A Valve állítólag egy hordozható Steam konzolon dolgozik

Szerző: xoki | 2021. May 26. | hír | 7 hozzászólás

A Steam kliens legfrissebb bétája alapján a közeljövőben a Valve előáll majd egy új hardverrel, amely a jelek szerint egy saját kézikonzol lesz.

Az információra a SteamDB készítője, Pavel Djundik hívta fel a figyelmünket, aki egy kis adatbányászat után felfedezte, hogy néhány kódsor az alábbiakat jelöli: „SteamPal”, SteamPal Games” és „Neptune”, amely annak a kontrollernek a kódneve, amelyen szintén dolgozik a cég. Ezenfelül a „NeptuneGamesCollection”, egy másik karakterláncban pedig a „Device Optimized Games” is megtalálható.

Ezek alapján úgy tűnik, a cég egy olyan kézikonzolt tervez, amely dedikált kontrollerrel érkezik, és Steames játékokat streamelhetünk rá. A Steames játékok egy része nem támogatja a kontrollereket, szóval valószínűleg itt jön a képbe a korábban említett „Device Optimized Games”.

Lehetséges, hogy a Steam frissítésében felfedezett információk kapcsolatban állnak a Valve vezérigazgatója, Gabe Newell által közölt utalásokkal, melyek szerint a Steames játékok konzolra történő eljuttatását tervezik.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Kíváncsian várom mit hoznak össze, ha piacra dobják valószínűleg teszek vele egy próbát, mindenesetre addig marad a Switch 😃
0
0
0
0
no avatar
Egyszer már elbukott a steam a konzol és saját kontrollere. Vajon most mitől lenne népszerű újra? Igaz a korábbiban nagyon elszálltak a variációkkal és az árakkal...
0
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@Palanova: Ez szerintem egy egészen más koncepció lesz szerintem. Ha megnézed a kínai mini kézi PC -k kedveltségét én el tudok képzelni egy jól megtervezett és jó támogatással rendelkező Valve kézikonzolt. Ha dokkoló is van hozzá kiválthat egy mini PC -t is. A kérdés itt elsősorban az OS. Mivel a Linux -szal már egyzser megégették magukat nem hiszem, hogy ebbe az irányba mennének, azt viszont nem tudom behatárolni, hogy mennyire tudnának a Microsoft -tal kooperálni egy Windows alapú ketyere esetén. A Microsoft ugye a saját XBox PC platformjának terjedésében érdekelt és nem a Steam támogatásában.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Szerintem nem csak az OS hanem a hardver is erősen kérdéses. Ha kézikonzol vagyis tablet formátum akkor nehéz nem egy Nintendo Switchet elképzelni amiben Tegra van, saját OS, de ettől még nem megy rajta egy az egyben az összes PC játék. Tehát specifikus játékok kellenek rá, vagyis az is plusz fejlesztési idő a fejlesztőnek-kiadóknak. Varázsütésre nem jelenik meg rá 100+ cím csak mert steam...

Ha saját OS-t is tesznek rá, az hogy mennyire lesz erős, mit fog tudni felmutatni egy közép, felső kategóriás mobillal szemben és a Switchel szemben valamint mindezt mennyiért.

És a célközönség sem egészen tiszta. Aki mobilon akar játszani azon teszi, aki tableten, az azon, és ott a Switch, mint erős alternatíva a tabletnek. Lehetséges lenne hogy ez a piac elbír még egy célhardvert? Mondjuk amilyen ütemben nyírják ki a PC-t lehetséges de annak meg inkább a meglévő konzolok az alternatívái, nem egy kézi...
0
0
0
0
xCube avatar
@Palanova: Félreértesz. Én egy olyasmi x86 rendszerre gondolok, mint az utóbbi idők slágerei (pl. Aya Neo).
0
0
0
0
no avatar
@xCube: x86-osból csak sok sok évvel ezelőtt dolgoztam egy lenovo thinkpad tab-bal, de az harmatgyenge volt minden tekintetben. Atom proci és win8.1...azóta persze fejlődhetett a dolog.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció