Az Nvidia új ütemterve szerint 2022-ben jön az Ampere utódja

Szerző: xoki | 2021. April 14. | hír | 1 hozzászólás

Az Nvidia hivatalosan is megosztotta velünk a legfrissebb ütemterveit, amelyekből többek között megtudtuk, pontosan mikor is érkezik az Ampere utódja, illetve az azt követő architektúra.

Az Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang a 2021-es GTC-n fedte fel az új GPU, CPU és DPU ütemterveket. Megerősítette, hogy a vállalat kétévente fog váltani minden chip esetében, és ez egyben azt jelenti, hogy az Ampere utódjára még legalább egy évet kell várnunk. A hivatalos képeken nem tüntették fel, hogy a chipeket pontosan melyik szegmensbe szánják, illetve azok elnevezési sémájára sem derült fény.

Az Nvidia tehát 2022-ben fogja leleplezni az Ampere utódját, amelyet egyelőre Ampere Next kódnéven emlegetnek. Az „Ampere Next” után pedig az „Ampere Next Next” érkezik majd 2024-ben. Az Ampere Next GPU valószínűleg az Ada Lovelace elnevezést kapja, hiszen már tudjuk, hogy a Grace kódnevet a cég új processzorai foglalták le. Az Nvidia új CPU-inak alapja az ARM Neoverse. Előreláthatóan valamikor 2023-ban érkezik majd, amelyet 2025-ben a „Grace Next” fog követni.

Végül, de nem utolsósorban a cég ütemtervei a Bluefield DPU-t is megemlítik. A cég egyébként több részletet is elárult a Bluefield-3 DPU-ról, amely a tervek szerint 2022-ben debütál majd, annak utódjára, a Bluefield-4-re két évet kell majd várnunk. A Bluefield-3 DPU 22 billió tranzisztorból áll, és 16 ARM A78 maggal érkezik, az átviteli sebessége pedig 400 Gbps lesz.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MrSzakember01 avatar
Na kedves hackerek! Alázattal tihozzátok szólok!
2022-től még gyorsabban törhetitek a jelszavakat az új generációs videokártyákkal, valóban... de egy dolog biztos!
Az én jelszavaimat tuti nem fogjátok!!! Az még egy kicsit messze lesz! 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció