A vártnál 256%-kal jobb eladásokat produkált a Hogwarts Legacy

Szerző: xoki | 2023. April 19. | hír | 14 hozzászólás

A Harry Potter IP kimagasló népszerűsége miatt a Hogwarts Legacy sikere sem volt kérdéses, viszont a könyvek íróját, J. K. Rowlingot érintő botrányok némi aggodalomra adtak okot. Szerencsére a játékból végül 12 millió példányt értékesítettek az első két héten.

A WB Games marketingvezetőjének LinkedIn oldala szerint a vártnál 256%-kal jobb eladásokat produkált a Hogwarts Legacy, ezzel jelentősen felülmúlva a kiadó előrejelzéseit: két hét leforgása alatt több mint 850 millió dolláros bevételt termelt.

A WB kijelentette, hogy nincs tervben Hogwarts Legacy DLC, de ekkora sikert követően előfordulhat, hogy meggondolják magukat. Annyi biztos, hogy a játékosok nagy része örülne az extra tartalmaknak, de valószínűleg nagyobb esély van egy teljes értékű folytatás elkészülésére.

Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy
Megjelenés: 2023. February 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Avalanche Software
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kmetovics avatar
Én eddig totálisan meg vagyok elégedve a játékkal. Találkoztam benne már nem egy buggal, köztük azzal, h pl a kristályok és pénzes/item-es loot-ok belespawn-olnak a falakba és sziklákba, de ezek nem voltak olyan vészes bugok. A hangulata eddig nagyon adja. Nagyon bele tudom magam élni. Most totál nincs az az érzésem, mint a tucat open world gameknél, h kapkodnom kell, ha akarok vele haladni és nem hónapokig csak azt nyomni. Szépen lassan befejezem. Már LV 34 vagyok, de szerintem a story 1/3-nál ha tartok.
0
0
0
0
TNGDavid avatar
Nagyon jó játék. Már 70%-nál vagyok. Ez az első olyan játék az utóbbi időben aminek minden mellék missziójat és legapróbb taskjait is elvégzem, annyira megfogott.
Miatta vettem egy új videokártyát mert a régi alig vitte, és megérte :))
0
0
0
0
Payphoner avatar
Érdekes hogy világszerte egy héten belül már volt virágbolti verzió :D És még ígyis mennyien megvették. Csak van itt pénze az embereknek. Minden film/sorozat, játék, telefon, stb stb állandó vásárlási rekordokat dönt :D Vicc. Aki éhezik az lassan már tényleg megdöglik, akinek pedig van azok többet vásárolnak mint valaha.
2
0
0
1
💬 5
kovb677 avatar
@Payphoner: Nem rég humblebundlén volt vagy még van vegas pro 18 teljes verzió 25 dolcsiért amúgy eredeti ára kb 400 usd körül van.
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Mit értesz pontosan ezzel a kommentel? Ez a 60€-s árcédula lófasz, főleg hogy 20-30 vagy még több éve nem követi az inflációt. Csak nálunk drága több okból is (a forint a béka segge alatt van, kaka átlagfizetés), az pedig hogy nálunk mennyit vesznek vagy nem vesznek valószínűleg egy ezred százaléknyi mozgást sem generál.

A torrent jelenléte pedig sose számított annyit az eladásokban mint amennyire azt szeretik mondogatni. Ha jó a játék akkor veszik és kész, ha van DRM ha nincs. Csak a befektetők/fejesek szeretik verni a seggüket a földhöz hogy "jaj ezt meg kell oldani", nem tudván hogy a tíz éves Muhammad Indiából ugyanúgy nem fogja megvenni az ötvenedik Far Cry-t a nem létező zsebpénzéből, csak azért mert van rajta denufos.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Han-Tyumi: Nem értem milyen 60 euro-rol beszélsz és hogy 20-30 éve nincs rajta infláció. Kb mindig a konzol generáció váltás után emelnek árakat. De pl ott Van Sony. Nekik meg eleve nagyobb az árcédulájuk
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Jogos, a PC-s árat néztem, de igazából tökmindegy, nemzetközi piacon az még mindig egy bolhafing különbség. Azt még mindig nem értem hogy ennek mi köze a warezhez és az éhező emberekhez.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Han-Tyumi: Annyi köze van hozzá hogy bár tényleg sok országba ezek a játék árak tényleg semmik, azért rengeteg sok országban sajnálnak 70 eurot egy játékra. Valamint magának a ennek a játéknak nincs köze az éhezésnek. De maga az ipra, hogy mindenkinek mindenre van pénze, a válság közepén is
0
0
0
0
no avatar
Ez is bizonyítja, hogy látták a kész művet, és nem gondolták, hogy az alapvető problémái és hiányosságai ellenére ebben az esetben ennyi is elég.
0
1
0
0
Andor1997 avatar
Ahogy sejtettem, ők sem tudták, hogy ekkorát fog menni, ezért nem készültek jobban rá az update/dlc dologra. Az már hogy a Quidditch mit hoz majd és hogy mért tervezték már persze más kérdés.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Andor1997: Ez már a második ilyen eset a Star Wars Jedi: Fallen Order után. Évekig nem adnak ki értelmes offline játékot egy univerzumból, aztán meglepődnek, hogy jééé, nem mindenki 12 éves, és csak hülye online battle royal vackokkal akar játszani :D
5
0
0
0
Andor1997 avatar
@Scyllarus: Tényleg igaz az, hogy akik a saját munkájukon belül dolgoznak ilyen területen, azok nem látják ezt...bár érthető, elvégre nem magának csinálja, hanem másoknak, de azért ez erősen meglepett, nyilván nem most, mert kiadás után már lehetett tudni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció