AMD FidelityFX Super Resolution támogatást kap az Xbox Series X|S

Szerző: xoki | 2021. June 08. | hír | 11 hozzászólás

Az AMD végre hivatalosan is leleplezte a FidelityFX Super Resolutiont, amely a cég válasza lesz a DLSS-re. Korábban Raja Koduri felhívta rá a figyelmünket, hogy ezt a technológiát valószínűleg az Intel új kártyáinál is használhatjuk majd, most pedig a Microsoft bejelentette, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S konzolok is támogatni fogják.

Igazából már jóval a bejelentés előtt számítani lehetett arra, hogy a Microsoft új konzoljain is futni fog az FSR. A PC-sek számára június 22-én érkezik a technológia, de az említett konzolokon valószínűleg egy kicsit később válik majd elérhetővé.

Az Nvidia DLSS-sel ellentétben az AMD technológiája nem AI segítségével javít a képminőségen, ezzel lehetővé téve, hogy több kártyán is működjön. Például most már az RX 470 és az RX 480 is felkerült a listára, ráadásul még az Nvidia és az Intel kártyái is támogatottak lehetnek.

A Microsoft hamarosan további információt is megoszt velünk a Xbox Series X|S konzolokra érkező technológiával kapcsolatban.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Lesz nekik "Suna is" TRESH FX 😃
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@carl18x: Ebben a fényben szuperül néz ki a 95% -ban statikus haj. De ezt képesek voltunk korábban is elérni... . A TressFx elsősorban nem a vizualizálásról, hanem a fizikáról szólt. Ebben a demóban semmi sem mutat arra, hogy a dolog fizikailag is működik. Maga a megjelenítés szuper, de hozzá kell tennem, hogy a megvilágítás nagyon sokat tesz hozzá, kíváncsi lennék egy daylight demóra... .
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Gondolom látták, hogy mennyire viral volt a Sam asszisztens, ők sem akartak kimaradni a mókából. TressFX demónak pocsék, rá is vár az R34, szegény lélek.
0
0
0
0
xCube avatar
@LordSzalko: Cortana -ban jobban bíznék még az AI degradálódás és Covenant / Forerunners befolyás ellenére is.
0
0
0
0
DarKBeast avatar
Hát ahogy nézem ugy mint prociba ugy mint videokártyába nagyon Amd a jövő.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@DarKBeast: Ezt melyik mellékvágányról szűrted le?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Kiki4444: Várjuk ki a végét! 😉 ne üljünk fel a hype vonatra! 😃 de aztán én is nagyon remélem hogy jól fog sikerülni!
0
0
0
0
xCube avatar
@Kiki4444: Hiszem, ha látom. Nem azért, mert nvidia fan vagyok, hanem azért, mert az nvidia lényegesen előrébb van a technológiával, ráadásul az a tény, hogy az AMD felskálázása nem AI alapú, az hagy néhány kérdőjelet a fejemben. Igazából már most látom a checkerboarding jelenséget ennél a technológiánál, ami nem gond, de más lesz ezt egy 4K TV -n megélni, mint egy 2K vagy FHD monitoron. Annak mindenképpen örülök, hogy a Polaristól felfelé minden támogatni fogja és abban is biztos vagyok, hogy nagyon sokan fognak profitálni belőle, de az biztos, hogy ez egy mondhatni "csóró" megoldás lesz, a szó legkevésbé pejoratív értelmét véve.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@xCube: Én is azt olvastam más fórumokon hogy az elején minőségben elmaradhat a DLSS-től. Aztán ez is fejlődni fog lásd DLSS. Fideliy FX működik mindkét konzolon, PC-s videókártyákon 3 generációra visszamenően, Intő jel a DLSS számára hogy a Microsoft is hivatalosan beállt az AMD megoldása mögé, egyszerűen irracionális olyan technológia támogatásába/fejlesztésébe pénzt és munkaórát feccölni ami csak egyik gyártón és annak is kizárólag a legújabb RTX kártyáin működik.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció