AMD Ryzen 7 1700X teszt bukkant fel

Szerző: xoki | 2017. February 21. | hír | 23 hozzászólás

Igen, ismét folytatódik a Ryzen hype és a különböző információk kiszivárgásának folyamata. Hivatalos tesztek és információk hiányában nem lehet 100%-osan megmondani, hogy azok igazak-e avagy sem. Sokan csak hivatalos tesztekben bíznak, de vannak olyanok is, akik bármilyen kis infónak örülnek. Ezúttal az AMD egyik high-end gépekbe szánt processzoráról jelent meg néhány teszt adat.

Egy kínai oldal a forrása a teszteredményeknek, amely azóta eltávolítottnak tűnik, bár lehet, hogy bizonyos helyekről érhető el vagy esetleg csak regisztrált személyek látogathatják az oldalt. Mindenesetre íme az oldal által közzétett 4 kép:

Az első kép egy összehasonlítás egy FX modellel, egymás mellé rakva:

Azután Fire Strike-ban láthatjuk:

Végül pedig CPU-Z látható a képen:

A fenti eredmények alapján a tesztelt CPU egy kicsit jobb eredményeket mutat egy i7 5960X-hez viszonyítva. Az Intel CPU-ja jelenleg körülbelül 1000 dolláros áron szerezhető be. Ha igaznak bizonyulnak az eddigi kiszivárgások az árról, akkor az AMD modellje 400 dollár környékén válik majd elérhetővé.

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
alacka97 avatar
X9K338DA: Így van...Néztem teszteket és egy az még így is van jobb intel az i7-6950X, a másik, hogy olyan szarul használja teljesítményét az amd ryzen, hogy kurvára nem tud kihajtani egy videókártyát maxon, ami elég nagy gond hiába a nagy teljesítmény, amikor felét sem használja.

[LINK]

Látható hogy a I5 vért izzadva de kihasználja az utolsó csepp erejét is, míg a 8magos amd 47% eldöcögve hagyja, hogy egy gyenge 1060 58% döcögjön. Ja és ez csak egy fos i5, ami 2012 óta pár százalékot javult, de egy 6 magos i7 3* kihajtaná a 1070-et, míg a 8 magjával a 1060-at sem képes! Ja és az i5 100%-on 43fokos az amd meg 50%-on 60fokot produkál, de ez még elnézhető! Azért verhetik a mellüket, hogy erőművet hoznak létre úgy, hogy negyedét sem lehet kihasználni! És mindig is ez volt a baj az amd-vel. Eddig is volt 8 magos, eddig is jobban teljesített benchmarkban mint egy i5 de valahogy játék alatt vagy videó renderelés közben nem ment neki és ezek után sem fog...
0
0
0
0
X9K338DA avatar
gengszter97:
A megoldás egyszerű. Nem fogja az 1000 dolláros Intel teljesítményét hozni. Hozza majd kb az 500 vagy 400 dollárosét. Ugyanez volt/van az FX procikkal is. Néhány kivétellel kb. oda voltak árazva azok mellé az Intelek mellé, amik teljesítménye megfelelt nekik, és a kivételek inkább pont túlárazottak voltak, mint alulárazottak (FX9000).

Adamsfamily:
Melyik dimenzióban? Valami nagyon egzotikus teszt lehetett, mert én még olyat nem láttam még DX12-est és Vulkanost sem, ahol megközelítette a 1070-et, nemhogy lenyomta. Mindenhol a 1060 6GB-tal keringőzött plusz-mínusz 5-8% attól függően, melyik játék melyik kártyának kedvez jobban. A 1070 még Vulkanos tesztben is adott neki egy laza 25%-ot.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Az AMD vga-t is gyárt.Amiből több bevétele van.
A cpu-ból szerintem nem sok bevétele volt mostanában...
Reméljük, hogy most fellendülnek egy kicsit!😂
0
0
0
0
Pokman avatar
2016 első félévében az AMD bevétele 1,8 milliárd körül volt az Intelnek 2,1 milliárd, innen látszik, hogy nagyon nagy eltérés nincs viszont a kiadásokkal már más a helyzet, az AMD-nek 600+ millió volt az Intelnek meg csak 350-400 millió körül (erre nem emlékszem pontosan)
0
0
0
0
no avatar
en mar megrendeltem oket, elvileg megjelenes utan mar masnap hozza hermes, arakat itt talaljatok, szamolja ra egy 10est es kb az lesz a hun ara is.

[LINK]

azert az eleg szomoru, hogy at,hu,sk -ba nincs pre-order, de kozbe meg ro,si,hr,rs-be van, ehhh

[LINK]
0
0
0
0
Viktorinho avatar
550 euró lesz nálunk az 1800x https://www.alza.sk/procesory-amd-ryzen/18861249.htm?kampan=facebook_skwallpost_amd-ryzen&utm_source=facebook&utm_medium=wall-post&utm_campaign=facebook_skwallpost_amd-ryzen
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Adamsfamily
az rx 480 pont hogy dx11-ben gyengébb picit az 1060-nál dx12-ben meg erősebb picit
de az 1070 nek közelébe nincs
0
0
0
0
no avatar
Gengszter97:Csak annyit mondok példának,hogy ott van az rx 480,amit már 80 ezer körül megkapsz 8GB memóriával és lényegében olcsóbb,mint egy gtx 1060 teljesítményben viszont az 1070 és az 1060 között van.Pont a napokban láttam egy tesztet amiben összehasonlították.
Nem mindig a drágább a jobb.Ráadásul vissza is kell nyerniük a bizalmat.
Másfél hét múlva már szerintem tele lesz az internet független tesztekkel,aztán el lehet dönteni teljesen objektíven,hogy melyik processzor éri meg jobban az árát.Az AMD szerintem videokártya fronton elég jól megállta a helyét,most talán processzor fronton is sikerül bizonyítaniuk.
Nekem volt már inteles gépem is és amd processzoros is.Az inteles még most is működik az amd processzoros gépem viszont a sarokban rohad,mint szervdonor(azonos teljesítményű és korú processzor volt),ennek ellenére elképzelhető,hogy a tervezett i5 helyett inkább egy ilyen Ryzen-re fogok beruházni,amint normalizálódik az ára.
0
0
0
0
no avatar
X 1800 cinebench pont 1619! 500 dollárért igen durva erő van benne! 😃 6900K 1050 dollár és 1400 pontot kap LOL
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Ryzen megjelenés után.. [LINK]
😆
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
LordSzalko: 14 nm-en nem lehetnek olyan nagyon magas hőfokok, esetleg az architektúra hibáiból adódó hűtéshibák léphetnek fel, lévén hgy ez az első nextgen szériájuk, de nem hinném hogy ilyennel elb@sznák. Inkább várnak egy hónapot a release-zel, minthogy újra csalódjanak a userek. Ezzel csak maguk alatt vágnák a fát. Egyébként erre is igaz, hogy nem szabad rőgtön megvenni, várni kell, hogy kiderüljenek a bakik (ha vannak).
0
0
0
0
no avatar
Mindenkit értek abban hogy az amd olcsobban adja a termékeit, jol is teszik hiszen jelenleg az amd valóban tier 2 es termékekkel van a piacon de ne a jelenlegi piaci árak negyedét kérjw könyörgöm hát pont ez miatt nem merek bizni benne (olcsó húsnak híg a leve alapon maradva)
0
0
0
0
no avatar
Moon_Breaker: Igen a fokok nagyon el vannak sunnyogva.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
gengszter97: az 1800x kb 198000 ft lesz.Többet nem tud kérni érte az AMD, mert már küszöbön a Skylake-X meg a 8 szálas i5.Lesz belépőszintű 8 magos 16 szálas proci az intelnél is még idén, ha jól tudom.Mivel a ZEN még nem bizonyított élesben az Intelhez képest, magas a kockázat is!
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Csak nehogy aztán a végfelhasználói termék szó szerint süljön majd a lapokban...😂
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Várjunk,reménykedjünk,aztán úgy is meglátjuk mi sül ki belőle,de azért nem ártana valami jó,mert mát i5-öt tervezek,csak kivárok mégis a pirosak mit mutatnak . Jó volna egy kis szorongatás végre a piacon,mert az Intel tényleg elszállt az árakkal. Persze ha beválik az AMD ,lehet a következő széria már drágábban jön,mert meglesz a bizalom a vásárlók részéről,és fogják venni azt is mint az Inteleket.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Elvileg már jövő héten jön, nem? Mintha azt olvastam volna, hogy a nagyobb modellek febr. 28 aztán meg a többi vagy ha nem is az összes, de 2.-án is lesz egy adag. Ha 1 héttel a megjelenés előtt ilyen tesztek szivárognak ki, még jobban kezdek reménykedni. 😀 Nem kell már sokat várni... ( ha igaz a dolog )
0
0
0
0
no avatar
gengszter97: Az AMD jelenleg gödörből mászik ki, ami indokolj az árakat, hiába fog valaki azzal jönni, hogy nem gödörből mászik ki. Jelenleg amekkora neve van az AMD-nek a processzor iparban nem kérhet el akkora összeget egy porciért mint a konkurens, hiszen ott megvan a MÁRKA ami presztízs, máshol is ugyan ez van lehet az autótól a ruháig, akinek nagyobb a neve a piacon annak áll a zászló. Idővel nyilván mérséklődni fog a dolog mert megszorongatja az Intel-t az AMD (bizonyos szegmensben).

Másrészt, még mindig csak pontokról beszélünk ami nem feltétlenül adja vissza teljes mértékben a valóságot. Várjuk a konkrét teszteket és az Intel válaszát. 😀

Olyan meg nincsen, hogy erről a dobásról ne tudott volna az Intel, a tech világban már nem tudnak titokban fejleszteni, minden kikerül, belső körökben 100% a hírportáloknak meg marad a hámozás.
0
0
0
0
no avatar
gengszter97:Egyszer láttam egy interjút,amiben azt mondták,hogy elvileg az amd és az intel 2 eltérő eljárást használ processzor gyártásra.
Ráadásul az intelnek 5 évig nem igazán volt konkurenciája és így oda tolhatta az árait ahova akarta.Az AMD viszont csak most kezd visszatérni a versenybe és szerintem vissza kell nyernie a bizalmat.Ráadásul nem hiszem,hogy nem számolnának semmilyen hasznot rá.Ráadásul az intelnek a processzorokból van szerintem csak bevételi forrása,az AMD viszont időközben felvásárolta az Atit,amiből legalább annyi haszna származik.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Korántsem biztos még, hogy tényleg hozza azt a teljesítményt. Egyébként ha mondjuk egy proci gyártása 50$ lenne általánosan, akkor elképzelhető, hogy az amd jár jobban 3x annyi eladott darabbal,mint az intel. De ismét hangsúlyozom, nem biztos hogy egy szinten lesz a kettő, ráadásul az ár sem biztos.
0
0
0
0
no avatar
Továbbra sem értem az AMD üzletpolitikáját, pedig gazdasági vonalon tanulok. Ha van egy processzoruk ami egy 1000 dolláros Intel modell teljesítményét hozza akkor miért árulják ők 400 ért? Az 5690X nem azért 1000 dollár mert annyiba kerül az intelnek.... hanem ennyi a piaci értéke mert az emberek hajlandóak ennyit fizetni érte. Így működik a piacgazdaság. Az amd eddig is mindig mindent olcsón adott és nincs is pénzük új fejlesztésekre soha... Nem étem mi történik ott, mindenesetre ha bejön az intel mint világcég aki bejelentette hogy már nem az otthoni felhasználóknak szánt processzorok készítése az fő bevétele árversenyben kibekkeli ameddig az AMD és az új befektetők maradék pénze is elfogy aztán pár év alatt minden visszatér a régi kerékvágásba.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció