A Seagate FireCuda 530 lesz az első PS5-kompatibilis SSD a piacon

Szerző: xoki | 2021. August 04. | hír | 4 hozzászólás

A Sony és a Microsoft legújabb konzolja már eléggé hasonlít egy gaming PC-re az x86 AMD architektúráknak és az NVMe alapú SSD-knek köszönhetően. A konzolok belső SSD-je hatalmasat dob a teljesítményen a direkt erre kialakított technológiáknak köszönhetően. Emiatt nem meglepő, hogy kizárólag a Sony által elfogadott extra tárhelyeket használhatjuk a PS5 kibővítésére.

A Seagate körülbelül egy hónapja leplezte le a FireCuda 530 SSD-t, amely egyben az első olyan SSD lett, amely teljesíteni tudta a Sony szigorú előírásait is. A japán cég egyelőre még nem engedélyezte a PS5 bővíthető M.2 térhelyet, de annak bétáját már nagyban tesztelik a felhasználók.

Mivel a játékosok hamarosan lehetőséget kapnak a tárhely kibővítésére, így a közeljövőben további kompatibilis hardvereket is felfednek majd a gyártók, de jelen esetben a Seagate FireCuda 530 lett az első, amelynek zöld utat adott a Sony.

A Sony azt javasolja a felhasználóknak, hogy az SSD-t hűtőbordával együtt illesszék a helyére, viszont ügyelni kell a maximális méretre, amely 110 x 25 x 11.25 mm. A PS5-ben tehát elég kevés hellyel gazdálkodhatunk, de jelen esetben a két komponens együttese teljes egészében átment a teszteken, így bármiféle gond nélkül behelyezhető a konzolba.

A Seagate augusztusban tervezi kiadni a FireCuda 530-at, melynek olvasási sebessége 7300 MB/s, az írási pedig 6900 MB/s lesz.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Én személyszerint akkor már a cserélhető tárololót nyüstölném. Mert ha "elhasználódik" az alaplapra forrasztott SSD a PS5-be akkor dobhatom a kukába ha már nincs rajta garancia. 😀
0
0
0
0
no avatar
Igazából számos egyéb típussal is tökéletesen működik Spoiler!
Western Digital SN850, Patriot Viper VP4300, Samsung 980 Pro, Sabrent Rocket 4+ stb. kaliberű darabok. Ezek közül amelyiknek van gyári hűtőbordája azzal együtt beleférnek, Corsair MP600 Pro-val is működik, viszont csak borda nélkül mert túl magas, utólag kell rá venni alacsonyabbat.
, csak hát ezek még nincsenek hivatalos úton elismerve mint kompatibilis darabok.
Mondjuk én az alapértelmezett tárhely méretét sem tartom problémásnak, eleve nem látom értelmét hogy valaki mindent is tároljon rajta egyidőben. Habár szerintem nincs is jelenleg annyi PS5 vagy Next-gen update-es cím amivel meg lehetne tölteni a beépített tárolót 😅

Gyakorlatilag nincsenek spéci kritériumok, 5500MB/s vagy gyorsabb olvasás, 250GB – 4TB és legyen rajta borda. A továbbiakban már csak a méret a lényeg. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@LordSzalko: A szavaiddal üdvözölném a corporate hatereket, akik az utóbbi hetekben körbezengték a világsajtót, és emellett az oldalunkat is arról a tévhitről, hogy a Sony nem engedélyez semmilyen bővítést, mert egy szemét disznó, a PS4 -ben bezzeg lehetett bővíteni. Megjegyzem, hogy a PS4 bővítés mondhatni "illegális" volt, mert az a gyári HDD cseréjét jelentette, míg itt konkrétan csak bővítésről van szó.

A Sony csak a játékok futási teljesítményére nem vállal garanciát egy második SSD -ről.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Sajnos láttam őket én is. Igazából már hozzászoktam, minden évben vagy új generációnál előjön az ilyesfajta köpködés minimális utánajárás megléte nélkül. Furcsa módon valahogy mindig koppannak a végén, de gondolom nyugodt a lelki világuk mert közölhették az agymenésüket, nekik ez már bőven elegendő 🙃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció