Az Intel az ATX12VO szabvány átvételére ösztönözné az alaplapgyártókat

Szerző: xoki | 2021. May 21. | hír | 5 hozzászólás

Az ATX12VO tápegység szabványról már több mint egy éve lehetett hallani először, viszont annak átvétele eléggé döcögősnek tűnik, hiszen eddig mindössze néhány alaplapgyártó támogatja.

Az Intel kiszivárgott dokumentuma alapján az Alder Lake-S érkezése miatt a cég fel szeretné gyorsítani a szabvány bevezetésének folyamatát. Sajnos az alaplapra és a tápegységre szakosodott gyártóknak is megvan a maguk baja az Intel terveivel. Az ATX12VO tápegységgyártóknak körülbelül 4 hónapra van szükségük, hogy nagy mennyiségben készítsenek ilyen típusú PSU-t, az alaplapgyártóknak pedig 4-5 hónap kell a megfelelő funkciókkal készült ATX12VO alaplapok leellenőrzéséhez. Mindez azt jelenti, hogy ha egy vállalat ATX12VO kompatibilitással készült eszközöket akar kiadni az Alder Lake-S megjelenésére, akkor már a futó hónap végéig muszáj lesz elkezdeniük az együttműködést a PSU gyártókkal és az alaplapgyártókkal.

Az alaplapgyártók egyébként megerősítették, az Intel tényleg azon van, hogy sokkal népszerűbbé váljon az ATX12VO szabvány, de elég sokan ódzkodnak tőle. Ebből kiindulva nincs kizárva, hogy a high-end Alder Lake Z690-es alaplapoknál maradni fognak a jelenleginél, és csak a belépő szintű termékeknél vezetik majd be az új szabványt.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neo1989 avatar
Felőlem maradhat a 24-es csati nekem semmi bajom vele. De mire ez elterjed világ átlag az legalább 5 év.
Gyártástól számítva.
0
0
0
0
Andris30 avatar
Szerintem is nem kis feladat átalakítani a dolgokat erre a szabványra meg persze drágábbak lesznek az alaplapok is ami így se olcsó ha egy jobb alaplapot veszel. Így is sok mindenre kell figyelni számtógépalkatrész vásárlásakor és még ez is bonyolítaná a dolgot.
0
0
0
0
Twist avatar
Mókuskereket minden gépbe!
0
0
0
0
no avatar
Érthető, hogy ódzkodnak tőle a tápgyártók, nekik nem komoly mérnöki feladat leegyszerűsíteni a jelenlegi nyákokat. A problémájuk inkább azzal van, hogy a minőségbiztosítási és hatékonysági teszteken és egyéb szabvány eljárásokon újra át kell majd mennie minden tápnak, ami azért időigényes és költséges folyamat.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Pont az olcso lapokat huznak be x ezer fts extraval + uj tap araval? Vagy adnak hozza majd egy atalakitot, es a tap majd visit mert egy 12v agon kell kitolnia a az osszes ampert?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció