Az Amazon bejelentette a saját cloud gaming szolgáltatását

Szerző: xoki | 2020. September 26. | hír | 21 hozzászólás

Egy ideje már tudjuk, hogy az Amazon is belekezdett a saját streaming szolgáltatásának létrehozásába, de most végre hivatalosan is leleplezték a projektet, amely a Luna nevet kapta. A Google Stadia és a Project xCloud után ők is egy újabb megoldással álltak elő a felhozatalt illetően, és ha tényleg nem kell külön játékokat vásárolnunk, akkor akár valami jó is kisülhet majd belőle.

Mint tudjuk, a Google Stadia esetében a játékokat külön kell megvásárolni, miközben az xCloud használatához egy Xbox Game Pass Ultimate előfizetésre van szükség. Az Amazon Luna pedig csomagokat fog kínálni, amelyek különböző játékokat fognak tartalmazni. Például a Luna+ csomagban helyet kapott a Resident Evil 7, a Control, a Panzer Dragoon, a Plague Tale: Innocence és még sok más.

A Ubisoft szintén támogatja a szolgáltatást, és saját csomagja is lesz a kínálatban, amelyben olyan játékok kaptak helyet, mint az Assassin's Creed Valhalla, a Far Cry 6 vagy az Immortals Fenyx Rising. A későbbiekben természetesen más kiadók is csatlakozhatnak majd, akik szintén hozzáférést biztosíthatnak a saját csomagjukhoz.

Az Amazon Luna Windows rendszeren és Nvidia GPU-val felszerelt szervereken alapul, amelynek köszönhetően a fejlesztők sokkal könnyebben elérhetővé tehetik a játékaikat. Ugyebár a Google Stadia egy Linux-alapú szolgáltatás, szóval portolásra is szükség van. Az Amazon Luna támogatni fogja az 1080p és 60 fps streaminget, valamint néhány címnél a 4K-t is. Kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, ahol havi 6 dollárt kell majd fizetni érte. A későbbiekben a béta után az ár valószínűleg növekedni fog.

Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Lehet én vagyok a szkeptikus, de nekem még nem tűnik nagyon megérősnek ez a streaming dolog.
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@hikadam: Jobb a fix hardver 😃
0
0
0
0
no avatar
Tehetséges csávó ez a Jeff , majdnem olyan ügyes mint Lölö .Rá is férne már a játékpiacra valami teljesen másfajta értékesítési stratégia.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Én már teljesen szkeptikus vagyok ezekkel a streaming szolgáltatásokkal kapcsolatban. Van egyáltalán olyan ami működik és használják is? Az input lagg úgyis tönkrevágja a játékélmányt, tökmindegy hány fps ed van.
0
0
0
0
💬 6
Superman79 avatar
@Mesterlovesz: Amíg meg nem vettem a pc-m, nvidia geforce now on játszottam jó pár címet, és teljesen játszható volt.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Superman79: Dr milyen internettel ? Szerintem az én 25mbites netem nem bírná 😞 sajnos ez a max ott ahol lakom.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Legendrush27: 20-as nettel. Néha volt akadás, de azért még élvezhető volt. Szerintem teljesen jó.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Superman79: Volt több teszt is, elég meggyőző volt, addig amíg ki nem vonultak mögüle...sajnos a google elég erős érdekérvényesítő a piacon, bár bezos bácsinak van elég pénze hogy velük ilyen ne történjen.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@Superman79: Geforce Nowal az volt a baj hogy ki-be szedték a játékcímeket. Pl ha játszottál egykor rajta az F1 2019-el akkor azt nem sokkal később kiszedték valamiért és csomó cég elhagyta a szolgáltatást, de messze menőkig ez volt a legjobb mindközül. A Cloud Gaming jelenleg most olyan mint az AI. Tudjuk, hogy van, és tudjuk, hogy tesztelik, de nagyon gyerekcipőben jár.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Szabcsiadi: Pontosan. De az nvidia megoldotta a problémát, hogy mostmár csak olyan játékok elérhetőek, akiknek a készítői megerősítették, hogy ott lehet a game, szóval már ami ott van az nyilvan ott is marad.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
A stadia sem lett valami népszerű szerintem ez sem lesz. Egyébként most 6$ csak egy csomag ? Pl Ubisoft csomaggal akarok játszani akkor az 6$ vagy mi ez a csomagos rendszer ? Így elsőre szerintem ne éri meg.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Prohardverren 1080p 60PFS de medium Graphic Settingset irnak.Ha már fizetek hogy játszhassak High settigs-et minimum elvárnék.
0
0
0
0
wgeorge85 avatar
Stadia Killer szolgáltatás, ez alap. 😆
0
0
0
0
no avatar
Lehetett volna akkor már Lula is 😊
0
0
0
0
💬 3
Twist avatar
@susguy: Az első játékom volt, amit cd-n kaptam. Számtech tanárral kellett elboltolnom egy hangkártyát egy cd olvasóért 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
A kutyámnak is Luna a neve. Ez alapján csak nyugodt lassú, baszogatára ugró rendszer lehet. 😆😆
0
0
0
0
💬 2
vyne avatar
@AMDMonsteR: Mostanaban egyre tobb embertol hallom ezt, hogy ez a kutyajanak a neve. Honnan jott? 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@vyne: Cane Corso, lány, teljesen fekete és rikító fehér mellénye van, mint a hold, és a Luna holdat jelent.
Meg olyan kis szende 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció