Menu
Az Anthem és a FIFA 20 is bekerült az EA és Origin Access kínálatába
Szerző: xoki, 2019. szeptember 13., hír

Az EA PC-s és konzolos előfizetői szolgáltatásának kínálata még ebben a hónapban kibővül néhány nagyobb címmel, köztük az Anthem és a FIFA 20 is elérhetővé válik.

Az EA Access Xbox One-on és PS4-en érhető el, amely havi 4,99 dollárba kerül. A felhozatalt ebben a hónapban két nagyobb cím bővíti majd ki. Az első az Anthem, amely már elérhető, illetve a FIFA 20, amely szeptember 19-én érkezik. Utóbbi esetében csak egy 10 órás trial lesz játszható, tehát ha véget ér és folytatnátok, akkor a teljes játék megvásárlása is szükséges lesz.

Az Origin Access könyvtárba valamennyivel több játék kerül majd, amely mind elérhetők lesznek a Basic, azaz a havi 4,99 dolláros verzióban. Kivétel a FIFA 20, amelyhez csak a Premier előfizetők kapnak majd hozzáférést.

Az Anthem mellett a Basic mostantól az alábbi játékokat is tartalmazza még:

• Out of the Park Baseball 20
• The Escapists 2
• Ultimate Chicken Horse
• Vambrace: Cold Soul
• Yooka-Laylee

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 14
no avatar
8 hónapja | 2019. 09. 16. 06:39:18
#
Annak idején viccelődtünk amikor a ME:Andromeda fél évvel a megjelenése után bekerült az Origin Access-be, hogy az valmai idősek otthona lehet ahol a kivénhedt, elfáradt, vagy nem túl sikeres, nem jól sikerült címek nyugodhatnak és még némi játékost is összekaparhatnak, hiszen mégis csak nem 60€-ba kerül egy cím ott.

És most követte az Anthem.

Vagy én látom rosszul, de ez kezd olyan lenni, mintha ezeket a különféle origin access meg u+ meg hasonló szolgáltatásokat a kábeltv-streaming szolgáltatók mintájára akarnák felépíteni, és biztos havidíjat akarnak beszedni a bizonytalan évente 1-2 alkalmas 60-100€-k helyett.

Mintha "Alkalmazás helyett szolgáltatás, egyszeri nagy összeg helyett havidíj" lenne az új irányelv.

Aminek még lehet létjoga is, de egyelőre nálam a streaming szolgáltatók inkább elrettentő, sem mint követendő példa:
túl sok a szolgáltató(netflix, desney+, hulu, cbs...), csesznek ki egymással az IP-k jogai miatt (marvel jogok: netflix vs disney+), a user meg megint csak le van sz*r va: fizessen elő x+ streaming szolgáltatásra mert egynél nem talál meg mindent ami érdekli. És eljutunk oda ha érdekel pl a marvel, star trek, star wars, akkor az alsó hangon is 3x havidíj lenne...

Persze értem én hogy verseny, meg kapitalizmus meg a piac majd eldönti, de remélem azzal is tisztában vagyunk hogy mire ez lezajlik az nem két hónap és nem is két év lesz, hanem pöttyet több, a cehet addig is a felhasználóknak kell állnia. Közben meg be sem rendelnek ígéretes sorozatokat/játékokat, meglévőket leállítanak mert: elb*szták a plotot az utóbbi évadban/patchben és emiatt a nézhetetlen/játszhatatlan hulladék lett, vagy IP balhé miatt megszüntetik simán. Aki fizeti a dolgot annak meg nincs sok beleszólásba az egészbe, max annyi hogy fizet, vagy nem fizet.
Techthomas avatar
8 hónapja | 2019. 09. 17. 08:34:52
#
@Palanova: Igen, ezt nagyon szépen meg fogalmaztad! +1

"Fizess. Ha meg nem, nincs adás!"

Mivel gondolom látják hogy egyre kevesebben mernek elő rendelni akár meg venni is egy játékot mivel egyre sűrűbben csalódnak az emberek ami nem véletlen. Így úgy vannak vele nem muszáj meg venni csak fizess elő havi rendszerességgel mivel több játékot is kapsz és hűű de jó az. "Addig is nyúzhatjuk a bőrt róla"
Aztán nem lényeg hogy semmi tartalma nincs a játéknak, ott a másik akkor ne válogasson. Nekem is volt de mivel 1 max 2 játékkal játszottam csak így teljesen értelmetlennek találtam a további használatát a szolgáltatásnak.

Valakinek biztos jó, de ez újabb marketinges lehúzás ami ugye ismét nem a játékosokról szól!!!
Techthomas avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 20:41:47
#
Mert annyira fantasztikus játékok hogy evvel mindenkinek játszania kell, ja nem! Csak nem fogy...
AMDMonsteR avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 21:10:23
#
@Techthomas: Igazából ennél hamarabb be szoktak kerülni játékok. Az Anthem már több mint fél éves, szóval csoda, hogy csak most jött be.
Személy szerint nagyon kedvelem azt a játékot.
mikej95 avatar
8 hónapja | 2019. 09. 15. 11:18:34
#
@AMDMonsteR: Nekik pénzbe kerül szolgáltatni ezeket a játékokat. Valószínűleg azon tököltek, hogy egy ekkora zakó nyereséget hozhat-e ilyen díjszabás mellett vagy csak a pénzt viszi.
AMDMonsteR avatar
8 hónapja | 2019. 09. 15. 11:33:45
#
@mikej95: Persze, pénzbe kerül. Viszont nem hiszem, hogy többet vinne mint amennyit hoz. Rengeteg játékosa van, és nagyon megugrott a játékosszám az Access óta.
Villámgyors matchmaking, javuló szerverek. Foglalkoznak még vele. Lehet, hogy ez lesz a következő No Man's Sky :?
gardista88 avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 05:42:30
#
Én személy szerint befizettem 1 hónapot, nekem a bf 5 miatt volt fontos, hogy hogy fut a gépemen, azért feleslegesen nem dobok ki 10 ezer ft- ot, hogy utána meg kiderüljön, hogy nem fut normálisan, nekem emiatt már megérte, meg van azért pár jó cím ami miatt pluszba megérni. Ezt az Anthemet is kipróbáltam, hááát nekem nem bejövős, de egy próbát megért. Fifát szeretem, ugy hogy még egy plusz pont a premium előfizuért. De hát kinek mi. :)
Ayistion avatar
8 hónapja | 2019. 09. 13. 21:33:14
#
Az EA Access Xbox One-on és PS4-en érhető el, amely havi 4,99 dollárba kerül.

Az USA Xbox storeban igen, míg a Magyarban 990 Huf. :P EA-ben nem csalódtam, mondjuk nem is vártam hogy egyből bedobják a kínálatba a FIFA20-at mint teljes játék, szóval a cím olvasásakor már gyanús volt a dolog. De megértem, valamiből ki kell fizetni a fejlesztő brigádot. Azt mondjuk továbbra sem értem, kinek éri meg ea accest venni, mint olyan. XD
Quadgame94 avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 10:39:34
#
@Ayistion: Én is gondolkodtam rajta, de egyáltalán nem éri meg. FIFA 20, NFS meg a Star Wars ami érdekel az EA-től. Na, most 10 óra trial-ért nem éri meg az az pár dollár. Lenne 10 vagy 15 és mondjuk teljes a játék....na úgy már más lenne.
no avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 10:45:59
#
@Quadgame94: Bocsáss meg ha félre értem a kommented. De ha van Basiced (nem tudom konzol előfizetésnél,hogy van de feltételezem hasonlóképp) akkor minden ami azon belül van teljes játék. Az általad felsoroltak közül csak a FIFA20 ami premieres. Arra van 10 óra Trial a basiceseknek. Minden egyéb játék korlátlanul játszható.
Quadgame94 avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 19:32:50
#
@olajur: Csakhogy a többi játék nem érdekel :D
no avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 19:56:27
#
@Quadgame94: Ezzel elsőre is tisztában voltam :D Csupán nem értettem miért lenne jó a 10-15 dolláros ár. Amikor van a (szerintem is drága) Premier amibe minden benne van. Meg az olcsó basic amibe minden bekerül fél év múlva körülbelül. Jó nem lehet rögtön játszani az adott játékkal maximum kipróbálni 10 órát. De az meg "Demo" nak jó. Nyilván ha csak a Star Wars,FIFA 20 és a Még meg nem jelent NFS érdekel csak akkor nem ésszerű előfizetni egyikre sem. :)
Quadgame94 avatar
8 hónapja | 2019. 09. 15. 12:09:34
#
@olajur: Simán kifizetném a 3x árat, ha tudnám, hogy a nagy ezek a játékok is bekerülnek rögtön, vagy mondjuk egy hónap csúszással. De nyilván ez nem észszerű elvárás.
no avatar
8 hónapja | 2019. 09. 14. 10:41:36
#
@Ayistion: Nekem speciel megéri. Lévén,hogy elég sok játék kimaradt nekem amik a kínálatukban vannak. Mass effect,Batman széria. Csak,hogy pár példát mondjak. De kerülnek be basicbe is "új" játékok ahogy az idő telik. (Vampyr nem rég) Ha kiszámolom azokat a játékokat árban amikkel játszottam,vagy fogok originen akkor kijön,hogy 10 év basic árából tudnám most megvenni őket. (kifejezetten origin árakról beszélek). De nyilván aki játszott mindennel és csak BF5-el szeretne annak nem éri meg :)


Lite versions: