A vártnál előbb jelenhet meg az Intel X299 platformja

Szerző: xoki | 2017. April 23. | hír | 30 hozzászólás

Az eddig sem volt titok, hogy hamarosan megjelennek az Intel X szériás processzorai, valamint azokkal együtt az X299 chipset is, viszont úgy tűnik, a vártnál előbb érkeznek. Az augusztusi megjelenés helyett előreláthatólag június 26-án fog megjelenni, és a leleplezésre május 30-án kerül sor.

Az X299 platform váltja majd le az X99-et, néhány újdonságot is hozva. Az AMD nemrég elérhetővé tette az X399-et, ezért nem meglepő, hogy az Intel válaszlépéseken gondolkodik.
Az új chipset támogatni fogja a Skylake-X és Kaby Lake-X processzorokat. Mindkét széria esetében 12, 10, 8, 6 és 4 magos termékek várhatók. A 12 magos verzió egy teljesen újfajta lesz, amely szintén az AMD miatt fog megjelenni, ugyanis az AMD várhatóan kiad majd 12 és 16 magos CPU-kat is. A két széria azért fog egyszerre megjelenni, mivel a Skylake-X esetében lesz 12, 10, 8 és 6 magos termék is, míg a Kaby Lake-X esetében csak 4 magos.

Ezekhez ismét egy új socketre lesz szükség, az LGA 2066-ra, ami azt jelenti, hogy egy új alaplap beszerzése is elengedhetetlen lesz.

Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NE0NFACE avatar
Az újabb benchmarkok alapján nagyon sokat javítottak az Ryzen teljesítményén.
Van, hogy csak 1-2 fps a különbség.Munkában, meg már sokkal jobb egy Ryzen.
Azért kell az Intelnek villantania valamit, hogy ne veszítsen túl nagy piacot.
Az 1600x az I7 6800k szintjén van, csak sokkal olcsóbb.
Intelből csak egy I5 re futná belőle, ami valójában elég gyengécske egy 6 magos 12 szálas Ryzenhez képest.
Az intel felkötheti a gatyáját...
0
0
0
0
no avatar
Jajj itt vannak az AMD fanok.Ugye arra is rájöttetek hogy azért nem költök gépre mert nem engedhetem meg magamnak,meg van azért fontosabb dolog is a gépnél.Jó oké mai világba ez már alap hogy mindenkinek van gépe.De ha lenne is rá keretem,hogy vegyek erősebb gépet,akkor se vennék,mivel nem tudnám kihasználni a gép erejét,mert nem játszok új játékokkal,csak a régebbi kedvenceimmel.Én személy szerint nem szeretem az AMD-t.Ez van,fogadjátok el.Akkor szarozom amikor kedvem van hozzá.
Piero:Nem mindenki engedhet meg magának mindent.Ezt nem ártana megjegyezni.Mert ahogy nézem,te azt nézed az embereknél mennyit költött egy ki*aszott gépre.
0
0
0
0
💬 3
kailee avatar
@worldoftanks2000: Valahogy nagyon elrugaszkodtál a témától elvégre Intelről van most itt szó. De lássunk tisztán akkor. Neked nincs pénzed gépre nem is akarsz venni, ez rendben van, de akkor minek szólsz bele olyanba, amihez nem értesz. Leszarozod és nem is tudod mit nyújt mire jó. Fingod nincs a témához meg úgy tűnik a gépektől is távol állsz, de beleszólsz mindenbe, hogy így szar úgy szar, nem vennél olyat, nem éri el a teljesítményt csak máshogy.

Ez nem AMD fanság, hogy mi tudjuk mit beszélünk, te meg hülyeségeket írsz. Csak mi tisztában vagyunk a gépek teljesítményeivel a bennük lévő alkatrészekkel és a különbségeikkel. HA nem érdekel a fejlődés meg a piac verseny ne szólj hozzá.

Csak magadat járatod le az ilyen megnyilvánulásokkal:
-"a Ryzen úgy szar ahogy van"
-"Rx 500 szériája .... DE egy 1080-al meg meg se tudna verekedni"
-"Akkor szarozom amikor kedvem van hozzá."

Akkor leírom érthetően:
- Ryzen nem szar csak nem értesz hozzá.
- rx 500 széria nem az 1080-al mérkőzik meg hanem az 1060-al. Az 1080 a vega ellenfele lesz.
- Ha a hülyeség fájna ....
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@worldoftanks2000: Nem jó akkor csinálj hasonlót procit,kártyát mint az Amd (hozzáteszem én sem tudom megépíteni). de nem is jár a szám és nem fikázom egyiket sem.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@worldoftanks2000: Értjük, hogy nem engedheted meg magadnak, de minek szarozod le a Ryzen-t, ha még soha nem próbáltad/nincs neked? 😃
Azért, mert láttál egy thevr vagy mittudomén kitől valami ratyi fizetett tesztet? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ebben az egészben az a rossz hír, hogy úgy tűnik, mintha az Intel elérte volna a technológia határát. Minden egyes újabb nagy teljesítményű processzorcsaládhoz újabb, nagyobb foglalat jön. Az előző x-es szériánál is ez volt. Egyszerűen 4 mag felett nem férnek el és kel egy újabb foglalat -> alaplap.
0
0
0
0
kailee avatar
Várható volt. Mind 2 fronton most jól teljesített az AMD. Megközelítette a rivális ellenfelét, valahol meg is előzte. Problémák még vannak, de azok meg könyvelhetők, hisz most jelent meg és azt nem lehet elvárni semelyik féltől, hogy ha valami újat dob piacra akkor a megjelenés előtt kiadott dolgok 100%-osan fussanak rajta hibák nélkül. Ez a haladással és a fejlesztésekkel együtt járnak.

Most az Intel próbál megint felé kerekedni és kiad pár új dolgot. De azért gondolom ez mindenkinek érezhető, hogy azért már elindult az a ketyegő óra "Ezekhez ismét egy új socketre lesz szükség, az LGA 2066-ra". Ezzel a taktikával nem sokáig fog a toppon lenni, főleg ha mellé semmit sem fejleszt. 140W TDP ? lol 4 magosnak 95W omg most kezd kicsit átfordulni az INTEL a 10 évvel ezelőtti AMD-be, ahol sokat evet és hőt termelt. Az AMD meg most rálépet a hódítás útjára, mint anó az INTEL.

Érdekes éveknek nézünk most elébe. 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
😆
Spoiler!
Bírom amikor jönnek ilyen nagytudású emberek, a pentium procijukkal meg a Gt740-el osztani az észt... 😆
0
0
0
0
💬 2
oleander avatar
@Puffin: Örök kedvenc, ezek az emberek dobják fel az estém 😆
0
0
0
0
no avatar
Nekem akkor is marad a Intel+Nvidia kombó.Talán veszek egy Radeon R9 280X-et.
0
0
0
0
Levwi avatar
Ugye azt tudod, hogy az rx 580 a 1060 szintre jött? Azzal az árazással ugyanúgy mint az rx 480 is a 1080 vagy a 1080 ti ellen meg a Vega jön.

"A Ryzen meg 8maggal éri el azt a teljesítményt,amit a Intel 6maggal ért el."
Ezzel vitatkoznék, mert tesztekben (nem játékokban) A 8 magos 6900k-t veri, sőt némelyik tesztben még a 10 magos 6950x-nem is odaver. cpu-z többszálas teljesítményben nem gyengén veri a 6950x-et.

itt a mérésem [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Ugye most jöttek ki a RX 500-as szériája.Minden tesztben a GTX 1060-a szintet hozta.Oké,nem rossz mert hozza a GTX 1060-as szintet.De egy 1080-al meg meg se tudna verekedni.Hát a VEGA vidikari fail lesz vagy nem.De én mindig is utáltam az AMD-t.A Ryzen meg 8maggal éri el azt a teljesítményt,amit a Intel 6maggal ért el.
0
0
0
0
gaborw avatar
Persze, hogy siet! Mert nagyon jók lettek a Ryzenek! Meglepte őket! Tarsolyba, meg jelenleg nincs semmi! 😉
0
0
0
0
Levwi avatar
worldoftanks2000: Az intel mégis siet az új procik kiadásával. Ha annyira szar lenne a ryzen akkor most ülnének a babérjaikon és várnának vele még egy kicsit. Egyébként meg addig míg nem próbáltad ne mond hogy egy nagy rakás szar, mert érdekes módon ryzennel nincs framedrop, intellel meg nem egy embertől hallom, hogy beesik az fps. Persze nem tud játékok alatt annyi fps-t, de ott más gond van, mert érdekes módon a vga sincs annyira kihajtva ryzennel mint az intel procikkal de a cpu is csak fél gőzön megy, de ezt sok ember nem veszi észre. A ryzenre még nincs optimalizálás egy játéknál sem, majd akkor kell megnézni mit tud ha megjelennek az első játékok amik már kihasználják a procit. nyugodtan nézzél youtube-on videókat minden esetben a vga sakkozik 80-90 százalékon az r7 ryzenek meg 30 százalék körül az r5-ök meg 60 százalék körül pihengetnek, míg az i5-ök 100-on tekernek az i7-ek meg 70 százalék körül.
Szóval nagyon jól látszik, hogy optimalizálási gondok vannak. Meg az is ott van, hogy a kíváló játékok négy szálon futnak, és még mindig képtelenek a fejlesztők egy olyan játékmotort összerakni ami rendesen használná a mai procikat.

Ja és az nvidia mikor ette meg reggelire az amd-t?
0
0
0
0
💬 4
kornel244 avatar
@Levwi: "A ryzenre még nincs optimalizálás egy játéknál sem, majd akkor kell megnézni mit tud ha megjelennek az első játékok amik már kihasználják a procit. nyugodtan nézzél youtube-on videókat minden esetben a vga sakkozik 80-90 százalékon az r7 ryzenek meg 30 százalék körül az r5-ök meg 60 százalék körül pihengetnek" Ezzel csak az a baj ugyanez volt az fx procimmal is amit leírtál de a valahogy nem változott semmit sem a helyzet. Úgy hogy ezzel kár érvelni...
0
0
0
0
Levwi avatar
@kornel244: Persze az fx-el ez volt csak ott más programokban sem volt sehol sem az intelhez képest az fx. Most a ryzen cpu teszt programokban veri az intelt. Meg vannak olyan tesztek is ahol érdekes módon amd vga-val hozza játékban az intel szintjét, nvidia vga-val meg le van maradva. Szóval ott driver gondok is vannak. Így nézve szerintem helyén való az érvelésem.
0
0
0
0
kornel244 avatar
@Levwi: Mindegy én azt mondom neked legyen igazad mert a verseny az csak jó nekünk! 😉 Remélem Intel és vgak terén Nv mérsékli az áraikat vagy legalább előállnak valami ütőssel emberi áron.
0
0
0
0
Levwi avatar
@kornel244: Az csak mindenkinek jó, ha végre odafigyelnek az amd-re is és megmozdul az intel is végre, ha nem is az árak mennek le de legalább lesz fejlődés hardver fronton, és nem lesz stagnálás.
0
0
0
0
no avatar
Shark_Ryan:ugye tudod hogy a Ryzen úgy szar ahogy van.Jöttek a hírek hogy húú milyen erős és játék alatt semmit ért el.Úgy bírtam hogy azt a hírt hogy a Windows 10 nem támogatja.Nvidia meg reggelire megeszi a AMD-t.😆
0
0
0
0
💬 4
gaborw avatar
@worldoftanks2000: Van ám hozzáértés! Ülj le, egyes!
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
@gaborw: Szerintem kell egy upvote rendszer is! 😃
0
0
0
0
YellowFlash avatar
@worldoftanks2000: Jólmegaszondtad!
0
0
0
0
kailee avatar
@worldoftanks2000: "a Ryzen úgy szar ahogy van"

Mielőtt hozzászólsz egy témához, gondold át magadban, mennyire is értesz hozzá. Aztán írjál értelmeset, ha képes vagy rá. Ha meg nem értesz hozzá, inkább ülj le a sarokba és meditálj, hátha megvilágosodsz! 😎
0
0
0
0
Levwi avatar
A Kaby-x csak nekem tűnik egy húzott sima kaby lake-nek? Minden paraméter megegyezik csak a tdp magasabb, meg másik foglalat. A Skylake-x meg kevesebb cache-el lesz szerelve mint a broadwell-e Valahogy most ezt nem értem az intelnél. Meg ezek a tdp értékek is. Nem hiszem el, hogy nem tudták lentebb szorítani. Mondjuk ezek után nem várok nagy előrelépést, kb csak annyit mint amennyi a skylake meg a kaby lake között volt az az 5 százalék amiért nem lesz értelme ezeket a procikat megvenni. Gondolom a skylake-x 8 magosa biztos lesz 1000 dollár vagy több.
0
0
0
0
Fukoshi avatar
AMD megfosatta az intelt meg az nvidiát, szép 😃
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Fukoshi: az nVIDIA-t szerintem annyira nem de ja, az Intelen látszik a változás azóta 😂
0
0
0
0
atemi105 avatar
@YoRHa 2B: Hát azért az Nvidia is előrébb hozta a következő széria megjelenését.
Eddig 2018 elejére tervezték ezeket, de a piaci igények, valamint valószínűleg a Vega miatt sokkal előbb megjelenhetnek.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
140W? Aztán,hogy az amd a sütő 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Drága lesz az biztos 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció