Az Nvidia leleplezte az új RTX Super szériás laptop GPU-it

Szerző: xoki | 2020. April 02. | hír | 42 hozzászólás

Az Nvidia felfedte az új, Max-Q támogatással rendelkező RTX Super szériás GPU-it, valamint felhívták a figyelmünket arra, hogy a gaming laptopok kezdőárát is csökkenteni szeretnék. Ennek köszönhetően a tervek szerint egy GTX 1650-nel felszerelt laptop már 700 dollártól, az RTX 2060-as gépek pedig már 1000 dollártól kaphatók lesznek.

Ebben a hónapban az RTX 2070 Super és az RTX 2080 Super GPU-k tűnnek majd fel a laptopokban. Előbbi 2560 CUDA maggal rendelkezik majd, a boost órajele pedig 1380 MHz lesz. Az RTX 2080 Super ezzel szemben 3072 CUDA magot és 1560 MHz boost órajelet kapott. Mindkét kártyára 8 GB GDDR6 memória kerül, a sávszélesség pedig 448 GB/s lesz. Konkrét árakat még nem kaptunk az Nvidia partnereitől, de az RTX 2070 Super modellek kiinduló ára állítólag 1200 dollár lesz majd.

Az új széria esetében a Max-Q technológia több téren is fejlődött az előző szériához képest. A Max-Q magába foglalja a dinamikus boostot, az alacsony feszültségű GDDR6-ot, a hatékonyabb Optimus technológiát és a DLSS támogatást. Ezek együttesének köszönhetően dupla olyan hatékony termékekre számíthatunk majd, hiszen a memória gyorsabb lett, a dinamikus boost pedig gondoskodik arról, hogy a CPU-t vagy a GPU-t terhelje jobban az adott folyamat. Az Optimus technológia pedig az akkumulátor üzemidejét hosszabbítja meg, mivel dinamikusan vált az integrált és a diszkrét grafika között. Az Advanced Optimus egyébként mostantól magasabb képfrissítéssel rendelkező kijelzőkkel is működik, illetve a G-Sync technológiával is. Ez azt jelenti, hogy 144 Hz-es vagy akár 300 Hz-es gaming laptopokat is láthatunk majd idén.

Hozzászólások: 41
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sajna már a dollár is olyan drága(pláne ha még emelkedik) köszönet Kuszaszem Györgyéknek, hogy még a vámot is megfizetve jó drága lesz.Az 1000 dolláros laposból kb. 500000 ft lesz, éppenséggel a régebbi szériák sokkal kisebb tudással is ennyi körül voltak 3-4 éve.Jó lesz ez, spóroljunk egy ilyenre.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Annyira kell ez a népnek,mint egy darab kenyér...
Xarra sem jó még ez a ray tracing funkció,kb. De egy normális VGA-t meg nem tudnak kiadni,amibe nincsen ez a xar 😕
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@cabus26:
Xarra sem jó még ez a ray tracing funkció,kb.

Már most is bőven jó és ez a jövőben csak jobb lesz. Minek adnának ki nélküle high-end kártyát?
0
0
0
0
cabus26 avatar
@LordSzalko: ha neked megér az "alig" szebb grafika,mondjuk 120-ból 50 FPS-t,akkor a te dolgod.Nekem inkább a több FPS,mintsem egy kevesebb,de alig észrevehető látvány.Ráadásul 400+ ezres VGA-t sem azért vesznek meg páran,hogy utána átlag 50 FPS-el fusson az adott játék
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Ez az "alig észrevehető" kijelentés nagyon elcsépelt már, bőven van látványbeli különbség, cím függő. RT egy lehetőség, az hogy mennyire használja ki egy adott fejlesztő azaz ő dolga. Nem kötelező használni az RT-t egyáltalán, attól függetlenül hogy megveszel egy 20xx szériás kártyát, én se használom minden esetben. De attól hogy téged nem érdekel a technológia még sz*r nem lesz.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@LordSzalko: Személy szerint egy olyan dologért nem fizetek,amit nem használok ki.Megveszed a drága RTX-et és azok a tensor meg rtx magot ott pihennek a kártyán meg fogyasztják potyára az áramot. Max akkor érdemes erre a ray tracing technológiára visszatárni,amikor az új konzolok megjelennek.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@cabus26: Ha nem használod a ray tracing funkciót az rtx kártyákban akkoris a gtx-eknél meg az amd-nél erősebb, az rt csak egy extra funkció amit tud. Én speciel nem is játszok olyan játékkal amiben van RT lehetőség, mindössze azért vettem 2080-at mert erős és mert nvenc codec-el streamelek, amire dedikált magok vannak az rtx kártyákban, igy stream közben 0% a teljesitménycsökkenés 😀
0
0
0
0
no avatar
@cabus26: Attól függetlenül, hogy te így látod még "normális" kártyák ugyan úgy jelentek meg tavaly és két éve is. Az, hogy te nem használnád ki az teljesen más téma.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@cabus26: Folyamatosan jelennek meg VR és Ray Tracing es jatekok... valaki ezt valaki azt hasznalja.. De akar hiszed akar nem Tracingnel is lehet àllitani low, medium es high, ultràra a Ray Tracinget. És low on alig csökken az fps, de lathato a különbseg ugy is... És pl egy 2080 vagy 2080ti al mar eleg szepen mennek a jatekok.. főleg 2080ti nal nem esik sokat az fps. De akkor is sok esetbe latszik ha a fejlesztők ràfekszenek a latvanyra.
0
0
0
0
Apor avatar
Mondá a vezérigazgató:

"Vegyétek és egyétek mert ez az én szuper ertéikszes videochip-em.
Ki az én hardverem forgalmazza, az az igaz utat járja.
Fps-ekben soha nem lesz szegény, de négy évig biztosan nem.
Ki engem elfogad, annak teljesítménye megtartatik, olcsón megszámíttatik. "
0
0
0
0
💬 31
Rocky12 avatar
@Apor: Ez nagyon jó 😂 Feldobtad az estémet

https://hardforum.com/data/attachment-files/2018/03/113065_2018-03-27.jpg
0
0
0
0
Apor avatar
@Rocky12: Örülök ! 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Azért jó dolog ez, hogy ma már bivaly erős, de könnyen hordozható laptopokat lehet venni. Attól, hogy az ember otthon asztalin játszik, egy hosszabb kirándulásnál csak be kell dobni pár ilyet az autóba, és esténként, vagy amikor nagyon gáz az idő el lehet velük ütni az időt a gyerekekkel. Én egyáltalán nem bánom ezt, bár lehet, mások másként gondolják.
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Kedves Enslaved !

Te tanult ember vagy.

Mint orvos, mond meg nekem...

Mikor fogtok menni legközelebb kirándulni ? Mert engem a feleségem heti egyszer enged a boltba.

😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Utána gondolom átnéz geigermérővel és megy a fertőtlenítés. 😀
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Testüreg vizsgálatot is tart wazze 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Ha mondjuk annó megvetted volna a Fallout 4 Apokalipszis 2020 kiadását, most tudnál Power Armorban vásárolni menni. 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Az b+ 😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Jövőre, na de attól még jó dolog😉
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Azt nem vitatom hogy jó dolog !
De jövőre mindenkinek jusson 700 dolláros laptop a délutáni kiruccanáshoz ! 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Jut, csak meg kell venni. Mondjuk egy 700 dolláros laptop az még igen olcsó kategória játék szempontjából.
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: ...😀
Arra értettem, hogy remélem nem a budipapírért kell jövőre rituális vulkáni küzdelmeket rendezni...
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Ja, értem. Jelenleg több kiindulási pont is van már, ami talán megfékezheti azt, hogy ez bekövetkezhessen. Na de itt nem akarok többet írni a vírusról, mert már így is megszóltak érte.
0
0
0
0
Apor avatar
@enslaved: Nem is kell írnod, nem várom el.

Igyekeztem tompítani a témát a gagyi Kirk kapitányos párbajjal 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@enslaved: Szép és jó. Csak a laptopok áraival vannak igen nagy bajok általában.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@19ati93: Meg úgy általában mindennel amiben nvidia van? 😃 Sokan meg fogtok kövezni, de pofátlan lehúzás amit az nv csinál, legalábbis szerintem. Elismerem a teljesítményét , nem mondom hogy nem......na de milyen áron? lassan ott tartunk hogy kocsit vagy házat veszel egy vga árából.
0
0
0
0
Apor avatar
@RaggaBone: A minőséget meg kell fizetni. Ez tény.

Az már más kérdés, mekkora harácsolószorzót tesznek a magyar kereskedők a termékre.

Amíg a játékok 96,7898789998789%-a nvidiára optimalizált, nem lesznek olcsóbbak a kártyáik.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Apor: Az a 96% inkabb 65% manapság. A kereskedő pedig azert tesznek rá mert latjak h maga a videokartyat az emberek 75%-a a GeForceal azonisitja es megfogjak venni. Sokkal tobben vettek GTX 1050 Ti-t mint RX 570et az utan is miutan egy arban voltak. Pedig az 570 nagyjából 35%-al gyorsabb. Ez a brand erőssége. Persze ez változik, mert az AMD is szerez mindsharet es az RDNA illetve a Ryzen (Zen) is egyre erősebb mint brand Plusz az AMD lefedi a piac nagy részét. Stadia, konzolok, mobil APU-k, asztali VGA-k. Szóval az AMD jól jár akkor is ha vki Ryzent vesz Geforce-al. Az elkivetkezendő időszakra leszek kivi, amikor a konzolok 500 dollárért adják majd azt a teljesítményt anelyet ma 1500 dolláros pc ad. Ki birja e majd a Geforce brand? Gyengülni fog az egyszer biztos.
0
0
0
0
Apor avatar
@Quadgame94: Magyarországon árérzékenyek a vásárlók.

Sokan nem azt nézik, hogy mennyire bika az adott kártya.

Ha valaki 8 gigás kártyát akar, nem feltétlenül fogja megvenni használtan az 1070-at, esetleg az új 2060 supert, aminek már szintén 8gigás kiadása van. Inkább megveszik az RX 570-et 8 gigásból újonnan. Mert olcsóbb, és annyira nem gyenge vas azért...

Nem vitatom az érveid a konzolokkal kapcsoaltban, az AMD is erősödik. De a gpu-ik gyakran küszködnek a driverekkel.

Ezért az nvidia mindig egy fél lépés előnnyel fog kezdeni, addig, míg ki nem finomul jobban az AMD gpu driverileg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Apor: Persze az Nvidia előbb jár. Persze a 9 milliárdos cégnek (bevétel) csak egy erőforrásra kell megosztania, amíg az AMD-nek a maga 6 milliárdját a CPU és GPU között. Az RDNA2 azért meglepett. Újabb 50% teljesítmény/watt az RDNA1-hez képest, ami szintén ennyit adott a GCN-nek. Több ismeretlenes még az egyenlet, de nV ha továbbra sem csökkenti az árait az komoly gondot okoz nekik, ugyanis maga a cég azért sikeres (részvény árak) mert nagy az árrésük. 70% nagyjából. Egy 2070S kb 180 dollar legyártani...és 500-ba kerül. De, ha csökkenteniük kell a részvényeseik nem lesznek boldogok, viszont a vásárlók meg nem fogják venni. A driver gondok megszüntek javarészt. Viszont nem.csodalkozom hogy voltak. RDNA egy viszonylag új architektúra és AMD-nek bőven nincs annyi pénze még. De a konzol és a laptop paic majd segít ezen. RDNA2 kártyák pedig simán járnak majd 2.4 GHz-en ha a PS5-ben lévő 5700 2.23 GHz-en elketyeg. Verseny lesz az tuti, kérdés az árakon lesz. Az AMD árrese kb. 35% amúgy. Ezért sem veszek soha nV kártyát. Egyszerüen elveimbe ütközne.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@RaggaBone: Hiába drágább mégis náluk volt előszőr RTX,DLSS etc. Plusz a driverek nem voltak sose sz*rok, nem úgy mint AMD-nél hogy hónapokig crashel valakinek a 100ezres AMD kártyája random játékokban vagy akár a desktopon ülve.
TDP-ben is nagy átlagban jobb az NVIDIA.
0
0
0
0
enslaved avatar
@19ati93: Még mindig crashelnek az AMD kártyák, a jónak hitt legújabb driver állítólag (fórumokon írták) kikapcsolja az egész gépet, majd újraindul. Nekem van egy olyan érzésem, hogy az egész vörös brigád nem ért ehhez az egészhez. Olyan ez, mint amikor egy számítógéphez nem értő egyén próbál azzal kísérletezni, hogy mi lesz akkor, ha mondjuk megnyom egy olyan gombot, amiről nem tudja majd mit csinál😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Basszus, ilyen nekem is volt párszor. Az is a kártyától van? Én azt hittem a windows legújabb frissítési baromsága. De ha a megint a vörös csapat szúrta el, akkor 10 pont a Griffendéltől. Akartam új Nvidia kártyát venni, de alapból is biztos drága lesz, a magyar gazdaság meg addig hatszor összeomlik, 400 Ft-os euró ár mellett meg biztos nem fogom megvenni. Mindegy, a kártya megy, 60 FPS-el tudok játszani bármit, sok probléma szerencsére nincs vele.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Ezt írták többen is. Amennyiben neked nincs most vele gondod, nem érdemes cserélned, mert amúgy az az 5700XT nem gyenge kártya.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Nincsen vele sok gond, már közel sem olyan problémás, mint régen, amikor konkrétan szinte használhatatlan volt. Cserélni csak azért szerettem volna, mert 144 Hz es monitoron legalább 100+ FPS-t szeretnék, de inkább 144 et, csak erre nincs jelenleg kártya. Az új Nvidiák lettek volna jók, de a mostani helyzet alapján eléggé felejtős a téma. 200k nál többet nem akarok adni egy kártyáért és nem is fogok. Annyiért meg nem hiszem, hogy fogok megfelelőt kapni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Annyiért nem. Jelenleg a 2080 super meg a 2080 Ti amik alkalmasak erre, ill. majd a következő generáció felső-csúcs kártyái. 144 fps az nem kevés, én örülök jelenleg a 60 - nak is 4k mellett.
0
0
0
0
enslaved avatar
@RaggaBone: Azért ne túlozzunk, egy autó több millió, egy házról már ne is beszéljünk, miközben egy 2080 Ti már megvető 400 ezer alatt is.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Apor: 😂😂😂
Abszolút pozitív értelemben! Csőhülye vagy jóember! 😃 😉
0
0
0
0
Apor avatar
@Memento Mori: Igyekszem 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció