Az Intel felfedte a 10. generációs H-szériás laptop CPU-it

Szerző: xoki | 2020. April 03. | hír | 22 hozzászólás

Az Nvidia laptop GPU-ival egy időben az Intel leleplezte a 10. generációs Core H-szériás processzorokat, amelyek szintén a hordozható számítógépekbe kerülnek. Az új szériával most először 5 GHz felett pörgő mobil processzorok kerülnek a laptopokba, amelynek köszönhetően a játékokban jelentősen megugrik majd az FPS.

A 10. generációval az Intel láthatóan ismét arra törekedett, hogy az asztali gépek teljesítményét megközelítő erőt sajtoljon ki a laptopokból is. Az első helyen a Core i9-10980HK helyezkedik el, amely egy teljesen nyitott szorzókkal ellátott, 8 magos és 16 szálas CPU, egymagos turbó sebessége akár az 5,3 GHz-et is elérheti majd. Alatta a Core i7-10875H nevezetű modell található, amely szintén ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, a különbség annyi, hogy 5,1 GHz-es turbó jellemző rá.

Ezeken kívül további 4 modell várható még, ezek specifikációját az alábbi képen megtekinthetitek.

Egy hároméves PC-hez hasonlítva az Intel CPU-i körülbelül 44%-os javulást mutatnak, ha gamingről van szó. Termelékenység terén is elég nagy fejlődés látható, az Intel saját tesztje alapján a 10. generációs Core i7 akár 70%-kal gyorsabban tudja exportálni a 4K-s videókat.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Tisztelt Uraim !
Számomra az a kérdés, hogy meddig lesz még divat a single core teljesítményt mutogatni és aszerint méregetni az e-péniszt az AMD-vel.
Tény vannak játékok amik jobban koncentrálnak a single core-ra, de ez javarészt a régebbi játékokra mondható lassan. A legtöbb újonnan megjelenő játék már azért jobban szereti a több magot/szálat. De javítsatok ki ha tévedek. 😆
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Arthur Morgan: Szerintem az egyszálas teljesítmény ugyan olyan, ha nem fontosabb mint a többszálas. A kevesebb néha több, ha egy CPU a többszálas teljesítményre épít főként akkor ott ahol nincs kihasználva máris a single core-ban jeleskedő CPU fogja húzni a hosszabbat, hiába ért el kevesebb pontot többszálas tesztben.

A jelenlegi Ryzen-ek egy és többszálas teljesítményben is az Intel fölött vannak jelenleg, ezért is verik el őket a legtöbb munkafolyamatban, mert egy adott kreatív szoftverben hiába nincs támogatva az összes mag attól még egyenként ugyan úgy erősebbek.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Erre befizetek, hogy a 15 colos ~2kg-os modellekben az i7-esek mit fognak eredményezni. Intel Red Giant is on. Ezt meg csak úgy itthagyom 😆
https://pics.me.me/sorry-johnny-theres-a-new-devil-in-town-introducing-he-44810829.png
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Kelori avatar
Lassan tényleg ki lehet fűteni egy lakást pár gondosan összeválogatott hardverrel. Én ezekből állítanám össze a saját fűtési rendszerem: GTX 480, FX 9590, i9-10900X (bár igazából bármilyen high-end skylake variáns megteszi), R9 290X, vagy ha igazán hideg van akkor be lehet vetni egy 295X2-őt is : D Kár egyébként hogy az intel az utolsó pillanatban visszalépett a 300 W-os cooper lake-SP kiadásától, pedig azzal indíthattak volna egy új nevezőt a multifunkcionális hardverek piacára. CPU és központi kazán egyszerre.
0
0
0
0
odinx avatar
Használtan a 4 mag 8 szálas I5 nem lesz rossz.😀
0
0
0
0
no avatar
Az mondjuk vicci, hogy a 10980HK többet eszik mint egy 3950X Furmark alatt. Végül is csak mobil szegmens, mit számít 😆
https://media.giphy.com/media/FWZ1OyaAtsnQs/giphy.gif
0
0
0
0
💬 5
Apor avatar
@LordSzalko: Ja ja , forró a helyzet !
https://usatsneakhype.files.wordpress.com/2015/07/katee-owen-bounce-gif-2.gif?w=192&h=150&crop=1
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: De tényleg !

Tudom, nekem is intel cuccom van de b....meg, inkább engedtek volna vissza 150-200 mhz-et, vagy az i5-öt állítják be 6/12-re 4.4Gh max. turbóra hát asszondom' rendben van.

De i7-ből van 6/12 meg 8/16 ?? Mi vaan ?? Inkább maradt volna az i7 8/16-on, az i9-hez meg ne is nyúltak volna. Szerintem mobil piacon az i9 badarság ! Az abszolút asztali cucc ! Arra az orosz tél kell alapból, erre laptopba rakják ?? Az i9-9980HK-át sem értettem... mindegy , én blődségnek tartom.
Jelenleg, hajszárítót csinálnak az intel highend procik a hordozható eszközökből...
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Minden áron flexelni kell a +5GHz-el a mobil szegmensben ~130W társaságában, ha már érdemi fejlesztéseket nem tudnak felmutatni 2021/22-ig 😃

Fogyasztásából adódóan meg annyira le fogja butítani magát komolyabb használat mellett, hogy semmi értelme nem lesz.
0
0
0
0
odinx avatar
@LordSzalko: Ez mekkora rész volt a Bűbájos boszorkákban.😆
0
0
0
0
Kelori avatar
Ez tök király hogy papíron tud 5.3 Ghz-et, de a valóságban még a mostani high end Intel processzorokkal sem bír el az átlagos laptokok hűtőrendszere, és pillanatok alatt vissza is zuhan az órajel jóval a turbo alá.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Intel thermal velocity boost: avagy amikor 5.3 Ghz-en a 14 nm-es chip olyan gyorsan eléri a 100 fokot, hogy le se tudod kapni a gépet a combodról mielőtt égési sérülést szenvednél.
0
0
0
0
Apor avatar
...és mondá az intel vezérigazgató:

"Vegyétek és egyétek, mert ez az én 14+++++++++++ nanométeres csíkszélességem.
Ne kísértsen meg senkit sem az AMD 10 nanométeres gyártási technológiája! Az, a gonosztól való.
Használd a mobil processzorom az rtx super videochip-ekkel, és megleled az örök boldogságot.
Aki én tőlem vásárol, az stabilan megtartatik a renderelésben.
Ne engedjetek az AMD-nek, a vörös démonnak ! Csak hiteget benneteket !
Testvéreim, ne feledjétek e-szavakat ! 4/8-as mobil i5-öt mindenkinek !"

Spoiler!
Befejeztem, többet nem csinálom, de nem bírtam kihagyni 😆
0
0
0
0
💬 6
TheMenkuPocok avatar
@Apor: Ne fejezd be, ettől gépigény.hu a gépigény.hu 😆 Köszi
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Jó hogy vagy nekünk mester. Szavaid fényesen világító lámpásként navigál minket, az elesett usereket egy olyan veszélyes világon keresztűl ahol az FPS, CPU hőfok és VGA teljesítmény bémonjai leselkednek ránk minden program futtatásakór. De hála neked és felemelkedett elmédnek mely fényesebb a legintenzívebb RGB világításnál, van remény hogy győztesen, éppségben ússzuk meg a végső csatát. Áldott legyen a Pc világa és annak minden gyermeke. 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: 😆 😆
Köszönöm testvérem!

Mester a kaptafa mögött ül, én meg a gép előtt. Csak egy egyszerű halandó vagyok. A nép egyszerű gyermeke 😃

De nefeledd! 4/8-as i5-öt mindenkinek!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Minden esetre furcsa amit az Intel csinál néha. De az is lehet, hogy egy mesterien megkomponált stratégiai terv, aktuális lépéséhez van szerencsénk... Aztán tessék tovább bölcselkedni (most talán van rá idő) ott a monitor elött ülve, nép egyszerű gyermeke 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció