Az Nvidia végre megszólalt a megolvadó RTX 4090 csatlakozók kapcsán

Szerző: xoki | 2022. November 21. | hír | 22 hozzászólás

Az Nvidia már hetek óta vizsgálja a megolvadó RTX 4090 csatlakozókkal kapcsolatos felhasználói panaszokat. Mivel a cég elég sokáig elidőzik vele, több szakmabeli oldal is belevágott a probléma forrásának felkutatásába. A Gamers Nexus például múlt héten fejezte be az analízist, és arra jutott, hogy a legtöbb esetben felhasználói hiba, illetve tervezési mulasztás is történt. Ezzel kapcsolatban végre az Nvidia válasza is megérkezett, amelyben azt is elárulták, hogy eddig 50 esetről tudnak.

A probléma állítólag onnan ered, hogy felhasználók nem csatlakoztatták tökéletesen a kártyára a 12VHPWR adaptert, majd a kábelek elrendezése során meghajlították, illetve meghúzták azt. A csatlakozóba kerülő törmelék szintén problémákat okozhat, vagyis a kábel ki-be húzgálása sem vezet semmi jóra.

A felfedezéseik megosztása után az Nvidia egy közleményt adott ki, amelyben felfedték, hogy jelenleg 50 esetről tudnak. Ez pedig a világszerte értékesített (130 000) RTX 4090 kártyák 0,04%-a. Emellett a cég azt tanácsolja, hogy először a kártyára csatlakoztassátok az adaptert - hogy az biztosan a helyére kerüljön -, majd pedig a tápegységet az adapterbe.

Az Nvidia még mindig vizsgálatot folytat arról, hogyan lehetne elkerülni mindezt, de egyelőre nem osztott meg részleteket a lehetséges alternatívákról.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
norby72 avatar
Fogd rá a nyuszira! 😠😁
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
Eltudom képzelni hogy vannak ilyen bal*** emberek, sőt még ettől analfabétább hülyék is rendelkezhetnek ilyen kártyával, de az nvidia nem fogja beismerni a hibáit, jelen esetben hogy a csatlakozója egy nagy szar, 4090-es kazán 500 watt közelében fogyaszt! Ez azt jelenti hogy ott azon a kis szűk keresztmetszetű csatlakozó érintkezőin 37 ,40 amper megy keresztül, ezek meg rátettek egy legó csatlakozót!
0
0
0
0
Deathati avatar
Szánalmas, egyre gázosabb az enyvídia. Ennyi pénzért lassan örül az ember ha hajlandó lesz hibátlanul működni egy ilyen foskazán. Lehet bármit szépíteni a dolgon, e mán így van/vót/lesz! Vegyétek, vigyétek, kínlódjatok. Mi a F@szomnak kellet buzee egyedi foscsatlakozót csinálni egyáltalán? Megmutatták F@sza lett, így tovább! A downgrade csapat ismét beindult a ződeknél

Azért ez sem semmi: [LINK]

Jut eszembe annó gtx 970 3,5GB, ugyan az a szitu, Hardware-esen el-ba-szott dógot szoftware-esen javít az Enyvídia. Tökéletes megódás, ilyen fogd meg a söröm, a gpu-z majd figyeli...😂

https://i.imgur.com/MVSlvhJ.pnghttps://i.imgur.com/UENM7lt.pnghttps://i.imgur.com/DojXTBv.png

Oszt ennyi....
1
0
0
0
Payphoner avatar
Érdékes eddig tudták jól csatlakoztatni a vásárolók mostmár meg hirtelen nem? Biztos a felhasználók hibája. Ez nagyon gáz hogy a vásárlókra van fogva. Ha van egy orvos, aki egy egy hónapban 100 rutin műtétet csinál és abból 1 ember meghal akkor az sem az orvos hibája mert csak 1%? (direkt mondtam rutin műtét példát hiszen annak működnie kell, mint ahogy egy VGA-nak is kéne valamint egy rutin műtétbe nem kéne bele halni)
1
0
0
0
💬 2
TuskenRaider avatar
@Deathati: na tessék még a führer is megmondja, kell ennél több!?
0
0
0
0
kovb677 avatar
Rákenik a felhasználókra? De gáz!
7
0
0
0
💬 3
Torba10 avatar
@kovb677: Azért a felhasználók 90%a bal*** 😂
0
0
0
0
Cougarmy avatar
@Torba10: Az nv szokásához híven hárít.
0
0
0
0
KENI07 avatar
Semmi bajom a kártyával.Semmi jele a hibának..Semmi melegedés Még csak coil whine sincs!!!!Nagy bal***ok azok akiknek leégett....
0
3
0
3
💬 9
no avatar
@KENI07: Törölt hozzászólás
14
0
0
0
KENI07 avatar
Semmi rosszindulat nincs bennem...Sajnálom akikkel ez történt...De szerintem nem véletlen 😣
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@KENI07: Tezsó akkor most ilyen erővel az is az én hibám hogy beleolvadt a 12v os csati a régi asus alaplapomban mert koksz volt a pfc a régi tápomban.

most totózd már ki hogy jó vagy hibás tápot vagy akármit kapsz e.
lehet annak az 50emberkének is gyári hibás vagy ratyi minőségű tápja volt és azért olvadt bele a vidibe a csati vagy a vidire helyeztek fel rosszul egy tranzisztort.
akármi lehet.

nem kéne egyből az embereket hibáztatni abból kiindulva mert a tiéd működik.
egyikünk sem látnok hogy most ezt 1000% ra tudjuk hogy felhasználói hiba végett mentek tönkre, de ha te annak gondolod magad akkor írd meg a 5ös lottó nyerőszámait és holnap megteszem.

örülj neki hogy neked bevált, nekik meg hagy döntse el a szervíz egy alapos bevizsgálás után hogy mitől mentek tönkre a vidik.
0
0
0
0
no avatar
"Nem egy esetről tudok, hogy nem felhasználói mulasztás történt, rendesen rakták be a kártyát majd úgy csatlakoztatták a tápkábelt ahogy kell, mégis létrejött ez a probléma."
Ezt hol nézed? A NV Reddit megathreadjén? 1 Zotacos volt aki állítja, hogy nem volt "rés" a tápcsatlakozó és az adapter között de az NV hivatalos adatai szerint világszinten 50 darab eset van túlnyomórészt ez okozta a hibát. Ettől függetlenül a gyártó hibája is, hogy sz*r a csatlakozó, nehéz rendesen bedugni de nem az NV tervezte hanem a PCI-E SIG és az Intel.
0
0
0
0
no avatar
@KENI07: Törölt hozzászólás
8
0
0
0
Hegyirablo avatar
Ezt úgy hívják, hogy individualizmus. Magyar népbetegség.
13
0
0
0
Thespartan avatar
@Hegyirablo: "Az egyik" magyar népbetegség. Van még bőven. 😄
Ment a "+". 😁
0
0
0
0
Aorus_Gaming_HUN_ avatar
@KENI07: Értem.
Azt elfelejtetted említeni, hogy 3x8 pines a kártyád. Jellemzően szerintem nem is azokkal van a baj. A 4x8-on a 600W inkább megizzasztja a kábelt.
Bár lekopogom még nekem sem volt bajom vele.
Örülj, hogy nem tartozol közéjük. Én is ezt teszem.
1
0
0
0
FoLey avatar
@KENI07: Mennyi tudomány kell hogy pci express csatiba bedugja a kártyát meg 12VHPWR adaptert csatlakozzon? Egy majom is megtudja csinálni!
A bal*** az nvidia hogy nem tesztelte le normálisan!
1
0
5
0
kovb677 avatar
@FoLey: Énis ezt mondom...

Durva hogy az usereken kérik számon a saját hibájukat
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Hidd el, hogy g*ci nehéz úgy bedugni, hogy ne legyen 1mm rés sem, tudom, tapasztalatból mondom :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció