Bejelentette első DDR5 memóriamoduljait a Zadak

Szerző: xoki | 2021. July 03. | hír | 7 hozzászólás

Miközben néhány gyártó már árulni kezdte a DDR5-ös memóriákat, sok ismertebb cég még csak most jelenti be az új termékeit. A Zadak a legújabb memóriagyártó, aki leleplezte az első DDR5 moduljait, melyek 4800 MHz-től egészen 7200 MHz sebességig terjednek majd.

A vízhűtéseiről híres Apacer Technology anyavállalat alatt tevékenykedő Zadak PC komponenseket készít, akik most bejelentették high-end SPARK DDR5 RGB DRAM moduljaikat, melyek 16 GB-os és 32 GB-os méretben kaphatók. A magas sebesség mellett a DDR5 memória energiatakarékosság szempontjából is előrelépést jelent. Az áramellátást most már nem az alaplap biztosítja, hanem a PMIC modul, illetve a DDR5 alapból kevesebbet is fogyaszt (1,2V helyett 1,1V). Ezek kombinációja pedig jelentősen lecsökkenti a DDR5 memóriák fogyasztását.

A Zadak az alaplapgyártókkal (Asus, MSI, Gigabyte, ASRock) szorosan együttműködve arra törekedett, hogy stabil és megbízható termékkel álljon elő, illetve azok kompatibilisek legyenek a közelgő alaplapokkal. A Zadak DDR5 moduljai még az év vége előtt befutnak majd, amelyeket az Intel és az AMD következő generációs platformjai is támogatni fognak.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomaz avatar
Remélem a következő AM5 foglalat kompatibilis lesz a Noctua NH-U12A hűtővel, mert az nagy gáz lenne ha lekéne cserélnem miután ma megrendeltem. Mivel hogy az előző AM3 proci hűtő nem képes maximális terhelés ( a gyári két év utáni repülő zaját meguntam) mellett normálisan lehűteni az AM4 2700x-et (69 Celsius és még nem is volt hőség a szobában).
0
0
0
0
no avatar
Akkor úgy látom lassan ideje lesz DDR3-ról váltani 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
DDR5+RGB LED? Ohhh milyan árazás fog itt születni? 300%-os felár? 😃
0
0
0
0
r2d2 avatar
akkor lassan ideje cserélni a cucokat!
0
0
0
0
cabus26 avatar
Én úgy gondolom,hogy jópár évig semmi szükség nem lesz erre a platformra,tehát felesleges kiadni.
Igaz,kell az újdonság,mert ezek lendítik előre a piacot.
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@cabus26: Így van, Szerintem vagy 4 évig nem nyúlok a gépemhez úgyse 😆 aztán kitudja... 3600 ra is azt mondtam hogy nem cserélek 5600X re aztán valahogy mégis szembe jött egy leértékelés amit nem hagyhattam ki
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@cabus26: Akinek ez a hobbija, az had vegye. Az előző konfigját értékesíti, valószínű azoknak az embereknek jó ár-érték arányú, vagy high-end cuccai vannak, amik 2 évesen is jó pénzt érnek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció