Battlefield 5: már csak egy nagy frissítésre számíthatunk

Szerző: xoki | 2020. April 26. | hír | 36 hozzászólás

A Battlefield 5 hosszú idő után az első Premium Pass nélküli játék volt, amely 2018-ban jelent meg, és azóta folyamatosan újabb és újabb ingyenes tartalmakkal bővítették. Sajnos minden jónak vége szakad egyszer, ugyanis a DICE most bejelentette, hogy már csak egy tartalmi frissítés várható.

A 6. fejezet jövő héten ér véget, ezt követi majd júniusban az utolsó frissítés, amelyben új fegyverekre és legalább egy új pályára számíthatnak a játékosok. Miután elkészültek vele, a fejlesztőcsapat nagy része egy másik nagy projekthez vándorol át, de ha bármi gond adódna a Battlefield 5-tel, akkor a javítás persze elkészül majd.

Természetesen tervben van a következő Battlefield is, de egy kicsit még odébb van a megjelenése. Az EA a befektetőknek azt mondta, hogy a folytatás valamikor 2021 áprilisa és 2022 márciusa között érkezik.

Battlefield 5
Battlefield 5
Battlefield 5
Megjelenés: 2018. November 20. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: DICE
Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
Nemértem hogy a premium pass vagy valami más lehúzás formájában vagy csak ingyen miért nem került bele a szovjet unió?? helyette milliónyi fölös skin meg erőltetett japán dolgokat raktak bele.
0
0
0
0
zsolo avatar
Kár érte, kiváló ügynök volt! : D
0
0
0
0
enslaved avatar
Milyen jó, hogy kizárólag a single része érdekelt. Letudtam pár óra alatt mint a többit😀
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Erre nem tudok mit mondani, mert én és a multi az két külön fogalom, de elhiszem neked😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Semmi multi. Életemben egyszer próbáltam ki, az is a Sniper Ghost Warrior 3 volt, kiléptem, lelőttek😀
Egyszerűen nem tud érdekelni. A Division 2 az, aminek a story módja annyiból jó, hogy becsatlakozik olykor két társ is, de az azért teljesen más, attól az még single, max. olyankor egy fedezékből nézem végig a küldetést😆
A gyerekeim nyomják ezt a Fortnite - ot meg a Sea of thieves - t.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Nálam a Division 2 megy szinte csak, egyszerűen nincs más ami jelenleg le tudna kötni, persze abból meg elég egyszerre egy jó két órás küldetés.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Én max. a gyerekekkel tudnék játszani, de ők csak a már említett két játékkal nyomják.
0
0
0
0
griff55 avatar
Mérhetetlenül csalódott vagyok amiatt, amit a dice és az EA tett ezzel a franchise-al... Ez a rész maga volt a pokol mindent amit csak lehetett eltoltak ezzel a játékkal kapcsolatban. A PR gyalázatos volt, a saját játékosbázisukat ekézték, majd pislogtak nagyokat amikor az eladások nem voltak ott... Kifogásokat keresnek hogy miért nem megy ez vagy az a játékban. Volt egy 6 hónapos üresjárat amikor SEMMIT nem adtak hozzá a játékhoz, 2szer elcseszték a TTK-t, most meg bejelentik, hogy inkább sz@rnak az egészre és nem lesz több frissítés. Könyörgöm mi ez a rakat sz@r? Hol van a keleti front, hol van a partraszállás? Egy biztos: Rengeteg ember bizalmát vesztették el és nem csak a bizalmat hanem a játékosbázist is. Mindenki megy vissza BF1-ezni meg BF4-ezni.
0
0
0
0
no avatar
Akkor most egy jó darabig megint nem lesz II. Világháborús Battlefield játék. Kár érte, de már a reveal trailer is borzasztó volt.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
griff55 avatar
Vicc az egész amit leműveltek. Komolytalan banda. Egyrészt elégtétel, hogy a minősíthetetlen PR és elb*szott erőltetett SJW téma megtette hatását, másrészt meg döbbenet, hogy ezt így megteszik. Lesz*rják konkrétan a saját terméküket úgy, hogy az még egy nem kifutott játék.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
BF3-BF4 volt a the best nekem azota csak lefele.
0
0
0
0
💬 1
Kuci19 avatar
@YoRHa 2B: Nekem BF1. BF4-ben nem kedveltem a attack helikoptert 😃
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Számomra a Battlefield 3 és a Battlefield 1 multija ami nagy kedvenc a mai napig. Ez sem rossz de nem hagyott bennem olyan mély nyomot.
0
0
0
0
CuRi avatar
Az hagyján, hogy semmi tartalom nem lett benne, még a végére sem a hangzatos ígéretek ellenére, de ez a beleerőltetett polkorrektség olyan szinten megölte a hangulatot meg a feelinget, hogy egy kellemes lövölde helyett inkább irritációt váltott ki az emberből. Kezdjük ott, hogy sokszor az egyenruhákat sem lehetett megkülönböztetni, hacsak nem közvetlen közelről találkozol az ellenséggel. Bár akkor is vannak problémák, mikor a perifériás látásra kell hagyatkozni... Folytassuk onnan, hogy nyilván egy casual játéktól nem várja el az ember, hogy történelmileg teljes mértékben hiteles legyen, de azért na. Van egy határ ami alá nem szabadott volna süllyedni, és legalább a játék dizájn lehetett volna egy kicsit korhű, hisz a transzneműnek, meg hermafroditának tűnő német katona elég irreális, és illúzióromboló. Engem speciel teljesen kizökkentett.

Igaz a pályák száma a végére már korrekt lett, mert idáig van 17 pályánk, de ezek sem túl változatosak, és ahogy haladtunk előre az időben egyre lélektelenebb, és fásultabb mapokat kaptunk. Azt ígérték a megjelenés előtt, hogy eddig elfeledett harctereket kívánnak megjeleníteni. Kérdem én: Rotterdam? Rotterdam nem hiába elfeledett, mert ott nem volt túlzottan nagy vircsaft, sem a háború elején, sem annak végén. Ennél voltak sokkal jelentősebb "elfeledett" csaták, mint például Budapest ostroma, ami 2 hónapig zajlott, és kb. 3-400 ezer embert mozgatott meg mind a két oldalon, videójátékban pedig még soha nem került feldolgozásra. Igaz, az Keleti-front. Gondolom a fejlesztőknek is elment a kedve egy idő után, meg ők is látták, hogy ez nem volt jó irány.

A fegyverek mennyisége kielégítő, de a milyenségük már nem. Lőtt-lőtt az ember, de semmi "súlya" nem volt annak a csúzlinak. Plusz én a fegyver kosztümöket, meg fejlesztést sem így oldottam volna meg, de mindegy... Tankkal pedig szószerint telibe kell lőni az embereket, mert úgy nem halnak meg, ha mondjuk melléjük csapódik be fél méterrel az áldás, ez is vicc.

Számomra az egyetlen pozitívum a singleplayer kampány The Last Tiger fejezete volt, mert végre megnézhettük a másik oldalt is egy videójátékban, és viszonylag korrektre is sikerült.

Összességében a második világháborúból sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni a mai modern technológiákkal, amiket a 2000-es évek második vh.-s játékai nem tudtak megjeleníteni vagy feldolgozni. A Battlefield 1 köröket ver a BFV-re, még úgy is, hogy ott is jelen volt a polkorrektség, és történelmileg az sem volt hiteles, de még is sikerült megtalálni az aranyközéputat.
0
0
0
0
💬 13
foley951 avatar
@CuRi: Nagyrészt egyet értek, de a transzneműekkel kapcsolatban linkeld már be melyik karakter volt olyan 😃 Kíváncsivá tettél
A Tankokkal kapcsolatban pedig, ha nem tudsz velük játszani az nem a játék hibája, ne vedd sértésnek. Nem volt ritka, hogy sima conquestben 50-60-0-ás k/d-t lehoztam.
0
0
0
0
CuRi avatar
@foley951: Transzneműnek TŰNŐ, ahogy írtam is. Kis szövegértelmezés, de persze semmi gond nincs... 😀 Ez alatt azt értem, hogy nem tűnt sem nőnek, sem férfinak. Csak a hangja alapján tűnt inkább nőnek. Tankos részt nem veszem sértésnek, mert tudtam játszani tankkal, és anélkül is. Sőt, még csak nem is kempeltem. De akkor is irritáló volt, hogy 3at kell belelőni. Az átlag k/d-m valahol 1,8 körül mozgott ha jól rémlik. Voltak ennél jobb, és rosszabb eredmények is, de általában a sajat csapatomban top3-as voltam mindig. Szóval nem ilyesféle problémáim voltak.
0
0
0
0
foley951 avatar
@CuRi: Komolyan, kérek képet, hogy melyik karakter tűnik transzneműnek. Megöl a kíváncsiság. 😃
0
0
0
0
CuRi avatar
@foley951: https://youtu.be/64pkXsi1OQQ

3:29, és 3:49 között nézd. A Monika, és Ingrid nevezetű karakterekre gondolok egész konkrétan, ha neked ez ennyire fontos. Azta... milyen nőiesek. Vagy inkább férfiasak? Majd eldöntik, ugyi? Szívesen. 😆

Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy neked ez másodlagos, és inkább kötekedni szeretnél, de azt is ilyen szép finoman, amolyan bátortalanul.😂 Felesleges körök helyett inkább mond ki nyíltan, hogy mi a probléma.
0
0
0
0
foley951 avatar
@CuRi: Vagy 800 órám volt a játékkal és fel se tűnt, nem mintha most is ez lenne a legnagyobb baj 😃 Monika mondjuk okés, Ingridet inkább rondának mondanám, mintsem transzneműnek tűnőnek. Én már azzal kiegyeztem, hogy a kampós csajszi nem került be. Ennyi erővel azon is fel lehetne háborodni, hogy miért egy csaj van a betöltőképernyőn. A content hiánya volt zavaró. Bf 1-nél jóval több tartalom volt, igaz fizetős. Ennek ellenére ott is volt németeknél fekete katona 😃 és nem azt emeltem ki negatívumnak.
0
0
0
0
CuRi avatar
@foley951: Én alapjáraton nem azon háborodok fel, hogy nők rohangálnak a harctéren, bár mint tudjuk ennek túl sok valóságalapja nincs, sőt közelebb áll a történelem hamisításhoz mint a valósághoz. Inkább magán az elven. Ez egy nettó propaganda, ami a világ új politikai trendjeihez igazodik, és ezáltal szeretnének embereket, azon belül is gyerekeket befolyásolni. Ez gusztustalan. Továbbá a kosztümöket korhűbben is meg lehetett volna oldani, mert ezek a katonák kb. úgy néznek ki, mintha a háború elhúzódott volna 20 évet és 1963-at írnánk. Sok probléma van vele, na. Engem 100 órára tudott csak lekötni, de azt is csak azért mert semmi más világháborús casual játék nincs a piacon, és tulajdonképp ha nincs ló jó a szamár is alapon vettem meg, mert valahol éreztem, hogy hasonló sorsa lesz.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@CuRi:
Továbbá a kosztümöket korhűbben is meg lehetett volna oldani, mert ezek a katonák kb. úgy néznek ki, mintha a háború elhúzódott volna 20 évet és 1963-at írnánk.


Bár nem játszottam vele, de a karakter témát most megnéztem a fenti kommentek hatására. És igen borzalmas és nagyon nem korhű, inkább tűnik divattervezők munkája az egész. Pedig rengetek, fénykép van, amikből ki lehet indulni.. (És hiteles hagyományőrző körök.) Ez az egész felszerelés, fegyver és társai megreformálása (negatív irányban) mindenhol jelen van. Úgy értem minden korban, játék szempontból. Ruházati téren és annak kiegészítői meg néhol nem is ergonomikusan van elhelyezve. Például a tárzsebek, csak hogy a legfontosabbat említsem a linkelt videóban 3:14. Na olyat a németek egyáltalán nem használtak. Volt hasonló, de az kb 45 fokban volt megdöntve (egyszerűbb hozzáférés a szekrénytárhoz MP40 és StG44) és a málhaövre (elöl jobb és baloldal) volt rátéve. Mellkasig meg sosem ért fel a szóban forgó zseb teteje.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Scorn Face: A németek rohamsisakja a játékban pedig az M35-ös sisak. Ez a valóságban a Magyar Királyi Honvédség rohamsisakja volt. A németeké az M40 vagy az M42 típusnévre hallgatott. Igaz, ez nem nagy dolog, mert alapvetően szinte ugyanazok ezek a sisakok, de aki egy kicsit otthonosabban mozog, annak szemet szúr. 😀
0
0
0
0
foley951 avatar
@CuRi: Ez így a politikai befolyásolással kapcsolatosan igaznak mondható dolog, de egy gyerek ne üljön le egy Pegi rendszer által +18-as besorolású játékkal játszani. a felnőtt ember meg különbséget tud tenni (véleményem szerint) a fikció és a valósághűség között. Utóbbira szomjazóknak ugye ott a post scriptum meg társai.
0
0
0
0
CuRi avatar
@foley951: Azért ne legyünk se naívak, se pedig álszentek😀 Egy ilyen játék játékosbázisa 50-60%-ban 18 év alatti. Nekik is készül, hiába van rajta 18as karika, ez látszik a játék berendezésén. Valóban most még különbséget tud tenni egy felnőtt a valóság és a fikció között, de ha sok generáció lesz félre informálva, akkor előbb utóbb teljes lesz a homály ( nem a bf-re gondolok, mert ez csak egy porszem). Minden generáció számára csak egy picit lesz elferdítve valami, és kész is a dominó-effektus. Igen vannak ilyen szimulátor jatékok, én azzal is szoktam játszani (Hell let Loose), de az megterhelő tud lenni az agynak meg az idegrendszernek, és jól esik olyankor a casual jaték. Nem azt mondom, hogy a BF-ben legyen komolyabb ballisztika, meg fél perc alatt keljjen újratölteni a géppuskát, de legalább külsőben hozhatná az adott kor hangulatát.
0
0
0
0
griff55 avatar
@CuRi: Sorold már fel azt a 17 pályát pls. Mert a Conquest mósban hót ziher hogy nincsen annyi
0
0
0
0
CuRi avatar
@griff55: Van annyi. A probléma azzal van, hogy 2 év alatt sikerült ennyit produkálni.
0
0
0
0
griff55 avatar
@CuRi: Bocs, való igaz hogy megvan kb annyi, de én beleöltem vagy 40-50 órát és így is van vagy legalább 2 map amit sose adott be: Provence és Lofoten Islands. Olyan az egész kicseszett játék mintha csak 4 map ismétlődgetne. A transzi karakterek meg szerintem is borzalmasak. Kinek kellettek a női karakterek bele?? Valaki anélkül nem vette volna meg?
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Megvettem 10-ért az isten ***a edition-t azóta sem játszottam vele én ***.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
EA? A kedvenc fehér ingjük legyen céklás!
0
0
0
0
Maros avatar
Én nem nagyon kedvelen a Battlefield-ben a multit! De a single player-t annál jobban! Kár, hogy ilyen rövidekre csinálják őket, remélem a jövöben csinálnak tartalmasabbat is! Nekem a személyes kedvencem a The Last Tiger!
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
vyne avatar
Kinek mi. Nekem 700 oram van benne.
0
0
0
0
Tibi86 avatar
@vyne: Nekem is van benne max.: 1 napom. MAX. nem mondhatom pénzkidobásnak, de jó vételnek sem.. olyan közepes game..
0
0
0
0
griff55 avatar
Egyetértek. Megvan a BF3 BF4 BF1 meg ez is, de eddig ezzel voltam képes a legkevesebbet játszani. Remélem tanultak a hibáikból, de innentől kezdve nagyon kell teperniük, hogy visszanyerjék a bizalmat
0
0
0
0
thug85 avatar
"A Battlefield 5 hosszú idő után az első Premium Pass nélküli játék volt"

Részemről úgy vagyok vele, hogy inkább lett volna Premium Passos, lehet jobban nekifeküdtek volna a fejlesztésének. A Battlefield 1 amilyen tartalmas lett a végére ez annyira fulladt unalomba részemről. Ráadásul minden egyes "javítással" elcsesztek valami mást.
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció