Adobe Flash: befutott az utolsó frissítés a támogatás megszűnése előtt

Szerző: xoki | 2020. December 14. | hír | 26 hozzászólás

Már néhány éve tudni lehet, hogy hamarosan búcsút kell intenünk az Adobe Flashnek. Hogy pontosak legyünk, a cég az év végére tervezi a támogatás megszüntetését, ezért most eljött az ideje az utolsó frissítésnek.

Az új patch Kína kivételével minden régió számára december 8-a óta elérhető. Az Adobe ezzel egy időben pedig megragadta az alkalmat, és megköszönte az eddigieket a fogyasztóknak és a fejlesztőknek is, akik rengeteg nagyszerű tartalmat készítettek az elmúlt két évtized során.

2020. december 31-étől kezdve a Flash Player támogatása hivatalosan is megszűnik, 2021. január 12-étől kezdve pedig blokkolni fogják a Flash tartalmakat a lejátszóban. Emiatt az Adobe erősen ajánlja a Flash Player letörlését, hogy elkerüljétek a biztonsági problémákat, hiszen a cég többé nem tervezi befoltozni azokat.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zollee avatar
Azt lehet tudni hogy miért akarja folyamatosan eltávolítattni a gépemről magát a flash player ?

Úgy értem attól hogy nincs több frissítés, attól ugyan úgy működnek a flash alapú alkalmazások, vagy játékok...

Például honfoglaló, vagy a DDTank, nitrome oldal játékai, vaaagy akár a banned from equestria.
0
0
0
0
💬 7
odinx avatar
@Zollee: Nekem is kiírta, hogy távolítsam el, de bejelöltem, hogy emlékeztessen később.
0
0
0
0
ludas16 avatar
@Zollee: Erre én is kiváncsi lennék,mert például szoktam játszani Darkorbit privát szervereken és én is szoktam futtatni Darkorbit privát szervert és ahhoz kell a flash player.
Vagy lessz a flashplayer helyett más program ami működteti a flash tartalmakat?
0
0
0
0
Koala007 avatar
@ludas16: Legtöbb modern böngészőben már bevan építve ez a cucc ami a flash playert cseréli le html5-nek nevezik leggyakrabban és összes olyan cucc fut vele ami flash playert igényel, több éve bent van már ez a technológia csak kellett idő míg az oldalak átállnak rá a pl a youtube már megtette régesrég
0
0
0
0
ludas16 avatar
@Koala007: például melyik böngésző fogja futtatni?
0
0
0
0
ludas16 avatar
@Koala007: én értem de ami kimondottan eddig flasht használt kérte mindig a flash engedélyezését akkor flash nélkülis fog menni?
0
0
0
0
Koala007 avatar
@ludas16: Elvileg igen, muszáj lesz neki
0
0
0
0
Koala007 avatar
Már rég html5-öt hasznâl minden oldal kb
0
0
0
0
no avatar
Vezérlőpultból hogy lehet törölni az adobet ? Vagy azt még lehet használni ?
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@botesz: Az Adobe egy fejlesztő cég több termékkel és szolgáltatással. Gondolom te az Adobe Reader / Acrobat Reader -re gondolsz. Az független a Flash -től, neked csak a Flash -t kell törölni.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@botesz: Ha valóban az Adobe Acrobat Reader-re gondolsz, ahogy xCube is írta, szerintem használj inkább Sumatra PDF-et: kb. 30-ad akkor méretben ugyanazt tudja.
0
0
0
0
odinx avatar
Nekem Naruto Online-ra kellett régebben, mert böngészőből játszottam, de most már klienst használok. Azt mondta a support, hogy lesz kliens, ami simán fogja futtatni a játékot, nem lesz szükség flash-re. Filmet nézni, meg csak tudok online.😆
0
0
0
0
Shadow9 avatar
Végre befellegzett a vállalati flash alkalmazásoknak is...
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Shadow9: Hála a magasságosnak...
0
0
0
0
xCube avatar
És ezzel le is zárul egy korszak. Őszintén szólva néhány eldugott oldalt leszámítva már nem nagyon találkoztam vele, de azért folyamatosan frissítettem. Így a végét látva felelevenedik előttem a fiatal korom összes debil Flash játéka... . És ahogy az összes nem 3D, elnagyoltan rajzolt játékot sokan Flash játéknak csúfolták... .

Amúgy tök érdekes volt látni, hogy a Flash webes felületéről már el is tűnt a megszokott betűtípus, minden Times New Roman jelenik meg. Csináltam is pár képernyőfotót a későbbi időkre való tekintettel.
0
0
0
0
ludas16 avatar
Most akkor amihez eddig kellet flash player akkor azok a weboldalak hogy fognak müködni nélküle????
0
0
0
0
💬 5
ToMiHuN95 avatar
@ludas16: A flash játékok?
Sehogy!
Illetve de, ha engedélyezed, de ez most is így van!
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@ludas16: Ekkora baromságot amúgy.
0
0
0
0
xCube avatar
@TRACERHD: Járkálhatsz a világban lyukas gatyával, de ha nem ez a fétised, akkor nem annyira praktikus.
0
0
0
0
xCube avatar
@ludas16: Vállalod a rizikót, vagy hagyod a fenébe. Azok a weblapok, amik adnak magukra már amúgy is hagyták az egészet a fenébe, mert sokkal egyszerűbb és biztonságosabb megoldások vannak a piacon.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@ludas16: Ha engedélyezed a flasht menni fog, de elvileg HTML5 höz is ksézítenek flash "emulator" -t tehát lehet a későbbiekben már arra sem lesz szükség
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció