Az Anthem miatt kaszálták el az eredeti Dragon Age 4-et

Szerző: xoki | 2019. April 10. | hír | 20 hozzászólás

A Dragon Age 4 már régóta készül, és már több fejlesztési cikluson is átesett, így az eredetileg tervezett játék azóta teljesen átalakult.

A BioWare a tavalyi The Game Awards ideje alatt jelentette be a játékot, amely igazából a játék második variációja, ugyanis az eredetileg tervezett Dragon Age 4-et 2017-ben elkaszálták annak érdekében, hogy az Anthem időre elkészülhessen.

Jason Schreier, a Kotaku írója részletesen kifejtette a Dragon Age 4 jelenlegi helyzetét. A játékokat általában rebootolni szokták a fejlesztés bizonyos fázisaiban, viszont a Dragon Age esetében itt sokkal többről van szó. A BioWare nemrégiben publikussá tette, hogy több komolyabb probléma is jelen van a cégen belül - vagyis pont ez volt kihatással a Dragon Age folytatására is -, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megoldást találjanak rájuk.

A Joplin kódnevet viselő Dragon Age 4 fejlesztését 2015-ben kezdték el, amelyet aztán 2016-ban szüneteltettek, hogy a fejlesztők besegítsenek a Mass Effect: Andromeda fejlesztőcsapatának. 2017-ben pedig végleg leállították a projektet, mivel az Anthem is további munkaerőt igényelt.

Az új Dragon Age 4 a Morrison kódnevet kapta, amely a fejlesztés nagyon korai szakaszánál tart még, és egyelőre nem tudjuk, milyen formában tér vissza a népszerű széria. Az EA jelenleg az online részre fókuszál játékai esetében, ezért ez valamilyen szinten biztosan hatással lesz majd erre a játékra is. Például egy fejlesztő szerint a játék a szokásos egyjátékos kampány mellett egy multiplayer módot is kaphat. Egy másik teória szerint pedig egy Baldur's Gate-inspirálta co-op móddal bővíthetik majd ki a játékot.

Dragon Age: Dreadwolf
Dragon Age: Dreadwolf
Dragon Age: Dreadwolf
Megjelenés: TBA
Műfaj: Szerepjáték
Fejlesztő: BioWare
Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tyrion Lannister avatar
Remélem, hogy sikerül összeszedniük magukat, mert a Dragon Age-sorozat megérdemelne egy normális folytatást, ahol végre egyszerre működik a történet és a játékmenet is.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Tyrion Lannister: Ahhoz előbb vissza kellene találniuk a Mass Effect 1-2 körüli önmagukhoz, és kellenének hozzá az akkori emberek is. De erre az elmúlt évek termése alapján nem látok sok esélyt.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Hagyják már azokat a szerencsétlen co-op, + multis módokat, csak 1 egyjátékos élményt tudjanak már végre rendesen összehozni de hát majd az EA-bácsi úgy is megmondja nekik, h hogyan lesz az jó
0
0
0
0
yericho500 avatar
nagy kár érte. ha az is ebben a formában meg hozzá állassal készül mint az anthem, akkor gatya! 😞
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Geravor: Hát kb., ez a régi jó csapat is már ment a süllyesztőbe régen, a csapat nagy része már 1ébként sem azokból áll, mint annó a jó kis KotOR idején... de még azokból sem, mint a ME 1, ill. a ME2 fejlesztésének kezdete idején
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Az EA miatt már nem nagyon tudok örülni a Dragon Age szériának. Szép volt, jó volt, de mostmár lehet ideje abba hagyni. Minthogy egy kupac sz@rt tegyenek le azt asztalra (megint), és tele nyomjál online tartalmakkal meg mikrotranzakciókkal akkor inkább ne is jelenjen meg.
Szerettem a Dragon Age univerzumát, és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert ahogyan a harmadik rész fejeződött be nagy potenciál van a történetben.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TheMenkuPocok: Kb az összes Bioware történetben nagy potenciál van/volt. Mégis sikerült eddig 2 IP-t hazavágniuk (Mass Effect, Anthem).
0
0
0
0
KalmarErik avatar
És megérte? Mondjuk ki közösen. Egy, kettő, három és....

Spoiler!
NEEEEEEM
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@LordSzalko: Hát kár volt bzdmg 😃
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Így van 😆
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@LordSzalko: 😆😆😆
0
0
0
0
Geravor avatar
@LordSzalko: A régi bioware játékokban vannak a legjobb dialógusok a világon.

- A legenda: Fogd meg a pálinkám
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció