Bejelentette PS5-kompatibilis SSD-jét a Western Digital és a Gigabyte

Szerző: xoki | 2021. August 04. | hír | 3 hozzászólás

A Sony korábban felfedte, hogy a bétatesztelők hamarosan lehetőséget kapnak a PS5 konzoljuk tárhelyének kibővítésére az M.2 SSD slotnak köszönhetően. A Seagate megelőzve más gyártókat, leleplezte a világ első olyan SSD-jét, ami hivatalosan is kompatibilis lesz a konzollal.

A Seagate PCIe 4.0 SSD-je után most a Western Digital és a Gigabyte Aorus is bemutatta a Sony által elfogadott termékeit. A Western Digital SN 850 PCIe Gen 4 SSD teljesen kompatibilis a Sony konzoljával, így a tárhelyet akár 2 TB-ra is megnövelhetitek. A Gigabyte Aorus Gen 4 7000 szériás M.2 SSD-i szintén a választható modulok között vannak, és jelen állás szerint valószínűleg az elkövetkező hetek során újabb olyan SSD-k is bemutatkoznak majd, amelyek teljesíteni tudták a Sony követelményeit.

A Sony kikötése szerint az SSD-nek minimum 5500 MB/s sebességet kell elérnie. Az M.2 slot maximum 22 mm széles lehet, és az SSD magassága hűtőbordával együtt sem lehet 11,25 mm-nél több.

A PS5 konzol 4 TB-ig támogatja a bővítést, de érdemes szem előtt tartani, hogy ezek az SSD-k egyáltalán nem számítanak majd olcsó mulatságnak, hiszen a legtöbb jóval a konzol ára felett lesz beszerezhető.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Alap 660 giga a szabad hely, nekem van rajta vagy 6-7 játék és még így is a fele szabad!
Senki sem játszik egyszerre 10 játékkal, akkor minek ?
Inkább letörlök valamit, azt majd letöltöm, 500 megás nettel max 20 perc egy játék!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
És vissza is tértünk 1985-be, mikor PCB kazettákat nyomkodtunk a gépbe
0
0
0
0
no avatar
Mire a másiknál leírtam a hsz.-t kijött a témáról egy újabb cikk... 😂 Majd az egyik SN850-et átpattintom a gépből kipróbálásra, már csak a konzol kellene hozzá ami címek tekintetében még bőven ráér 🦄
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció