Az EA állítólag elkaszálta a Project CARS és DiRT franchise-okat

Szerző: xoki | 2022. November 09. | hír | 6 hozzászólás

A Codemasters régóta az első számú versenyjáték-fejlesztő stúdiók közé tartozik, legyen szó arcade-szerű élményről vagy komoly versenyszimulátorról. A stúdió jelenleg az EA birtokában van, és úgy tűnik, az új vezetőség két neves franchise-ról is lemond majd.

Az Electronic Arts a Gamesindustry.biz által hozta a tudtunkra, hogy a kiadó elkaszálja a Project CARS és a DiRT szériákat, miközben egy belső levél szerint az alkalmazottakat egy másik projekthez, a számukra megfelelő pozícióba fogják áthelyezni.

A Project CARS franchise-t még 2019-ben vásárolta fel a Codemasters, miközben az EA tavaly év elején jutott hozzá a stúdióhoz, ezzel megszerve játékaik jogait is. A Codemasters számos autóverseny-szériáért volt felelős, és most, hogy az EA birtokába kerültek, a kiadó versenyjátékainak listája is kibővült (Need for Speed, Burnout, F1, GRID, DIRT és Project CARS), és valószínűleg emiatt van szükség a kevésbé sikeres franchise-ok nyugdíjaztatására.

Project CARS 3
Project CARS 3
Project CARS 3
Megjelenés: 2020. August 28. (PC)
Műfaj: Sport, Verseny
Fejlesztő: Slightly Mad Studios
Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
A DiRT franchise kaszálása még nem került sehol hivatalos közleményre. Én nem vennék mérget rá, hogy egy ilyen jól futó nevet kukázna az EA.
3
0
0
0
Belchior10 avatar
A DiRT széria egy jó kis arcade kikapcsolódás volt (a Rally pedig szimulátor), nem tudom, mi volt a bajuk vele.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Azt azért nem akarom elhinni hogy a DiRT nem egyeduralkodó egy WRC meg valami dakar rally mellett, a v-rallyról nem is beszélve, aminek utolsó sikeres része a v-rally 2 volt... Mondjuk azért a DiRT5-el is sikerül melléfogni. EA-t nem akarja felvásáni valaki? Mondjuk MSék?
2
0
0
0
Aredarn avatar
Project Cars számomra egy katyvasz volt, főleg a menü és annyira nem érződött SIM-nek, azt annyira nem bánom, de a DIRT egy elég nagy veszteség lenne. Nem nagyon tudok más kemény Rally SIM-et.

De hát EA... Kell a vásárló az új ni**a NFS hez...
0
0
0
0
Derpuka avatar
Szívesen látnék egy új Burnout részt :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció