Az Intel szerint az AMD-hez képest feleannyi hibát találtak a processzoraikban

Szerző: xoki | 2022. February 13. | hír | 6 hozzászólás

Az Intel az utóbbi időben egyre többször próbálja rossz fényben feltüntetni az AMD-t a nyilvánosság előtt. Jelen esetben pedig azt állítják, hogy a konkurencia termékeiben tavaly sokkal több sebezhetőséget fedeztek fel.

A jelentés szerint az Intel processzoraiban 16 - ebből tízet belsőleg, hatot pedig bugvadász program keretein belül fedeztek fel -, míg az AMD esetében majdnem a dupláját, 31 sebezhetőséget találtak, amelyek mindegyike külső kutatásból ered.

GPU fronton valójában az Intel vezet 51 biztonsági réssel, de a problémák nagy részéért riválisát hibáztatja a termékeiknél alkalmazott AMD-technológiák miatt. A CVE INTEL-SA-00481-ként számontartott sérülékenységre hívták fel a figyelmünket, amely a Radeon RX Vega M grafikás Intel Core processzorokhoz készült, és 23 AMD komponenseket érintő sebezhetőséget tartalmaz. A Tom's Hardware ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy valószínűleg a Kaby Lake-G processzorokról van szó, melynél egyetlen szilícium darabban egyesítették az Intel 8. generációs CPU-ját és az AMD Vega GPU-ját.

Az Intel kiemelte azt is, hogy nem talált semmilyen belső elemzésről szóló AMD-jelentést, tehát a felfedezett sebezhetőségek mind külső forrásból származnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a biztonsági rések száma jóval nagyobb lehet a feltüntetett adatokban látottakhoz képest.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
norby72 avatar
Az elmúlt hetekben/hónapokban a kelleténél is többet foglalkozik az AMD-vel az Intel.
Csak nem valami terelés? 🙄
0
0
0
0
xCube avatar
Az Intel az utóbbi időben egyre többször próbálja rossz fényben feltüntetni az AMD-t a nyilvánosság előtt.


Ez milyen kijelentés linkek nélkül? Igaznak igaz, de hírindítónak elég erős.
0
0
0
0
planktone avatar
Azért merész, hogy az intel ilyen kijelentésekkel dobálózik O.o :D
Másban a szálkát is....
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Mai komplex hardverek és szoftverek korában ez sajna benne van a pakliban.Nvidia drivereibe is előfordultak biztonsági rések,1-2 napon belül kiadják a hotfixet és viszonthallásra.Részemről amig a javítás nem lassit a hardveren, nem izgulok. Tudomásom szerint Intelnél jóval több ilyen processzort lassító foltozás jött mint a Ryzeneknél.
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@Kiki4444: Ez igaz, de egy kis programmal ki is tudtad kapcsolni ezeket a lassító hibajavításokat, amelyekre egy játékos gép esetében nem volt szükség. Egyébként meg lemértem, jó ha 2-3 fps csökkenést okozott.
Minden másra (főként banki tevékenységekre) meg eleve nem a játékra szánt gépet használtam, hanem a kellően levédettet, ami inkább mindig egy laptop volt.
0
1
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció