Bejelentette első, modern adatközpontokba szánt CPU-ját az Nvidia

Szerző: xoki | 2021. April 12. | hír | 6 hozzászólás

Az Nvidia hivatalosan is leleplezte az első, adatközpontokba szánt CPU-ját, amelyet egy informatikus, Grace Hopper után neveztek el. A Grace CPU-kat modern adatközpontokhoz szánják, szóval a fogyasztói piacra egyelőre még nem terveznek belépni.

A Grace CPU az Nvidia első olyan dizájnja, amely a több éve készülő, következő generációs Neoverse magokkal rendelkezik. Az Atlan egylapkás rendszer több chip kombinációja, amely három fő komponenssel érkezik: CPU, GPU és a memória/IO alrendszerek. Az Nvidia szerint a processzor olyan munkafolyamatokhoz készült, mint a következő generációs, 1 billió paraméteres NLP modellek fejlesztése.

A Grace alapja az ARM architektúra. Az Nvidia megerősítette, hogy a Grace-t jellemzi a legnagyobb memória sávszélesség (500 GB/s) az LPDDR5X technológiának köszönhetően. A Cache Coherent NVLINK segítségével a GPU-khoz is kapcsolódik (900 GB/s), a CPU-CPU kapcsolat sebessége pedig 600 GB/s. A Grace-t támogatni fogja az Nvidia HPC SDK-t, illetve a CUDA és CUDA-X könyvtárakat.

A Grace CPU-k 2023 elején válnak majd elérhetővé.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Hétvégén megnézem az egész prezentációt, belepillantva nagyon érdekes. Plusz nagyon elfogadnám Jensen Huang fekete krokodilbőr dzsekijét 😲 .
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@xCube: Szerintem ez a dzseki is olyan, hogy csak rajta áll jól, de ez úgy általánosságban elmondható az összes híresség meghatározó ruhadarabjáról 😃
Az idei GTC kifejezetten érdekes volt, a bemutatott útiterv is izgalmasnak tűnik.
0
0
0
0
no avatar
Az Nvidia hivatalosan is leleplezte első CPU-ját, amelyet egy informatikus, Grace Hopper után neveztek el.

Az NV-nek ez előtt is volt már számos CPU-ja. Ahová szánják, csak ott számít elsőnek.
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@LordSzalko: Thank you.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Egy igazi tudós van köztünk! Köszönjük. Nyílvánvaló Kapitány 😃
0
0
0
0
Jammokus avatar
@LordSzalko: Thanks rly
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció