Az ukrán „kriptofarmon” talált PS4-eken igazából FIFA Ultimate Team lapokat farmoltak

Szerző: xoki | 2021. July 20. | hír | 6 hozzászólás

Korábban olvashattátok, hogy az ukrán hatóságok lecsaptak egy illegálisan működő kriptofarmra, ahol a tettesek lopott árammal üzemeltettek 3800 PS4-et. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat jelentése alapján ezeket a konzolokat bányászatra használták, de egy kicsit jobban kielemezve a helyzetet úgy tűnik, ez nem fedi teljesen a valóságot.

Az ukrán Delo nevezetű oldal nem akarta elhinni a leírtakat, és nyomozott egy kicsit ez ügyben. Ugyebár ezekkel a konzolokkal történő bányászás a videokártyákhoz képest egyáltalán nem számít gazdaságosnak, illetve a hatóságok által publikált képeken látható volt az is, hogy némelyik konzolból lemezek lógnak ki.

A Delo forrásai szerint a raktárépületet igazából FIFA Ultimate Team kártyák farmolására használták. A konzolokon automatikusan és megállás nélkül futott a játék, miközben folyamatosan gyűlt a játékbeli valuta és a lapok. Ezeket - illetve magát a felhasználói fiókot is - aztán valódi pénzért tudták értékesíteni.

Figyelembe véve, hogy mekkora összegek keringenek a FIFA közösség körében, már egyáltalán nem meglepő mindez, arról nem is beszélve, hogy tavaly az Electronic Artsnak az Ultimate Team 1,6 milliárd dollárt hozott a konyhára. Igen, ez a szám nem a teljes FIFA-ra vonatkozik, hanem kizárólag az Ultimate Team módból származó digitális eladásokra.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wgeorge85 avatar
Vajon fogtak ki csillogós lapokat, mint ultra rare, secret rare, stb...? 😆
0
0
0
0
no avatar
Megadom rá az Állami támogatást :D
0
0
0
0
gigazte avatar
Ez a sztori így még röhejesebb... 🤣
3
7
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@gigazte: https://pcworld.hu/pcwlite/aramot-loptak-a-kriptobanyaszok-buntetesul-uthengerrel-zuztak-ossze-a-pc-iket-297007.html
1
0
0
0
gigazte avatar
@SuperPuma: Láttam ezt is, ez egy eléggé eltúlzott reakció volt. Simán fel lehetett volna használni ezeket...
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
@gigazte: Annyira nem röhejes, komoly lóvét szakítottak vele, járj csak utánna!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció