Az Epic Games játékbeli pénzzel kárpótolja perre vitt ügyeinek egyikét

Szerző: Pafry | 2021. February 26. | hír | 13 hozzászólás

Az Epic Games gyakorlatilag amióta létezik a Fortnite battle royale módja, azóta kényszerül különböző okok miatti pereskedésre, egyelőre inkább több, mint kevesebb sikerrel. Most éppen egy rendhagyó megoldáshoz folyamodnak annak érdekében, hogy az egyik ellenük perre vitt ügyet elsimítsák.

Többen a „Save the World” játékmód korábbi loot box rendszerén akadtak fenn, melyek 2019-ig voltak megvásárolhatók a játékon belül. Ezekből sokan vásároltak, mielőtt még a Fortnite a battle royale műfaj felé vette volna az irányt, így többen úgy érezték, pórul jártak és kidobták a pénzüket. Néhányan perre vitték a dolgot, ám úgy tűnik, az Epic egyszerűen akarja rendezni a helyzetet, és játékbeli kompenzációt ajánlott fel az érintett játékosoknak. Mindenki, aki korábban vásárolt ilyen loot boxot, az 1000 V-Bucks kárpótlást kap, és ugyan ebből csak az Egyesült Államokban csináltak problémát, a kártérítést kiterjesztik az egész világon mindenkire, akire igazak a kritériumok.

Mondjuk ez sovány vígasz lehet annak, aki egykoron több tízezer forintot költött loot boxra, ám ez valamilyen szinten mindenkinél saját döntés, hogy mennyit költ egy adott játék in-game fizetős tartalmaira.

Fortnite
Fortnite
Fortnite
Megjelenés: 2017. July 25. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Epic Games
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
Ha van eszük nem fogadják el. Ha elfogadják, vége az ügynek és nem kapnak semmi többet.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@X9K338DA: Én is erre gondoltam először (Bethesda után szabadon), de itt nincs mit elfogadni sajnos. Automatikusan megkapja mindenki, és a bírosággal megegyezés történt.
0
0
0
0
five-0 avatar
Azta de jólelkű megint az Epic... 😂 Azt az 1000 vbuckot egyesével fel is dughatnák a seggükbe!
0
0
0
0
💬 6
Ayistion avatar
@five-0: De ha a CDPR csinálná ezt, akkor örülnél mint majom a farkának. 😆
0
0
0
0
five-0 avatar
@Ayistion: Mert a CDPR nagyon használ ingame pénzlehúzásokat. Te is csak beszólogatni jársz ide ahogy látom! Eszed meg annyi, mint a profilképeden látható jegesmedvének!
0
0
0
0
bassus16 avatar
@five-0: Hé-hé! Ne legyél előítéletes a medvével. Okés, hogy nem látszik rajta de lehet, hogy a hétköznapokban igen is egy okos és békés medve. :'(
0
0
0
0
Ayistion avatar
@five-0: Pont te vagy az aki mindenkit lehülyéz akinek nem tetszett amit az a cég csinált. Ahogy érzem pont annyi eszem van mint neked.
0
0
0
0
susguy avatar
@Ayistion: De ha a FIFA csinálná ezt, akkor örülnél mint majom a farkának. 😆
0
0
0
0
Ayistion avatar
@susguy: Nem igazán, nem fut-ozom. 😀
0
0
0
0
no avatar
Több szinten is pofátlanság amit megtesznek, és már csak remélni lehet hogy ez nem lesz precedens. Ugyanis szerintem az ingame fizetőeszközök korlátlan mennyiségben állnak az adott fejlesztő rendelkezésére, vagyis nincs rájuk semmilyen negatív - visszatartó hatása ha abban rendezik a "kártérítést". Nem véletlenül adja jóformán az összes mikrotranzakciós cég ilyen valutában a kompenzációkat, mert nekik nem kerül semmibe.

De ha már ebben adják és nem volt kikötve hogy $-ban - wtf? - akkor legalább az összeg lenne normális, mert ez az 1000 V ez egyes hírek szerint kb 8$-nyi értéket képvisel...ami meglehetősen csekélyke még úgy is, hogy csak ingame költhető el.

És remélem már nem kell sokat várni, hogy a wargaming elő legyen véve a "befolyásolt" lootboxos balhéi miatt...
0
0
0
0
💬 2
zsiroslangos avatar
@Palanova: Egyik sem egy szentlélek, maradjunk annyiba.
0
0
0
0
no avatar
@zsiroslangos: Nem, persze hogy nem, de mondjuk a wargaming mentségére legyen mondva volt amikor jól jártak el. Pl globálisan alakítottak a játékon és a benne lévő prémium járműveket egy ideig vissza lehetett váltani.
Ez persze nem ellensúlyozza a pofátlanságokat amiket folyamatosan elkövet a fizető közönséggel szemben, de a teljesség kedvéért meg kellett említeni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció