Az AMD 2019-es ütemtervében már nincs jelen a Threadripper 3

Szerző: xoki | 2019. May 08. | hír | 4 hozzászólás

Az AMD legutóbbi negyedéves pénzügyi beszámolójának idején mutatott ütemtervében már nincs jelen a Threadripper 3, miközben márciusban még látható volt.

Az új prezentációban bemutatott ütemtervben már nem szerepel a Ryzen Threadripper 3000, vagyis a Castle Peak. Lehetséges, hogy az AMD a Ryzen 3000-es szériára fog inkább fókuszálni, és a jelenlegi információk alapján 16 magos termékek is ennek a szériának a részét képezik majd. Az sincs kizárva, hogy lemondtak a Threadripper CPU-k újabb szériájáról, bár valószínűleg csak halasztásról van szó.

Az új ütemterv szerint a Ryzen 3000 az év közepén érkezik, a harmadik negyedévben pedig az Epyc 2 szerverprocesszorok. Ezek Zen 2 magokat használnak majd, és a TSMC 7 nm-es gyártási technológiájával fognak készülni. Korábban a harmadik generációs Threadripper az ütemterv végén szerepelt, amelyek az Epyc 2 chipeken alapultak volna. Lehetséges, hogy az AMD a szerverprocesszorokra fog nagyobb figyelmet fordítani, amelyet szintén megerősít a cég és a Cray az eddigi legerősebb szuperszámítógép létrehozása céljából létrejött összefogása. A „The Frontier” névre keresztelt szuperszámítógép - amelynek több mint 1,5 exaflop lesz a feldolgozási sebessége - 2021-ben érkezik.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
kíváncsi leszek rá milyen teljesítménye lesz és hogy mennyire melegszik majd
0
0
0
0
no avatar
Hát én idénre terveztem/tervezem Ryzen 5 2600-ra cserélni az FX-t. Hmm érdfemes vagy várjak még 3-ra? 😀
0
0
0
0
mate1107 avatar
a lenyeg a Ryzen 3000es szeria jojon ki mert ha olyan jo arba lesznek mint a AMD VGA reszlegje akkor mindenkep atepitem a gepem ra 😃
0
0
0
0
odinx avatar
Érdekes, lehet továbbtart a fejlesztés, mint gondolták.😲
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció