Az EVGA CPU stressz tesztet épít a BIOS-ba

Szerző: xoki | 2018. June 07. | hír | 12 hozzászólás

Az EVGA nagy és választékos alaplap kínálattal rendelkezik a piacon, és folyamatos fejlesztéseket is végeznek az újabb modelleken. Ezúttal egy elég érdekesnek mondható funkciót építenek majd bele a BIOS-ba, amely nagy segítség lesz a manuális vagy automatikus overclockolásban.

Az új BIOS-ba épített stressz teszt lehetővé teszi az overclockolás stabilitásának leellenőrzését. Tehát nem lesz szükséges a Windows betöltését követően elvégezni a teszteléseket, amely akár a rendszer összeomlásához is vezethet, főleg, hogy ezt a folyamatot többször is meg kell ismételni.

Az új funkció valószínűleg a high-end alaplapok esetében lesz elérhető. A beépített stressz teszt a Prime95-höz hasonló CPU tesztet végez, és hasonló eredményeket is tár fel.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Alapvetően nem rossz ötlet, megspórol vele az elmer pár bootolást és az azzal járó időt, de:

"Az új BIOS-ba épített stressz teszt lehetővé teszi az overclockolás stabilitásának leellenőrzését. Tehát nem lesz szükséges a Windows betöltését követően elvégezni a teszteléseket, amely akár a rendszer összeomlásához is vezethet, főleg, hogy ezt a folyamatot többször is meg kell ismételni."

Sok értelme nincs a dolognak ha a rendszer így is összeomlik, hiszen az emberek 99% -a stabil tuningot keres nem? Tehát mérvadó itt is az lesz, hogy mit mutat a rendszerben, esetleg az első masszív próbálkozások mehetnek BIOS -ból.
0
0
0
0
no avatar
A stressz szó nem úgy honosodott meg a magyar nyelvben, hogy ugyanazt jelentse, mint az angol "stress" szó, hanem csak a mentális terhelést jelenti (bár szerintem ezen értelmű honosítása is ronda). Én úgy írnám, hogy "terhelés teszt".
0
0
0
0
💬 1
laca87 avatar
Milyen jó lett volna ha ezelőtt 5-6 éve lett volna ilyen bios mikor nég én is tuner voltam, pár proci életben maradt volna 😂😂
0
0
0
0
carl18x avatar
Ideje hogy a biosok is fejlődjenek 😃 2018 , 10 év múlva ott tartunk hogy biosból is lehet pendrive-ról zenét hallgatni , nem is volna hülyeség 😃
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@carl18x: 90es években sem volt ritka, hogy egy laptop kikapcsolt állapotban is alkalmas volt lejátszani Audio CD-t
0
0
0
0
szilver avatar
@SuperPuma: Pontosan.Asztali gépekbe szintúgy tudta a cd olvasó. 😃 Micsoda élmény volt emlékszem,Egy 486-os számítógépem volt anno,MP3 zene lejátszása felejtős volt annyira akadozott 😃 de az Audió cd-ket mindig tudtam hallgatni kikapcsolt állapotban is. 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@szilver: hát nekem az Audio CD ről legjobban megmaradt emlékem az az, hogy Windows 98 on akadt a zene media Playerben ha bármi mást csináltam mellette 😂 hát de ja szegény kis P1 nem arra lett kitalálva 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
csak ez előhozhat egy olyan problémát, miszerint BIOS ban stabil lesz, azt windows alatt lehet fél perc alatt összerottyan.
Nekem is 4,8GHz en prime95 3,5 óra múlva se fagyott meg se aida tól se haaven se bármitől, játszok 5 percet és fagyás.
A Windows os stress test pont azért jó, mert kiderül h windows alatt is menni fog-e
0
0
0
0
Vigilante avatar
Igen ez elég jó 5let. 😉
0
0
0
0
Floriian avatar
Úhh, végre valami valami izgalmas a sok RGB-n kívül 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció