjük bele magunkat a kalandokba. Végül a gameplay előzetes tette teljesen tisztába a dolgokat, melyből kiderült, az utóbbi lehetőség bizonyult igaznak, így egy teljesen rendhagyó játékmenetben lehet részünk.

A játék során egy név nélküli macskát kell irányítanunk, akinek a fő feladata a családjának megtalálása lesz, ehhez pedig leginkább puzzle és ügyességi feladatokat kell megoldanunk a világban, egy szintén név nélküli, rejtélyekkel teli városban. Ehhez segítségül kapunk egy, a macskánk hátára erősített drónt, aki a B-12 névre hallgat, és vele tudunk majd különféle interakciókat kezdeményezni, többek között akár emberekkel is beszélgetni. Persze nem ez lesz az egyetlen segítségünk a későbbiekben, ráadásul melléktevékenységekből sem lesz hiány, hiszen számos, macskákra jellemző dolgot csinálhatunk, amikor éppen nem vagyunk benne egy-egy küldetésben, akár még bútorokat is karmolászhatunk.

A Stray-nek egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, valamikor 2022 elején érkezhet PC-re (Steam), PS4-re, valamint PS5-re.

Stray
Stray
Stray
Megjelenés: 2022. July 19. (PC)
Műfaj: Kaland
Fejlesztő: BlueTwelve Studio
Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
EchoMMM avatar
Egy kutyaban vagy macskaban jobban megbizok mint az emberekben. Ha mar van kecske es most lesz macska szimulator akkor mar kell egy kutya szimulátor is . Kutyákat jobban szeretem mint a macskakat de ennek ellenere varos a game :) . Spoiler!
Kutya póz az mindenkinek megy. Csak épp a hűség meg nem.Szerencse hogy az állatoknak a hűség is megy .
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@EchoMMM: Ez mondjuk a Goat Simulator -nál lényegesen játékszerűbb, nem csak ökörödésre (pontosabban kecskélkedésre) való.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@EchoMMM: Valószínűleg azért szereted jobban a kutyákat az embernél mert ők nem mondják meg, hogy egy zakkant / pancser vagy, max esetleg megharapnak...
1
0
0
0
TRACERHD avatar
Ez nálam simán év játéka XD
0
0
0
0
xCube avatar
Én egy ideje várom már a játékot.

többek között akár emberekkel is beszélgetni.


Ebben a játékban nincsenek is emberek 😅 .
0
0
0
0
💬 1
Pafry avatar
@xCube: Humanoidok 😄
0
0
0
0
MrApollo avatar
Zsir!
macska szimulátor...mit kell itt túltolni:D
0
0
0
0
no avatar
Jól időzitték az első bejelentésüket: a cp2077 hype közepette, csak sajnos a megjelenésben is követik azt.
0
0
0
0
Aredarn avatar
Az elmúlt három évben egyetlen egy cím nem keltette fel egyáltalán az érdeklődésem, de ez. Ez nagyon várós cím :D
1
0
0
0
💬 6
CulturalCat avatar
@Aredarn: Indie-é a jövő.
3
0
0
0
bassus16 avatar
@CulturalCat: Ahogy egyre több remastered/remake vagy 8-ik rész jön ki ugyan abból, sajnos egyre jobban úgy gondolom, hogy ez tényleg így van. Nagyon sok remekmű jelenik meg minden évben indie fejlesztők által, ezért ha lehet rendszeresen próbálom támogatni őket.
0
0
0
0
Aredarn avatar
@bassus16: +1
Kár hogy viszonylag nehéz rájuk bukkanni... Vagy szándékosan akadályozzák a "hírnevet" neki. Rossz példa mert nem indie, de a titanfall 2 startja egyszerre volt a BF1-el és nem kapta meg a megfelelő figyelmet. 3 hete leálltak szerverek pedig heti szinten több órát játszottam vele.
0
0
0
0
no avatar
@Aredarn: Titanfall 2 rajtját az EA cseszte el, remélve hogy az SW nagyobb zsetont hoz...

Kérdés hogy meddig tekinti az ember indienek az indiet. Mert pl az ő kiadójuk is olyan játékokat adott ki mint:
Outer Wilds
What remains of Edith Finch
Ashen

szal nem éppen kezdő kiadó...
0
0
0
0
susguy avatar
@Aredarn: Kevebbet tudnak költeni marketingre sajnos, ami a legfontosabb az eladásokban. Jó sok és költséges reklám (+meglévő prestige) mellett még egy zsák szart is el tud adni egy tripüléj cég.
Másrészt sokszor kevésbé causal-ek, kevesebb ember talál bennük olyat ami éppen nekik tetszik (cserébe jobban ki tudják dolgozni ezeket az elemeket).

Egyébként ha a tudja az ember hol és hogyan keresse ezeket akkor annyira nem vészes, viszont inkább a közösségen múlik hogy mennyi emberhez jut el. A Steam viszonylag egy jó platform nekik, folyamatosan találok érdekes címeket, néha még külön keresgélés nélkül is.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció