A Windows 10 S felhasználók nem válthatnak alapértelmezett böngészőt

Szerző: xoki | 2017. May 03. | hír | 23 hozzászólás

A tegnapi nap folyamán a Microsoft bejelentette a Windows 10 S operációs rendszert, amelyet tanulók számára készítettek. Az operációs rendszer a vártnál sokkal korlátoltabb lett.

Azon laptop tulajdonosok, akik feltelepítették ezt a rendszert, nem tudnak új alapértelmezett böngészőt beállítani, ráadásul a keresőmotor sem változtatható meg. Például a Chrome böngészőt le tudják tölteni, viszont azt nem lehet alapértelmezettre beállítani. Hasonló a helyzet a keresőmotorral. Mindig a Bing fog megjelenni alapértelmezettként, de természetesen a Google is használható lesz. Tehát a Google is használható, viszont amikor beírunk valamit a böngészősávba, automatikusan a Bing jön elő, és ez ellen nem lehet semmit sem tenni.

A fenti információkat mind megerősítette a Microsoft által közzétett kérdés-válasz lista.

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cmpunk95 avatar
Micsoda ér vágás 😃 Nem lehet a chrome böngészőt alapértelmezetnek beállítani micsoda probléma 😃 😃 😃 Meg , hogy a bing lesz a kereső motor te jó Isten vicc kategória... Mintha nem lehetne nélkülözni ezeket a " fontos " dolgokat 😃 😃
0
0
0
0
SCm_14 avatar
Konkuerncia KONKURENCIA 😆
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nekem már az nem tetszett, hogy a Cortananak hiába mondtam, hogy Chrome-ban szeretnék böngészni, csak Edge-et nyit meg... Most meg ez 😃
Nekem amúgy semmi bajom a Win 10-zel, de egy-két dolgon azért dolgozhatnának még. Pl Game Mode úgy fogja vissza a teljesítményt, mint ahogy azt nem kellene...
Bár OK, értem, hogy oktatásra, meg Chrome OS ellen készül, így ennek megfelelően van kitalálva.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Van egy olyan érzésem, hogy sokan meg fogják venni és fogalmuk sem lesz ezekről a feltételekről utána meg csodálkoznak hogy nem megy rajta semmi.
0
0
0
0
Janko95 avatar
Diákoknak iskolába szerintem megfelel, nem nekünk, átlagos felhasználóknak találták ezt ki. 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
Ha nem tarod karban a Pro verziót lehet belassul, de érdekes mód én 7 hónapon át használtam míg újra nem telepítettem, és egész végig ugyan olyan gyorsan töltött be a rendszer.(Új VGA-t vettem az 1060-ast és a szünetmentes tápegységem gyári programja kavart be, de mire rájöttem kétszer húztam újra a gépet.) Hozzáteszem sokak által gépet lassító Eset Smart Security volt fent mint most is. Csupán időközönként futtatok egy CCleanert, Malvarebytes-t, Advanced System Care-t, és IOBIT Smart Defragot.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: 7 hónap azért nem egy hosszú idő, sőt operációs rendszer tekintetében kifejezetten rövid
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Dono: 7 hónap valóban nem hosszú, de előző platformomon, míg nem frissítettem a 10-re 7-ről, akkor a 7 több mint 2 évig volt fent, gond nélkül.
0
0
0
0
no avatar
Csak third-party programokból nincs semmi UWP-s, amelyek nélkül könnyen úgy járhat, mint a Windows RT. Tényleg az oktatási piac a fő csapásiránya, az ütőkártyáját pedig úgy hívják: Office. Hiába van Androidra például Office, a Chrome OS-eken le van tiltva a futtatása (mármint a Microsoft részéről). Hardveres téren már okosabb volt a korábbiaknál, a komponensei mellett a dizájnjai sem rosszak az új Surface gépeknek.
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Ennek mi értelme van?
0
0
0
0
BenderM avatar
Dell XPS10, win8R ugyanez. Csak azért van még meg mert nincs az az idióta aki megvenné.. (khm..) Használhatatlan rakás 5z@r
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Még ha ingyen lenne, azt mondanám elfér.
0
0
0
0
Krissz avatar
Kell a fenének 😃 Ott a Pro jó mindenre
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Erre egy dolgot tudok mondani:
https://distrowatch.com/
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ezt totál nem értem mire is jó. Ki eljut odáig, hogy maga telepítse a rendszert valószínű nem analfabéta, és utánaolvas mit is tesz fel. Így kapásból minimum Home verziót fog telepíteni vagy Pro-t. Nekem ugyan Pro van a gépen mert Win 7 Ultimate-ről frissítettem először, és ugye ahhoz a Pro tartozik. Laptopon viszont mivel Win 7 home volt eredetileg, így azon win 10 Home van, de különbség a két rendszer közt számomra nincs.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@reszler112233: A hálózatkezelésben lenne inkább számottevő, ahogy a neve is mutatja otthonra elég a Home is.
0
0
0
0
Patex12 avatar
Erre csak annyit tudok mondani...LOL. -.-
Tanulók számára? Ők aztán annyira tudják,hogy mi szükséges egyes tanulóknak. így akarják rávezetni már a fiatalabb korosztályt arra,hogy minél több Microsoft terméket használjon.
Szerintem ez hülyeség.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Köszönjük szépen microfos! Ennyi erővel nincs szükségem windows-ra, egy linux megteszi.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@TheMenkuPocok: A különbség az, hogy egy Linuxon tudsz akárhonnan programot telepíteni és bármit beállíthatsz.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Csak store-os progikat lehet rá telepíteni?😜
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Háttérképet legalább enged váltani? 😊
Starter 😜
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: Ha nincsa aktivállva akkor nem 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció