Az NBMiner új frissítése feloldja az RTX 30 LHR széria korlátozásának egy részét

Szerző: xoki | 2021. August 18. | hír | 5 hozzászólás

Az NBMiner bányászszoftver új frissítésével feloldották az Nvidia Lite Hash Rate GPU-inál alkalmazott korlátozások egy részét, melynek köszönhetően mostantól akár az eredeti GPU teljesítményének 70%-ára is képes lehet.

Az RTX 3080, 3070 és 3060 Ti egy új GPU-revízióval tértek vissza, amelyek ugyanazzal az LHR algoritmussal érkeztek, mint a februárban debütáló RTX 3060. Sajnos ennél az Nvidia hibájából a korlátozások nem sokáig tartottak ki, mivel véletlenül egy olyan illesztőprogramot adtak ki, amellyel eltávolításra került a hash-arány limitáló.

Az RTX 3090 kivételével mindegyik RTX 3000-es GPU alapból ezzel a limitálóval készül, amely tényleg jelentősen kihatott a bányászatnál nyújtott teljesítményre. Az NBMiner frissítése nem oldja ezt fel, hanem egy olyan változtatható értéket kínál a felhasználónak, amely egy specifikus GPU maximális hash-arányát határozza meg. A fejlesztő 68%-ot ajánl, vagyis 50% helyett 68%-os hatékonyságra képesek a kártyák, amely mindenképpen jobb, mint eddig. A Wccftech pedig részletezte, hogy ezzel pontosan mekkora teljesítménynövekedésre lettek figyelmesek a bányászok.

Sajnos ez azt jelenti, hogy ezek a kártyák ismételten felkelthetik a bányászok figyelmét. Az utóbbi időben már az árak is lecsökkentek valamelyest, szóval remélhetőleg ez után nem fognak majd ismét megugrani.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Doomficko avatar
Ezekkel a huzásokkal az ember lassan jobban jár, ha vesz jó áron egy ps5-öt és bár tudja, hogy minden AAA játék fog futni rajta az elkovetkezo években gondok nélkül (persze ha az is kapható lenne). Ezzel sajnos csak elriasztjak az embereket a PC gamingtol mintsem bátorítani azokat.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Csökkentek? Talán pár hete, azóta megint az egekben vannak. Már kezdek hányingert kapni ezektől a bányászoktól. Aztán, ha esetleg valamit nem ők vesznek meg akkor jön a világ szégyene nyerészkedő és megveszi az. Tényleg forduljanak már fel.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
"Sajnos ennél az Nvidia hibájából a korlátozások nem sokáig tartottak ki, mivel véletlenül egy olyan illesztőprogramot adtak ki..."

VÉLETLENÜL! XD :? ...Van aki bevette ezt a maszlagot? :) A pénz beszél mint mindig, NVidia sem szent, bármennyi elvakult rajongója is legyen. :?

Ahogyan Kína is lebírta állítani a bitcoin/kripto-bányászkodást elvetemült, esztelen mértékű elbúrjánzását, a többi állam is léphetne már talán...

Úgy pl. lehet nem menne rengeteg energia felhasználva a semmire, + a játékosok/mi pl. hozzájuthanánk 1-2 GPU/VGA-hoz esetleg normális áron is ismét...
0
0
0
0
💬 1
Tuhajohn avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Szerintem se véletlen volt, de értelmetlen. A sima játékosok is elvitték volna a kártyákat.
0
0
0
0
xCube avatar
Nincs új a nap alatt...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció