Az Intel publikálta az Arc Alchemist kártyák rendszerkövetelményeit

Szerző: xoki | 2022. June 20. | hír | 20 hozzászólás

Bizonyos régiókban már elérhetőek az első Intel Arc Alchemist asztali grafikus kártyák, és a cég emiatt közzétette a közelgő GPU-k üzembe helyezési útmutatóját. Ebben a rendszerkövetelményeket is feltüntették, köztük a kompatibilis processzorokkal, alaplapokkal, illetve a szükséges operációs rendszerekkel.

Mindenképpen fontos szem előtt tartani, hogy a kártyák mellé egy 400/500/600 szériás alaplapra és egy 10./11./12. generációs Intel Core CPU-ra van szükség. Az alaplapnál kikötés még a PCIe 3.0 (vagy újabb) x16 slot és a Resizable BAR/AMD Smart Access Memory támogatása. Az utóbbi valójában az Intel Arch A-Series grafikát használó minden alkalmazás optimális teljesítményéért felelős, szóval valószínűleg nem elengedhetetlen. Az Intel hozzátette még, hogy később más platformok/alaplapok - amelyek támogatják az említett technológiákat - is kompatibilisek lesznek az Intel Arc A-Series grafikával.

A hardverek mellett az alábbi operációs rendszerekre lesz még szükség a kártyák mellé:

• Windows 10 64-bit 20H2 vagy újabb
• Windows 11 64-bit

Az operációs rendszernek GPT partíciót kell használnia:

• Windows 11-nél ez az alapértelmezett mód
• Windows 10 esetében a partíció átkonvertálható MBR-ről GPT-re

Amennyiben nem vagytok benne biztosak, hogy megfelel-e a gépetek a közelgő GPU-knak, az Intel Driver & Support Assistant a segítségetekre lehet a kiderítésében.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Szoval meg tap-igeny sincsen megadva, hogy mennyi lesz a fogyasztasa (vagy fogyasztasuk, ha tobbfele modellrol van szo)??? Ez az info 1enlore picit olyan nesze semmi, fogd meg jol. De majd kiderul -vagy beborul-, hogy mit is fog ez tudni pontosan.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Sok időbe nem tellett megkeresni:

[LINK]
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@xCube: Koszi! De igazabol nem erre voltam kivancsi. Hanem amikor megjelenik, hanyan fognak hanyfele valtozatot kiadni belole... + Aztan majd ez az alap kiadas is, + a tobbi valtozata hogy szerepel majd teszteken, mennyire fog melegedni nagyobb, folyamatos terheles alatt, mennyire lesz zajos a hutese, mennyit fog ugy fogyasztani max. terhelesnel, illetve milyen teljesitmenyre lesz kepes max. fogyasztas/terheles mellett... PLUSZ, mindezek mellett, mennyi lesz vegul majd az ara ha forgalomba kerul vegul...
0
0
0
0
phasskivan_ avatar
Csoda, hogy AMD mellé is be lehet tenni és nem szublimál azonnal. 😂
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Köszönöm, én is maradok az Nvidia-nál.
0
0
0
0
no avatar
Jó lenne,ha a cikk úgy lenne megírva,hogy tükrözze a valóságot,vagy legalább be lenne rakva az intel hivatalos oldalán lévő leírás erről és akkor nem menne itt a hiszti meg a fröcsögés. Ez a gépigény a resizable Bar-hoz kell nem a gpu működéséhez. Ami AMD(Smart access) és Nvidia oldalon is hasonlóan magas. Ott sem lehet régebbi komponensek mellett bekapcsolni ezt a funkciót. De ennyi,sehol nincs leírva,hogy nem működne a kártya régebbi generáció vagy AMD-s rendszerek mellett csak nem férünk hozzá ehhez a funkcióhoz amit sokan be se kapcsolnak az új kártyáikon mert azt sem tudják,hogy létezik.
2
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Braindamage: Nem volt időm utána nézni de sejtettem, hogy ez valóban csak a teljes körű támogatottságról szól.

Btw sajnos sokszor előfordulnak hiányos cikkek és félrefordítások.
0
0
0
0
xCube avatar
Én nem kezdeném rögtön temetni a dolgot, még nem teljesen tiszta, hogy pontosan mivel fog együttműködni a termékcsalád. Én szinte biztos vagyok benne, hogy futni fog régebbi platformokon is, maximum sebességcsökkenésre kell számítani.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Igaz nekem 11th gen. van de ez mégis milyen dolog már? A legerősebb kártya plafon egy 3060Ti szintjét HA hozza, ennek elég lenne 6700k kicsit megpiszkálva. Persze érthető a logika mögötte, vegyen mindenki újabb cpu-t de szerintem ezekért senki nem fog.
1
0
0
0
Booker avatar
Köszönöm, de maradok az Nvidia-nál :)
1
0
0
0
💬 1
no avatar
Valahol el kell kezdeni.
0
0
0
0
💬 1
Zoli73 avatar
@Ndadam27: Igen igazad van, valahol el kell kezdin, de akkor legyen a kritérium, hogy min 4 mag min 3000 Mhz, ezt jobban meg lehetne emészteni!
0
0
0
0
downuser avatar
Legalább már valamivel kompatibilis 🤣
1
0
0
0
Zoli73 avatar
Ezen jót derültem, nekem egy I7 6850K van és egy RTX 3080 Ti-t hajt, köszönik szépen, jól megvannak egymással. Ezek meg még a 3070 szintjét sem érik el, de a 10.,11.,12. gen proci kell neki! 🤣😂🤣
5
0
0
0
cabus26 avatar
Akkor használják csak maguknak az intel mérnökei
5
0
0
0
💬 3
no avatar
@cabus26: Neked mi a mostani géped? Prociba semmi egetverő nincsen mivel a 11 nek a gépigénye prociba ugyan ez 8 dik geneset senki nem vesz már.
0
0
0
1
botmunpls avatar
@Kings Bounty fan: 8-9. genes i5/i7-ről nem sokan fognak 11-12. genesre (vagy csak úgy) váltani egyhamar. Egy ilyen kártya miatt pedig senki se.
2
0
0
0
no avatar
@botmunpls: Az biztos csak akinek régi van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció