Bemutatkozott a Project Sophia, a Razer új gamer asztala

Szerző: xoki | 2022. January 09. | hír | 5 hozzászólás

A Razer minden évben egy új termék prototípusát villantja meg a CES-en, mellyel legtöbbször le is nyűgözik a nézőket annak ellenére, hogy ezek sokszor nem válnak fogyasztói termékekké.

A 2022-es CES-en bemutatták a világ első moduláris gamer asztalát, a Project Sophiát. A cég arra törekszik, hogy ez legyen az első „valódi” játékasztal, amely komoly testreszabhatóságot kínál a 13 különálló modulnak köszönhetően. Az asztal részei feladatspecifikus kiegészítőkkel konfigurálhatók, mint például kijelzőkkel, rendszerfigyelő eszközökkel, tabletekkel, érintőképernyős gyorsbillentyűkkel, hangkeverővel és rögzítőkártyákkal.

A Project Sophia középpontjában egy egyedi PCB található, amely high-end komponensekkel (legújabb Intel CPU-k és Nvidia GPU-k) van felszerelve. A hardverek egy vékony házban találhatók, amely mágnesesen csatlakozik az asztallap aljához. Ez azt jelenti, hogy könnyen leválasztható, ha később fejleszteni szeretnénk. Az asztalhoz különféle modulokat is hozzákapcsolhatunk, ezzel teljesen a felhasználó igényeihez szabva azt, tehát nem csak a gamerek számára lehet egy remek választás. A további testreszabhatóság céljából LED-ekkel bélelték ki az asztalt, amely a Razer Chrome RGB-vel szinkronizálható.

Egy elég ambiciózus projektről van szó, de jelenleg még nem tudni, hogy a fogyasztók számára is elérhetővé teszik-e.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kiki4444 avatar
Nem értem a conceptet. Van benne Thunderbolt Egpu, feltételezem Laptopnak(Mai asztali GPU-t rendesen visszafogná a Thunderbolt adatátviteli limite, ezért gondolom hogy Lap-topnak szánják). Középen van a billentyűzet tartó, hova a bánatba teszem a laptopot, két szélen nincs elég hely? Hagyományos Számitógép asztalnál középen 1 polcal lejjebb van kialakitva a hely a billenytűzetnek, ki-be húzható módon. Itt ilyen nincs az tuti. Egérpad sem néz ki túl nagynak(Touchreen digitezer module feltételezem egérpad is egyben).HA valaki asztalon szereti tartani a házat, mert plexi az oldallapja és fel van dobva RGB-vel, nincs hova tennie.
Ami tetszik: középen átlátszó plexi mögött van 2db blower hűtő, gondolom hűti az asztalba beépített kijelzők és éritőképernyők hardvereit, elég jól néz ki.
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Kiki4444: Ebben az asztalban benne van a számítógép. Egy laptop belsőre hajazó modul az asztal közepén. Ezért az E-GPU lehetőség.

Hagyományos Számitógép asztalnál középen 1 polcal lejjebb van kialakitva a hely a billenytűzetnek, ki-be húzható módon.

Ha itt hagyományosként a kilencvenes évek végi, kétezres évek elei - közepi alkalmi számítógépasztalokra gondolsz, akkor igen. De egy magára valamit is adó user nem kínozza magát ilyen haszontalan szerkezetekkel, sokkal ergonomikusabb, ha az asztallapon van minden.
0
0
0
0
pinkyke avatar
az ilyen high tech cuccokat nem az átlag embernek szánják hanem a felső osztályoknak elég költséges lenne olyan monitort venni hozzá és olyan gépet is.
egyébként biztos van olyan aki meg veszi és lesz is.
az ilyen termékeket nem az átlag embereknek csinálják mert azok úgy se veszik meg mert drága.
0
0
0
0
no avatar
A Razer mostanában elég vad ötletekkel is előáll. Nem tudom, hogy ezeket komolyan a piacra szánják, vagy inkább csak figyelemfelkeltésnek/érdekességnek.
Lehet, hogy túl boomer vagyok de én az asztalomtól azt várom, hogy úgy nézzen ki mint egy asztal és ne úgy mint az Enterprise vezérlőpultja.
2
2
0
0
Fishman avatar
Hát érdekesnek hat minden esetre ez az asztal :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció