Az Epic birtokába került a Bink Video készítője, a RAD Game Tools

Szerző: xoki | 2021. January 12. | hír | 41 hozzászólás

Az Epic Games felvásárolta a RAD Game Tools nevezetű, videojáték szoftverekre szakosodott vállalatot. A hivatalos bejegyzés szerint technológiájuk közel 25 000 játékban van jelen, és úgy tűnik, a felvásárlást követően ez a szám csak még nagyobb lesz.

Az Epic Games az Epic Games Store és az egyik legismertebb grafikus motor, az Unreal Engine tulajdonosa, aki ezzel a lépéssel az Unreal Engine-t szeretné felturbózni egy kicsit. Az Epic és a RAD a RAD technológiáját beintegrálja majd az Unreal Engine-be, amely a fejlesztőknek és a gamereknek is hasznos lesz. Az Epic Games korábban már használta a RAD Game Tools technológiáját, főleg a tömörítést, amelynek köszönhetően jelentősen javult a Fortnite betöltési sebessége.

A RAD Game Tools tehát mostantól az Epic tulajdonában van, de ettől függetlenül továbbra is folytatni fogják munkájukat a játékipari, tévés és filmes partnereikkel, azokat is beleértve, akik nem az Unreal Engine-t használják.

Hozzászólások: 41
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
marko1997377 avatar
Ohh hányszor láttam ezt a BINK VIDEO képet életemben.. 😃

Engem aztán kicsit se érdekel, hogy ki kit vásárol fel, legyen nekünk jo oszt jovvan 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem lehetett ez olcsó nekik
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Kíváncsi leszek, hogy ide hányan írják még, hogy RIP 😃😃

Igazából eddig is minden játékában és programjában használta az EPIC, szóval nem nagy meglepetés, hiszen jól működik, és még egyszerűbb, ha integrálva is lesz.
UE2 óta folyamatosan jelen van, fő vonalban, Unreal Tournament-ben a 2003 kiadása óta is.

Az első kísérlet az integrálására egyébként az UDK-ban volt, ami egy egyszerűsített, viszont jobb UE3 akart lenni, főleg a mobil platformra, amire azóta is használják sokan.
0
0
0
0
💬 31
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Latjak h Epic mar egyből utalkoznak 😃 azt se tudjak mi ez a cég stb, de Ők mar tudjak h rip 😃 bezzeg ha a valve vette vna meg lol
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Nem mindenki adja ingyen oda az adatait mint te. 😂
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Koala007: Csak az a több ezer ember aki nem feltétlenül játszik vagy bármi, csak a motort használja
0
0
0
0
Koala007 avatar
@AMDMonsteR: RAD game tools nem az epicé vagyis eddig nem volt az most már azt is elcseszték ez az epic egy gátlástalan cég
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Koala007: Nem. Nem volt eddig az EPIC-é viszont az EPIC aktívan használta. Akik UE-t használtak és használnak, használják most is és ezen túl is, csak már integrálva.

Ne keverd az EGS bullshit-et az UE-felhasználói résszel...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: Ajjajj meg tudjak milyen gepet hasznalok, esetleg hogy hol es a jatekos preferenciam. Na ez durva. De amug nincs epic store elofizum, de gáznak tartom ezt az utalkozast.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: összes accountoddal kereskedni fognak nehogy azt hidd hogy csak ennyi amit elvesznek tőled 😀
0
0
0
0
no avatar
@Koala007: Miért, de komolyan, miért kell minden egyes Epices hírnél lennie legalább egy embernek, aki azt hiszi hogy csak az Epic az akit érdekelnek az adataid.
2021 van. Nincs olyan ember a világon akinek telefonja/PC-je van és nem nézik az adatait.
Ne akadjunk már fent ezen.
Lopták már el emberek kártyájáról a pénzt csak mert Epic volt telepítve a gépére? Komolyan ez már komoly paranoia ami megy az epic ellen.
Ha nem akarod hogy lássák az adataidat akkor ne használj okos eszközöket.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@hikadam: Énis feltehetném a kérdést miért kell minden egyes katasztrófánál egy embernek lennie aki figyelmeztet a bajra ? Igazad van hagy hulljon a férgese
0
0
0
0
no avatar
@Koala007: Mégis milyen katasztrófára gondolsz?
Jobbam fogják ismerni az adataidat? Tudják mit csinálsz az okoseszközeiden?
Nem ül sehol egy emberke a gép előtt és röhög a markában hogy "uhhh most akkor nézzük meg hogy Kovács Béla éppen mit csinál a gépén"
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: Kereskedjenek. Amig a peivat adataimhoz, amihez nem akarom h hozza ferjenek - nem fernek hozzá addig engem nem erdekel.
0
0
0
0
CuRi avatar
@Quadgame94: Reméljük egyikük sem játszik sem Riot, sem Activision, sem Ubisoft játékokkal, és egyikük sem használ sem Spotify-t, sem pedig Discordot, ugyanis még a végen nem tudnának tükörbe nézni, mivel ezen cégekbe is részesedése van annak a Tencent Games-nek, akik miatt (elvileg) az Epicet is utálják ezek az emberek. 😊

Bár van egy olyan érzésem, hogy ez az Epic vs. Epic ellenes "vita" már túlment ezen az oldalon, és inkább a másik tábor f****ását szolgálják mindenféle háttértudás, vagy objektivitás nélkül.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@CuRi: discord spotifyt meg activisiont sem használok. ubisoft meg különálló cég semmi köze a tencenthez és nem is vásárolta fel még az ubisoftot hálisten
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: UPlay ugyan ugy tarolja az adataid. Azokat fontos adataidat...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@CuRi: Az ilyen embereknek meg netbankjuk sincs es paypassos credit card-juk, nem hogy spotify 😃 2005 szinten akarnak maradni. Maradjanak is. Nem wz epic-ről szól ez mar igazad van.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Amiket felsorolt cuccok alapbol nincs szukseg kiveve uplayra de az nem a tencenté.
Discord minek ? Ott a skype
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: Skype 😆 legszarabb alkalmazas meg a google meet is jobb. Smart bank meg paypass minek? Lol inkabb hagyjuk is. Nem.akarok 2005-el beszelgetni.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Én sem akarok sötét emberekkel beszélni, ráadásul a skype még többet is tud mint a foscord amire nem sok ember váltott valljuk be.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Spotify meg elég gyenge jobb a youtube vagy a shazam
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: Te az a tipkus youtube to mp3 letoltos lehetsz 😃 igy mar ertek mindent.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Nem, ha naprakész lennél rájöhettél volna hogy már youtuben is van prémium 😂
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Koala007: Van YT premiumom 1.5 eve. Te youtubeot irtal. Az azert mas.
0
0
0
0
Koala007 avatar
@Quadgame94: Youtube es a youtube premium nem ket kulonallo dolog... Youtube része tehát jól írtam.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Quadgame94: Nem ismerem a céget. Ááááá nem.
0
0
0
0
Twist avatar
@AMDMonsteR: Amúgy, csak a tisztánlátás végett: nem azért jó nekik, hogy megvették, mert még több játékjukba rakhatják bele. Hanem azért, mert az összes többi fejlesztő, akik szeretnék használni mostantól nekik fog tejelni a liszenszért. Nehogy azt hidd, hogy neked akartak jobbat 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Twist: Ugye tudod, hogy ami UE és Epic Developement cucc az mind full ingyenes...

Sőt, ha játékot akarsz kiadni, 1Mill dolláros bevétel alatt jogdíjat sem kell fizetned az Epic felé
0
0
0
0
Twist avatar
@AMDMonsteR: Igen, amennyiben náluk adod ki. Gondolom akkor mostantól a GTA 6 epic store exkluzív lesz.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Twist: Miért lenne? Semmi köze az EPIC-hez
😃
A RAD szoftvereit meg biztosan fogják licenszelni saját motorhoz. Azt eddig is lekellett nekik... Nem értem a problémát.
0
0
0
0
Twist avatar
@AMDMonsteR: Nem volt probléma. Annyit jeleztem csak, hogy az epic nem azért vásárolta fel, hogy nekünk annyira jó legyen. Simán csak azért, mert így hozzá csorog be a licensz díj. Mert ahogy írod, a nagy fejlesztőknek eszükben sincs UE-vel foglalkozni.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Twist: Megvásárolták, mert megtehették.
Mért ne foglalkoznának nagy fejlesztők Unreal-al? Ez úgy hülyeség, ahogy van 😆

Gearbox - Brothers in Arms és Borderlands játékok, 2K - Bio Shock, régebben a Ubisoft - az összes Sprinter Cell és RB6, Rocksteady - az összes Batman, Ninja Theory megszámlálhatatlan, Arkane - Dishonored, BioWare - Összes Mass Effect, Square Enix szintén megszámlálhatatlan, Bandai Namco...

Ezek egész kis fejlesztők és elhanyagolható címek...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Király! UE5-ben is hasznos lesz ez. Hajrá Epic Games!
0
0
0
0
Koala007 avatar
Ezek a suttyók mindent felvásárolnak? 😂
0
0
0
0
xCube avatar
A RAD Game Tools elég jó csomag, az említett Bink Video például annak idején más tömörítési eljárásokat úgy állított sarokba képminőség terén, hogy ihaj. Ma is hasznos, szerintem elsősorban a konzolok irányába, ahol ezzel ki tudják váltani az ingame cutscene -eket spórolva némi erőforrást és töltésidőt. De ott van a telemetria és a Miles Sound System is.
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@xCube: Ma is tanultam valamit 😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@xCube: Igen, nagyon hasznos volt anno is a Bink Video 2000-2002 környékén, a kis adathordozók miatt. Emlékszem, hogy a PC Guru mellékleteken is Bink-es videók voltak, és rohadt keveset foglaltak a 700 megából. Ott láttam először a HL2 gameplay trailert. Nosztalgia hullámok törnek rám már a Bink Video logóját látva is 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció