Az EA a nyílt világú játékokat preferálja, mert jobb bevételi források

Szerző: xoki | 2017. October 23. | hír | 20 hozzászólás

A Mass Effect: Andromeda nem lett a széria legjobbja, amelyet az eladások is jól mutatnak. Ebből kifolyólag az EA egy másik stúdióba költöztette a fejlesztőcsapatot és megszüntette a játék egyjátékos módjának támogatását.

A BioWare egykori fejlesztője, Manveer Heir néhány érdekes információt osztott meg korábbi munkaadójáról a Waypoint podcastjében. Heir szerint a mikrotranzakciós rendszer azért kapott helyet az összes Mass Effect játékban, hogy a visszatérő játékosok a többjátékos módban minél több pénzt költhessenek el.

Heir azt is kifogásolta, hogy nincs helye a lineáris egyjátékos címeknek, mert az EA és a többi nagyobb kiadó csak arra figyel, hogy többszörösen megtérüljön a befektetésük. Továbbá nehezményezte, hogy nem lehet egy játéknak egyszerre egy jó kampánya és többjátékos módja is.

Heir nem tudta megmondani, mennyit is keresett a kiadó a Mass Effect 3-ban jelenlévő mikrotranzakciókból, de sikeressége miatt került bele a Dragon Age-be is. Végül elmondta, hogy látott embereket 15 000 dollárt is elkölteni Mass Effect multiplayer cuccokra.

Mass Effect: Andromeda
Mass Effect: Andromeda
Mass Effect: Andromeda
Megjelenés: 2017. March 21. (PC)
Műfaj: Akció, TPS, Akció RPG
Fejlesztő: BioWare
Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Mèg, hogy nincs olyan játèk amiben a solo ès a multi is ***a? GTA V :-))
0
0
0
0
19902012 avatar
jobb is az open world mint hogy meg van szabva hova mehetsz
0
0
0
0
Wihay avatar
Ezért minden évben megérné megvenni a Fifát és az NFS is. Jah nem! 😃
0
0
0
0
boymester avatar
Nincs az a multis élmény, ami felérhet egy mesterien összerakott kampánnyal. A multival elütjük az időt, a kampánnyal játszunk. Mindkettőnek megvan a jogosultsága, kellene az egyensúly és a minőség, ami sajnos egyre jobban süllyed. Már nem játékosok készítik a játékosokat, hanem bankárok.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Eddig is ez volt a legszemetebb kiadó ez után is ez lesz.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
ehhez csak ennyit fűznék hozzá:
(az ea főhadiszálláson...)
https://image.ibb.co/fsYrO6/ea_nocomment.png
0
0
0
0
susguy avatar
Várjunk, volt még olyan hülye a világon, akinek ezt külön el kellett magyarázni?
0
0
0
0
hekli96 avatar
Akkor a következő mass effectben már nem is lesz kampány ezt a logikát követve?! 😠 Szánalmas, hogy hová süllyed az EA. Az utolsó említésre méltó játéka a Battlefield 4-volt de már ott is rezgett a léc, azóta csak fossa magából a marketing játékokat 100 felé aprítva, és néha p2w-es mikrotranzakciós konstrukcióban. De amíg a sok vadbarom megveszi azt a szutykot amit ezek AAA játéknak neveznek csak tovább fog korcsosodni. Már kezdem megbánni, hogy nem csak a BF 3-4-et vettem meg náluk (multi miatt muszáj). Egy biztos a jövőben nem veszek tőlük semmit amíg ez az üzletpolitika marad. (valószínű örökre) Vagy letöltöm vagy hagyom a gyászba.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@hekli96: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
hekli96 avatar
A legtöbb területen az idő múlásával nő az ingerküszöb elég szomorú, hogy itt pont az ellenkezője van :/
0
0
0
0
S3R6PH avatar
És így ért véget az Electronic Arts...
0
0
0
0
bitpork avatar
Hála az égnek h ajándék volt, mert az EA-tól már jó ideje nem veszek semmit. Pont az ilyen mentalitás miatt telibexart single-player rész miatt. Nem elég hogy alapból egy vagyon a gamma , még minden hónapban is fizessek? Hát nem. Marad az aknakereső? Akkor azt fogom nyomni.
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@bitpork: Jó is az az aknakereső😃
0
0
0
0
sisko avatar
Hát tulajdonképp két mikrotranzakció és egy dlc között azért lehet néha pár perc játékot is találni - már ha elég szerencsés az ember.
De én is finoman szólva szemét dolognak tartom ezt a dolgot,még ha váltig állítják is,hogy a mikrotranzakciók "csak" kozmetikai jellegűek - már ahol,a dlc-kről meg nem is beszélve.Régebben megvettem egy játékot - dvd-n vagy cd-n - hazavittem és már játszhattam is,még net semm kellett hozzá.Ezzel szemben ma el sem lehet indítani az "első napi patch" nélkül,amely tiszta véletlenül még plusz karaktert vagy helyszínt vagy akármit is tartalmaz....
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@sisko: nagyon adom 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Az EA egy játékot 100 darabban ad ki mert az több pénz.
Mikrotranzakciókkal rakja teli mert több pénz.
hol a játék ?
0
0
0
0
💬 3
ichigo23619 avatar
@YoRHa 2B: még a végén az lesz hogy full online osak lesznek a játékok és ha átviszel egy pályát, jönne az átvezető videó és előugrik egy ablak hogyha megszeretnéd nézni az átvezető videót akkor fizess xy eurót.
kinézem az EA-ből amilyen pénzéhesek.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@ichigo23619: Következő pálya: 10€
Átvezető videó átugrása: 3€
Mentés: 0.5€ / Slot
Betöltés 0.2€ (Első 3 alkalom ingyenes)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: bár mondjuk az is egy szép dolog azt activision tól h CoD4 Remastered et vedd meg az infinite warfare el és akkor még h minden multis map legyen vedd meg a DLC-t meg költsed a pénzt ládákra.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció