Az ASRock közzétette az AMD Ryzen 3 1200 adatait

Szerző: xoki | 2017. April 05. | hír | 32 hozzászólás

Az ASRock véletlenül közzétette oldalán az AMD Ryzen 3 1200 adatait a támogatott CPU-k listájában.
Az említett CPU 3100MHz alapórajelen pörög majd 65W TDP mellett. Az ASRock YD1200BBM4KAE jelöléssel látta el, amelyben a „4” egy négymagos processzorra utal. Egyelőre az AMD még nem leplezte le ezt a szériát. Megjelenése az év második felében várható, de előtte még a Ryzen 5 széria érkezik, amelynek megjelenésétől már csak pár nap választ el minket.

Az ASRock által közzétett adatok itt találhatók.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Aki olyant vesz, az úgy is vesz hozzá drága alaplapot, mert az nagyon Swag Yolo
0
0
0
0
YellowFlash avatar
marcivok: Na azért ne hasonlítsunk már egy átlag felhasználót egy mezei i5-tel, meg egy olyan valakit, akit felvet a pénz, és vesz egy K-s i7-et. Az egyiknek elég egy tök egyszerű 20.000-es alaplap, a másiknak pedig illene venni egy egy drágábbat, ami OC-hoz kell, különben feleslegesen vett K-s procit.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Egy jó 10 éve már az integrált hangkártyák is tudják a kötelezőt.
Eleve a standart PC hangszórókhoz felesleges is szerintem komolyabb technika.
0
0
0
0
no avatar
Tegyük fel van egy combosabb i7-esed, és vagy egy 20 és egy 50 ezres alaplapod, és ha átteszed az olcsóbb deszkából a drágábba,akkor az az 1-2% teljesítménykülönbség tényleg elenyésző,de ha azt nézed,hogy a drágább alaplappal mennyire tudod overclockolni a procit,és,hogy mennyivel stablibban működik az,az már nem 1-2% 😀
Plussz ilyen drágább deszkákba már raknak olyan hangtechnikát,hogy érdemes átgondolni,hogy kell e egyáltalán bele egy másik nem integrált hangkártya.
És ne beszéljünk arról,hogy az ilyen árkategóriás lapok meg szokták kapni a legújabb lan chipeket is,ami hosszú távon még jól jöhet 😀
Tehát ha megnézzük ezeket a szempontokat, hogy mivel jobb egy drágább és egy olcsóbb deszka,majd mindenki eldönti,hogy ő mire hajlandó pénz költeni.
Én személy szerint tuti nem veszek soha többé olcsóbb alaplapot, a mostani Asrock Fatal1ty Z270 Gaming K4 deszkám bőven kiszolgál,és nem bántam meg,hogy ennyit költöttem rá 😀
0
0
0
0
YellowFlash avatar
reszler112233: Az mondjuk igaz, hogy egy olcsóbb hangfalszettnél, mint a tied, az alaplapi is megteszi épp. Jobban szólna egy hangkártyával, de ha nem akarsz kiadni egy plusz hangkártyára pénzt, akkor nem kell filózni rajta.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
YellowFlash:
Elhiheted amennyit én használom a hangszórót bőven elég az alaplapi hangkártya is. Mondjuk amit írtam, nem a levegőből kaptam, hanem azért mert 1 hétig egy haver elkérte anno az 5.1-esemet, hogy tesztelje, mert kinézte ő is ami nekem van jelenleg is. Asus Xonar hangkártyája volt (Meg nem mondom pontosan melyik.), de az alaplapi hangkártyámmal magasabb hangerőn, tisztábban szólt mint neki a külön hangkártyával. És neki egy 12 ezrese alaplapja volt amire eleve nem tudta volna rákötni az Orion HT 550-est mert az 3 kivezetést kér. Ezért is vett először hangkártyát.
0
0
0
0
YellowFlash avatar
Sikerült összehasonlítanod az alaplapokat az autókkal. Két olyan dolgot hoztál egy fedél alá, aminek semmi köze sincs egymáshoz. Gratulálok. Nincs több kérdésem.

Én cikkekkel támasztottam alá az érveimet, te csak a szardobáláshoz értesz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
YellowFlash: Látom átlátsz a szitán, leleplezted a marketingesek ármánykodását. Gratulálok! 😃
Remélem, majd mikor autót veszel ott is átlátsz a szitán és nem hagyod magad a drága Mercedesek, Volvók és hasonlók irányába terelgetni, hanem beülsz a Suzuki Ignisbe, hiszen látjuk ám mi, hogy annak is négy kereke van, egy kormánya, motorja, alváza, szóval a többi csak a marketinges duma, ami csak arra van, hogy "felsrófolja az árat". A mentősök meg hazudnak a karambol után Volvókból kiszálló emberekről, meg az Ignisben még egy koccanás után is bennmaradókról. Marketing az egész, ami a nagy gyártóknak pénzt hoz. 😆

Na jó! Bocs! Nem hagyhattam ki. Azt veszel, amit akarsz, abban hiszel, amiben akarsz, nem sértődöm meg. Én is ilyen voltam anno.
0
0
0
0
YellowFlash avatar
"Megveszed az olcsó szar alaplapot, azután meg csodálkozol, hogy miért szaggat a gép és miért nem hozza a várt teljesítményt."
Szaggat. Az... szaggat. Tésztát...
"megbízhatóbb adatáramlást" ??????????

csuz-li: Marhaságot csak ti írtatok eddig. Komolyan, menj már fel bármelyik nevesebb PC-s fórumra, és oszd meg ott a nézeteidet. Garantálom, hogy kifognak röhögni.
Bár úgy tűnik, hogy hiába próbálok beléd tuszkolni valami értelmet, mert szentül hiszel a hülyeségedben. Szóval részemről lezárt a dolog. Ilyesfajta emberrel kár vitázni.
A linkek még mindig elérhetőek, és az én igazamat védik, szóval nyugodtan lehet tanulmányozni.

Zoli73: A FPS-t a teljesítményes kommentre írtam, mivel ha a teljesítmény jött elő, mint téma, akkor az FPS-ről beszélnek. Szövegértésről dumálsz, de inkább a saját helyesírásodat kéne górcső alá venned, mert a "szöveg értést" egy szó, "olyant" meg nincs, csak "olyan".

Felőlem nyugodtan adjatok ki plusz tízezreket egy olyan lapra, aminek a nagy gamer marketing srófolta fel az árát. Mit bánom én.
0
0
0
0
csuz-li avatar
YellowFlash: Nézd! Egy marhaságot próbálsz védeni lelkesen, amivel semmi baj nincs, csak ne lovald bele magad, mert egyre nevetségesebb lesz a dolog.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
YellowFlash: Itt ki állított olyant, hogy egy drágább laptól több lesz az FPS? Mutasd már meg légyszíves! Szöveg értés egyes! Egy drágább lap sokkal megbízhatóbb adatáramlást és tápellátast bíztosít mint egy olcsó. Tehát stabilabb a rendszer plusz még az extrák amiket felsoroltál! Ennyi lett írva és senki sem írt olyant hogy több lesz az FPS mert drágább lapod van! 😉
0
0
0
0
YellowFlash avatar
csuz-li: Ezek szerint tényleg nem ártana. 43 évesen kb. olyan szintű baromságot állítasz, mintha azt mondanád, hogy Magyarország fővárosa Paks. Az a 25 év ezek szerint eredménytelenül telt.
De tessék, ne kelljen sokat gépelned. Nézelődj. Angol tudás javallott.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
YellowFlash21: OK. Majd a kedvedért újra előkerítem a tankönyveimet, bár a témában már két végzettségem is van, de sosem árt egy harmadik....
De kérlek, addig is taníts még! Én még csak alig 25 éve foglalkozom informatikával, mit tudhatok hozzád képest? A tanáraim úgy tűnik, nem végeztek rendes munkát... 😜
0
0
0
0
YellowFlash avatar
reszler112233: "Sőt itt már külön hangkártya nélkül is szép hangzást ad ki a lap." "Mikor megvettem az 5.1-t, egy haverom állította, hogy vegyek hangkártyát is mert szarul fog szólni, de nagyot koppant mikor elsőnek felcsavartam neki a hangerőt."
Egy pofon egyszerű, mezei 15-20K-s hangkártyától 10x különbül fog szólni bármi, amit rákötsz. Az mondjuk nem a te hibád, hogy sem te, sem a haverod nem hallott alaplapi hangkártyától különbet.

csuz-li, Zoli73: Ha komolyan azt gondoljátok, hogy egy 3x drágább alaplaptól több lesz az FPS, akkor itt már nagy gondok vannak.

csuz-li: "A drágább lapokban egyébként jobb a hálókártya, ami nem mindegy egy online mókánál".
Ha gond van a nettel, az nem a hálókártya hibája, hanem az internetszolgáltatódé. Egy belépő szintű alaplappal is ugyanolyan lagmentes élményben lesz részed.

A drágább alaplapnak két előnye van:
- extra slot: pl. m.2 és több x16
- extra VRM, ami a stabil OC-hoz feltétlen szükséges.
ENNYI. SE TÖBB, SE KEVESEBB.
A többi "extra" csak e-pénisz növelő.

Ti komolyan el is hiszitek, amiket ide böfögtök? Agyrém... Javaslom, hogy olvassatok utána, mekkora hülyeségeket írtok.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem nem azon a 10-15 ezren múlik,nem kell hozzá egy ötöslottó 😃
0
0
0
0
Kelori avatar
Egyfelől csak vicc volt, másfelől meg az átlag user tényleg nem megy tovább.
Amiről meg te írsz az egyedi eset. Azok a chipsetek az athlon II / phenom II szériához lettek gyártva.

Aki meg bármilyen kompetetív játék alatt 2 alaplap integrált hálókártyájának a különbségére fog bármit is az szerintem nagyon gyász 😃 Akkor már maradjunk inkább a hagyományos noob team felkiáltásnál, vagy hogy az öcsém húzza lefele az 50 gigányi kecskepornót.

marcivok
Ha rámszakadna az ötöslottó főnyereménye és csúcskonfigot raknék össze akkor én se spórolnék az alaplapon. Pláne hogy a high-end deszkák mindennek a tetejébe még jól is néznek ki. Egy plexis házba az elég sokat tud dobni a látványon.
0
0
0
0
no avatar
Kelori teljesen egyet értek veled,de egy drágább konfignál elengedhetetlen a stabil rendszerhez egy legalább középkategóriás alaplap,ha nem is dob a teljesítményen.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nem akarok nagyon belemenni, mert más a téma, de azért például egy hálókártyánál nagyon nem mindegy, hogy hardveresen képes-e priorizálni a csomagokat, no meg az sem, hogy mennyi hibás csomagot hoz létre és dob el a rendszer. A jobb gaming alaplapokon ráadásul sokszor jobb a hangkártya, mint sok dedikált kártya és mivel integrált, jobb az adatátvitel is. És bizony egy rossz alaplap ténylegesen okozhat teljesítmény-problémát is. Kérdezz meg bárkit, aki például fx processzort tett egy régebbi, arra alkalmatlan, de fizikailag az fx processzort befogadni képes alaplapba, csak azért, mert az olcsóbb volt. (Pedig az AMD-hez pont a hosszabb élettartam miatt eleve olcsóbbak voltak a lapok, de spórolni akartak még ezen is)

Ha office és pasziánsz a célja a gépnek, akkor mondjuk tényleg mindegy, milyen az alaplap....
0
0
0
0
Kelori avatar
A teljesítménybe igen is fontos az alaplap. Sőt az egyik legfontosabb része a gépnek. Minden alkatrész azzal van összekötve a másikkal. Ott mennek az adatok, ott megy részben az áramellátás is.

Ez így van, de attól még egy alaplap nem lehet bottleneck. Nem tudom mivel tovább magyarázni, szimplán bullshit hogy egy drágább deszkától több FPS-ed lesz, gyorsabban indul az office, vagy jobban fut a pasziánsz.

A drágább lapokban egyébként jobb a hálókártya, ami nem mindegy egy online mókánál, de jobb a hangkártya is, ami megint csak egy fontos szempont a játékosok számára.

Pinget gyanítom nagyon kis mértékben befolyásolja, bár ebbe nem szólok bele mert személyes tapasztalatom sincs, és tesztet se láttam hálókártyák közti különbésgről, de azért azt jó ha tudjuk hogy a ping a szervertől való távolságtól függ, és hogy hány állomáson megy keresztül az adat mire oda és visszaér. Nyílván egy USA-ból hostolt szervert a büdös életbe nem érsz el 200 ms alatt, míg egy Pestit ha pingelsz 5 ms alatt választ kapsz.
Hangkártya ha komolyabb kell érdemes dedikáltat venni.

És így a végére egy szó mint száz, nem akarok eltántorítani senki drágább alaplap vásárlásától. Csak tudjuk hogy mit kapunk a pénzünkért. Vannak jó feature-ök a közép és felsőkategórás alaplapokon amikért egyeseknek érdemes lehet azt venni, de nagyobb teljesítmény reményében senki ne invesztáljon high-end lapba.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Kelori:
Ez az állítás nem egészen igaz. Nekem jelenleg non K-s procim van mégis Z170-es lapba építve. Eleve olyan lapot akartam ami később akár K-s i7-et is elvisz. Na meg az általad írt 15-20-ezres kategóriában vadászni kell aminek meg van a több hang kimenete is. Nekem 5.1 van a gépre kötve ami alapból 3 kivezetést igényel. Sőt itt már külön hangkártya nélkül is szép hangzást ad ki a lap.
Az előd 775-ös platformom alatt is szintúgy nem alsó kategóriás lap volt, hanem egy jó erős közép, ha nem a felső kategória alja.(Gigabyte GA-EP45-UD3LR). Mikor megvettem az 5.1-t, egy haverom állította, hogy vegyek hangkártyát is mert szarul fog szólni, de nagyot koppant mikor elsőnek felcsavartam neki a hangerőt. Csakúgy mint, a mostani lapommal is szépen tisztán szólt az 5.1.
Másik a melegedés. Sokkal kevesebb hőt termel egy egy alsóbb kategóriással szemben mivel nem erőlködik ha terheled.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li: Pont ezt írtam pár hozászólással lejjebb de egyesek úgy tűnik nem hiszik el! De hát az ő dolguk akkor vedd meg az olcsó szart, aztán szívjál vele, mert úgyis az lesz a vége! 😉

marcivok: De vesznek! Én is egy átlag felhasználó vagyok, nekem nem a CPU-m volt 100k hanem a lapom a VGA-m meg akkor 230k. Félre értés elkerülése végett nem felvágni vagy kérkedni akarok, hanem csak felhoztam példaként. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kelori: A teljesítménybe igen is fontos az alaplap. Sőt az egyik legfontosabb része a gépnek. Minden alkatrész azzal van összekötve a másikkal. Ott mennek az adatok, ott megy részben az áramellátás is.
A vrm és annak hűtése pedig különösen fontos egy gamer gépnél akkor is, ha nem OC-zel. Indokolatlanul nagy bordák meg épp ezért nincsenek, csak indokolatlanul kicsi, vagy rosszabb esetben hiányzó hűtőbordák vannak.
A drágább lapokban egyébként jobb a hálókártya, ami nem mindegy egy online mókánál, de jobb a hangkártya is, ami megint csak egy fontos szempont a játékosok számára.
Megveszed az olcsó szar alaplapot, azután meg csodálkozol, hogy miért szaggat a gép és miért nem hozza a várt teljesítményt.
0
0
0
0
no avatar
Átlag userek nem vesznek 100k-ért CPU-t(pláne nem a legújabbat) meg 200k-ért VGA-t.
0
0
0
0
Kelori avatar
A teljesítménynek köze nincs az alaplaphoz. Drágább alaplapnál ezekért fizetsz:
- SLI / crossfire
- USB 3.1
- Több sata port
- Job vrm nagyobb OC-hoz
- Csilivili dizájn meg indokolatlanul nagy bordák

Átlag usernek, casual gamernek bőven elég a 15-20 ezer körüli alaplap ami egyszerű mint a 100-as szög, de arra pont jó amire kitalálták.
0
0
0
0
no avatar
50k-s asrock alaplapom van(tökéletesen működik),ilyen deszkát az asus 70-ért árul 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igaza van marcivok kollégának! Az alaplap és a tápegység a lelke az egésznek, ha ez a kettő silány akkor hiába raksz bele csúcs VGA-t meg CPU-t meg ramot nem fog úgy teljesíteni mint ahogy kellene, sőt lehet hogy fagyogatni is fog meg újra indulgatni aztán csak a szencségelés van, hogy itt a 100.000-res cpu meg a 200.000-es Vga aztán szar az egész.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem el kéne már felejteni az olcsó "szar" alaplapokat...
Tápegységgel is lehet spórolni,aztán lehet sírni,hogy ez,meg az elszállt,elfüstölt...
Higgyétek el, alapvető dolog egy normális alaplap... nem szabad rajta spórolni.
0
0
0
0
no avatar
Már csak egy olcsóbb alaplap is kéne érkezzen, mert a mostaniak kissé drágák.
0
0
0
0
no avatar
Mióta már csak a tesztek mennek, adják már ki végre.
Már túl van dicsérve a ryzen, pont ezért lesz csalódás sokak számára.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció