Az AMD bejelentette a Smart Access Storage technológiát

Szerző: xoki | 2022. May 24. | hír | 4 hozzászólás

A kiszivárgott információkat követően a 2022-es Computexen az AMD hivatalosan is megerősítette a Smart Access Storage technológiát. A funkció a DirectStorage API használatával próbál csökkenteni a betöltési időn, illetve javítani a teljesítményen.

Az AMD Smart Access Storage (SAS) a Microsoft DirectStorage API-ját használja a játékok betöltési idejének csökkentésére a cég hardverei esetében. A texture streaming felgyorsításával érik el ezt azzal, hogy megkerülik a CPU-t a játék betöltésénél a bottleneck elkerülése érdekében. Ezáltal a játékelemek közvetlenül a GPU-ra töltődnek be, amely ezt követően kezelni tudja a kicsomagolást.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a SAS egyszerűen csak az AMD saját DirectStorage API változata, vagy pedig egy exkluzív technológia, amely további funkciókra is képes az AMD hardverein. A technológiáról bővebb információt az elkövetkező hónapok folyamán kapunk majd.

Az AMD komolyan betáblázta magát az évre, hiszen a Ryzen 7000, az AM5 platform és az első RDNA 3 GPU-k is az év második felében érkeznek majd.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Ryzen 7000 (5nm), RDNA 3, AM5, tyühh... itt megen nagy ugrás lesz szerintem... ha még most az első gennél nem is akkora de a következő 1-2 évben durva dolgok lesznek tuti... ugye ez az első gen ezen a platformon (AM5) aztán a második, harmadik stb... egyre kiforrottabb lesz... hát, sztem befejezem a PC építést mert ezt nem lehet győzni :D megvárom a PS5 Pró-t azt valahonnan majd beszerzek 1-et...addig meg jó lesz a PC
0
0
0
0
r2d2 avatar
Én egyet nem értek, teljesen laikusan teszem fel a kérdést, nem vagyok mérnök, és most jön a de!!
Mért nem iktatjuk ki a pci-e portott is a képletből? Én úgy gondolkoznék, hogy VGA helyet vagy helyére, egy olyasmi foglalatot tenni, mint a prociknál, és simán csak GPU-t lehetne venni, és azt belerakni, nem lenne gyorsabb?
A VGA memóriát meg úgy meg csinálni, mint a sima memória modult vagy hogy mondják, és mondjuk a négy foglalatból kettő sima memória lenne, másik kettő meg VGA memória, és akkor azt is úgy lehetne bővíteni ahogy akarjuk, ez így nem lenne ki fizetendőbb, és sokkal gyorsabb? Vagy ne beszéljek marhaságokat?
0
0
0
0
💬 2
cabus26 avatar
@r2d2: Nem nagy marhaság sztem,amit leírsz,csak annyi lenne a bibi,hogy plusz még egy konnekt lenne a + egység,sztem evvel időt nem nyernénk.A másik meg az,hogy ha nem lenne dedikált vram a kártyán v csak minimális,akkor az még egy plusz kompatibilitási hibaforrás és optimalizálás lenne.Ugyebár abból is lenne többféle,a paraszt keverné a szezont a fazonnal.így is a sok "plepsz" keveri a mai napig,pedig nagyon leegyszerűsödött az egész manapság már...
Meg lehetne oldani,de felesleges lenne,mert akkor még erre is optimalizálni kellene a programokat is a játékok mellett.
No meg az AMD esetén úgy nézne ki,hogy lenne sok millió ilyen vram RAM modul,aztán a töredékével működne több évig csak.Gondolj bele milyen xar volt a RAM kompatibilitása sokáig az AMD-nek.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@r2d2: Esetleg ha tudsz angolul akkor nézd meg a Linus-éktól a pont evvel a témával foglalkozó videót, amit be is linkelek ide. Nagyon jól kifejti, hogy ez miért nem jó ötlet.

0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció