Az EA Kinder tojásokhoz hasonlította a loot boxokat

Szerző: xoki | 2019. June 20. | hír | 18 hozzászólás

Az elmúlt néhány év során több vita tárgyát képezték a loot boxok. Több ország vezetősége is nagyobb figyelmet kezdett szentelni ezekre a mikrotranzakciókra, hogy azok mennyire is kizsákmányolóak bizonyos játékokban.

Ezen a héten az EA és az Epic Games képviselői a brit parlament Digitális, Kulturális, Média- és Sportbizottságával találkoztak, és megosztották nézeteiket a loot boxokkal kapcsolatban. Természetesen az EA rögtön a középpontba került, és nem csak a Star Wars Battlefront 2 miatt, hanem a FIFA Ultimate Team miatt is. A loot boxok védelmében az EA szerint ezeket a véletlenszerű vásárlásokat nem is loot boxoknak kellene hívni, hanem inkább „meglepetés mechanikaként” kellene hivatkozni rájuk, és ezt követően a Kinder tojáshoz hasonlították őket. Kerry Hopkins szerint a FIFA Ultimate Team véletlenszerű mechanikái mind „meglepetés mechanikák”, és semmiben sem különböznek a Kinder tojástól vagy a Hatchimals lényektől.

Nemrég a Brit és az Ausztrál Szerencsejáték Bizottság arra az eredményre jutott, hogy a mikrotranzakciók nem számítanak szerencsejátéknak, és Kerry Hopkins szintén ezt hozta fel állítása védelmében. Szerinte ezeket a mechanikákat olyan módon implementálták a játékokba, hogy azok érdekesek és szórakoztatóak a játékosok számára.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TRACERHD avatar
Kinder tojás régen jó volt mert össze is kellett rakni a cuccot nem csak egy figura volt benne. Pont mint az EA, régen kurva jó volt az NFS-el most meg egy fos.
0
0
0
0
Cyanosite avatar
Ha olyan mint a kinder tojás akkor az Usában be kéne tiltani ugyanúgy, nemde?
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
Tökéletes hasonlat, drága és sz*r van benne. 😃
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@Bokorfelugyelo: Jó de azt legalább a csoki miatt veszed, ebbe meg csoki sincs !!
0
0
0
0
Bokorfelugyelo avatar
@Warlordcommander: Legalább ott kapsz csokit, igen! 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Kinder tojás: 2 milliméter "vastag", óvodásoknak is 2 falat, belül üreges, és rohadt gagyi játék van benne tizen-x éve. Nice hasonlat EA, igazából telitalálat.
0
0
0
0
tivike avatar
Persze. A játékosok meg olyanok mint az ovisok...
0
0
0
0
santakigyo avatar
Szerencsére sose éreztem késztetést, hogy bármi ilyesmiért pénzt adjak. Számomra az egész csak játék és a kikapcsolódást kell szolgálnia. Az ilyen megoldások már túl nyúlnak ezen az én szemembe.
Sajnálom azokat, azt a sok millió embert akik ezzel másként vannak és mindenért amit eléjük tolnak szó nélkül fizetnek mert az a jó. Elvesztette az igazi lényegét a videojátékozás már nagyon rég.
0
0
0
0
💬 3
Andris18 avatar
@santakigyo: Én azért támogatom a magányos fejlesztőket akik 4 évet ha kell beleölnek egy játékba egyedül mert ezt szeretnék. Khmm stardew valley.
0
0
0
0
susguy avatar
@Andris18: Itt teljesen másról van szó. Stardew Valleyben nincs is loot box 😆 Én Path of Exile-höz szoktam venni supporter packot mert tudom hogy negyed évente kifinganak egy nagyobb expansiont mint amennyit a Blizzard hozzátett Diablo 3-hoz megjelenés óta, mindezt ingyen egy amúgy is ingyenes játékhoz. Igaz csak cosmetic cuccokat lehet venni de ezzel tisztában is vagyok, másképpen nem is támogatnám az ötletet, és tudom előre hogy mit kapok.
Az EA féle cégek és a lootboxaik egy teljesen más történet.

*Szerk.: Lehet félre értettem a hozzászólásod, és úgy kellett volna értelmeznem hogy "pont ezért támogatom...".
0
0
0
0
Andris18 avatar
@susguy: A pont ezért fajta volt, nem jól írtam, nem volt egyértelmű 😶
A path of exilet mintha néztem volna, dw nekem nem jött be. Viszont jók ez a hozzáállás, ingyen adjuk támogass ha szeretnél. Meg is érdemlik ha ennyire jó!
0
0
0
0
Balu_kapitany avatar
Ha az EA többet nem csinálhatna mikrotranzakciót akkor csődbe menne
0
0
0
0
gigazte avatar
Az EA meg egy kupac tehénszarhoz hasonlít évek óta! Nem tudom mi lenne velük az éves Fifa játékaik, a hülye dlc rendszerük, és az elcseszett lootboxaik nélkül...
0
0
0
0
19ati93 avatar
Kiváló összehasonlítás..😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
A különbség az hogy a Kinder tojást nem kell mindne áron megvenni h tudj is csinálni valamit, és nicns 0,0001% esélyem h milliomos legyek 😂
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Ja igen, azért vannak tudományos, pszichológiai tanulmányok, melyek a lootboxokat a gamblinghez egyen értékűnek titulálják. De a business bácsik biztos jobban tudják...
0
0
0
0
susguy avatar
Egy dologban jobb, ezt nem (azért) kell betiltania az amcsiknak mert a gyerek véletlenül lenyelheti.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció