Az AMD megerősítette a Zen 3 idei megjelenését, high-end Navi GPU is várható

Szerző: xoki | 2020. January 09. | hír | 35 hozzászólás

Az AMD az idei CES során többek között leleplezte a laptopokba szánt Ryzen 4000-es CPU-kat, a Radeon RX 5600 XT-t és még sok mást. Az előadást követően a cég vezérigazgatója, Lisa Su egy interjút is adott, amely során felfedett néhány érdekes információt a Zen 3-ról, a jövőbeli videokártyáikról, illetve a ray tracingről is.

Az elsődleges téma a laptopok voltak. Lisa Su megerősítette, hogy a Ryzen 4000 APU-k Vega grafikával készülnek, de hozzátette, hogy a közeljövőben már Navi alapú grafikával ellátott APU-k is várhatók. Ezek a processzorok Zen 2 alapúak lesznek, de már egy ideje tudjuk, hogy a Zen 3 is úton van, és Lisa Su ezt szintén megerősítette: a Zen 3 tényleg ebben az évben érkezik.

A processzorok mellett a grafikus kártyák is szóba kerültek és kiderült, hogy a 2020 folyamán érkező diszkrét termékeik már ray tracing támogatást is kapni fognak. Továbbá elárulta még azt is, hogy természetesen high-end Navi kártyákat is készítenek, de ezekről egyelőre nem volt hajlandó többet mesélni.

Az interjút teljes terjedelmében az AnandTech oldalán olvashatjátok el.

Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesterlovesz avatar
Ha van egy cégér terméked, ami a leggyorsabb a piacon, az az egész brandre jó fényt vet. Az összes terméküket az alapján fogják megítélni. hogy milyen a nagy kártya, szóval csak nem engedik már meg maguknak, hogy szar legyen a driver... (de hát az 5700XT re is ezt hittem)
0
0
0
0
Bronson avatar
Vega grafikával készülnek


2020 folyamán érkező diszkrét termékeik


Ez oké hogy google fordító szint, de senki nem olvasta át mielőtt kitettétek volna...? 😊
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Úgy is GPU csere lesz idén, ha jönnek az újak. 3080-ban gondolkozom vagy 3080Ti-ban, ha nem lesz irreálisan drága. De azért kíváncsian várom mit hoz az AMD.
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@Tuhajohn: Nem lesz egyik se 3080 köröli teljesítményű az fix, na meg ott lesz a TDP.
0
0
0
0
odinx avatar
Hát ez a high-end Navi kártya még érdekes lehet, lehet most ez jobban fog sikerülni, mint az RX 5700 és XT. Hajrá AMD.😀
0
0
0
0
💬 14
enslaved avatar
@odinx: Az nem lenne baj, csak legyen végre jó driver is.
0
0
0
0
odinx avatar
@enslaved: Nem tudom mi a gond vele, állítólag át kell állítani PCI 3.0-ra és működik. Legalábbis ezt olvastam fórumon.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@odinx: Nem, a gond az hogy a lassan 7 éves videókártyámmal is tudnak gondok lenni 😃
pl, tegnap véletlen meglöktem a DVI kábelt mert a gép mögött matattam gép adja a hangot h lecsatlakozott egy eszköz nem ad képet, hiába dugtam vissza már jel nem jött ki a vga-n jöhetett a reboot 😃
0
0
0
0
odinx avatar
@YoRHa 2B: Hát jó, persze vannak különleges esetek, de azért egy szinte friss videókártyától nem ezt várná az ember, én remélem sikerül nekik kijavítani és a későbbi videókártyáik jobbak lesznek.😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@odinx: Pont fordítva. az új dolgokkal mindig csak a gond van mert kiforratlan, AMD nél meg főleg 😂
0
0
0
0
odinx avatar
@YoRHa 2B: Hát procinál sikerült nekik, videókártyánál is sikerülhet, csak kell egy normális driver. De amúgy, nem rossz az AMD, nézd meg milyen volt a Ryzen 1600 és nézd meg most a 3600-at. Szóval jó lesz ez. Mondjuk én nem panaszkodom, BIOS frissítésen kívül semmi gondom a jelenlegi konfigommal. 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@odinx: igen csak mondjuk eltelt 3,5 év, az lenne még csak a pláne ha még a BIOS is xar lenne még mindig 😂
0
0
0
0
odinx avatar
@YoRHa 2B: Hát minden nehezen indul egyszer. 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
@YoRHa 2B: Azért ne hasonlítsuk össze a user errort a driver problémákkal.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@enslaved: És arra nem gondoltál esetleg, hogy ha visszadugom a kábelt adnia kéne képet ?
Mert nem mindig jön elő ez a probléma, sőt nV nél nem is ovlt iylen gond 😃
Monitor világított h kap jelet, csak éppen a jel egy nagy semmi volt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@YoRHa 2B: Én inkább arra gondoltam, hogy egy 7 éves kártya még egyáltalán működik😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@enslaved: bármiylen hihetetlen de igen, régebben még nem 1 évre gyártottak kártyát 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@YoRHa 2B: Azért a gari időt most is kihúzzák😀 Nézd majd meg a ma kiadott drivert, úgy néz ki helyrepofozta a navikat is.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@enslaved: Meglesem, hátha jó lesz végre ismét 😃
0
0
0
0
no avatar
Várós a 4. gen. High-end Naviknak stabil driver sem állna rosszul, legalább versenyképes legyen, ha már tarolni nagy valószínűséggel nem fognak.
0
0
0
0
💬 15
enslaved avatar
@LordSzalko: A jelenlegi Navi kártyáikhoz sem sikerült még normális drivert írniuk, előbb azt kellene megoldani.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Szinte mindenki arra panaszkodik. Nálam járt már több ilyen kártya is, haverjaim kértek meg hogy adjam el őket. Ki is próbáltam őket, elég siralmas volt az egész. A kártyák erősek, de a driverek nem jók, így az egész mit sem ér.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Én a mostani javított 2020as adrenalin driverrel nem tapasztalok gondokat, minden megy rendesen. Az előző 2020as verzió 1 órát sem töltött a gépemen, arról ne is beszéljünk. Az az előtti 2019es driver is jó volt, csak az kicsit gyengébb performanciában. Azok előtt nekem is sok gondom volt. Mondjuk az is igaz, hogy én viszonylag egyszerű gamer vagyok egy monitorral, és nem is a legújabb játékokat tolom mindig. Amikor vettem a kártyát a 2070S -ek nevetségesen drágák voltak szóval az sajnos nem volt opció. Én most nem beszélnék le senkit a kártyáról, nekem jól működik. Te mikor tesztelted ezeket? Mennyire volt rég?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Én még decemberben néztem őket. Haver ma vett egy Red Devil 5700XT - t, és áradozik róla mennyire jó, minden beállítást megtart, freesync mellett vaj simán megy minden. Jött ki az idén újabb driver?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Ma jött ki a 20.1.1, most láttam én is csak, mert megnéztem, hogy kérdezted. Ez már a 3. 2020as adrenalin driver, az előzőt, amit most használok 16.-án adták ki még tavaly decemberben. Eléggé ráfeküdtek a dologra az biztos. Ideje is volt. Holnap kipróbálom.

[LINK]
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Értem. Akkor már biztosan ezt a mait tette fel. Végül csak megoldják. Muszáj is nekik, hiszen jönnek ki az újabb kártyáik is már.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Új hírem van: Fel ne tedd az új drivert!
0
0
0
0
vyne avatar
@enslaved: Altalaban amugy is erdemes varni 1-2 hetet a driverekkel, legyen az amd vagy nvidia. En mindig varok a visszajelzesekre. Nehogy a vegen meg elcseszodjon valami. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@vyne: Haverom felrakta, azóta szinte minden játék kilép. Be is fejezte a próbálkozást az AMD - vel. Nálunk 4 nvidia kártya van, és már hosszú ideje nincs semmi probléma a driverekkel. Nem megy ez a vörösöknek.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Hmm... Én ma Anno1800-aztam, ma kezdtem el. Amíg a beállításokat próbálgattam 3 szor kifagyott. Ezt nem írom rögtön a driver hibájára mert elég fos an annónak a beállítás kezelése, állandóan újra kell indítgatni én meg alttabozgattam közben amit sok játék nem szeret, na mindegy. Végül dx11 high on hagytam, ahol tökéletesen fut 80 körüli fps el. Azóta játszottam vele 5 órát és semmi probléma nem volt, minden csodásan megy. Úgyhogy egyelőre én nem panaszkodom, de nagyon köszönöm, hogy próbáltál figyelmeztetni. Ha haverod vissza akarja rakni a korábbi driverét, itt megtalálja:
[LINK]

A hivatalos weboldalon én elég nehezen találtam meg, hogy hol van ez, szóval gondoltam belinkelem, hátha segít.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Már ma elcserélte egy 2060 superre, de azért köszi😀 Ő is olyan mint én, ami hibázik az nem sokáig marad. Annak örülök hogy neked jó, bízzunk benne hogy az is marad. Még próbálgatta azért az új drivert, de vagy kifagyott, vagy ledobta az asztalra folyton, és pont volt valaki aki cserélni akart 5700XT - re.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Na hát akkor happy end, mákja volt. Nekem annó az segített mikor újraraktam az egész windowst. Utána kezdett el működni a kártya.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Nagy eséllyel azt kellett volna neki is csinálni, de azért elég érdekes, hogy jön egy frissítés, és újra kell tenni a wint. Kapóra jött neki a csere, most van egy Palit super superjetstream - je😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Ahoz képest egész kultúráltnak néz ki (most, hogy így rágoogléztam), hogy azért ez egy elég budget kártya. Valamiért az volt a fejemben, hogy ez a jetstream is ilyen egyventis hajszárító megoldás, mint a referencia XT. A Win újrarakást nem kell minden frissítésnél megcsinálni, nekem elég volt egyszer, azóta ddu-t se használok az uninstallokhoz és így sincsenek komolyabb problémák. Minden esetre ezek után én se fogok AMD kártyát ajánlani olyannak aki a plug&play dolgokat szereti vagy épp nagyon nem ért hozzá.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: A Palit nem budget kártya, max. nem annyira elterjedt itt nálunk, pont mind a Gainward. Lényegében a két legjobb hűtésű és legcsendesebb kártyák, persze csak a Jetstream meg a Phantom jelenleg a Gainwardnál. Pascal időkben Gainward terén még a Phoenix vitte a pálmát, azt mára már eléggé elcseszték.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció