Gabe Newell utalása szerint konzolokra is betörhet a Steam

Szerző: Pafry | 2021. May 15. | hír | 17 hozzászólás

A Valve vezérigazgatója, Gabe Newell már tavaly március óta, a koronavírus kitörésének kezdetétől Új-Zélandon él, és előszeretettel ad kisebb-nagyobb interjúkat az országban. Nemrégiben az aucklandi Sancta Maria főiskolán vendégeskedett és válaszolgatott diákok kérdéseire, amikor is az egyik tanuló azt kérdezte tőle: van-e esély rá, hogy a Steam konzolokon is jelen legyen valamilyen formában? A szakember pedig meglepő választ adott.

Év végére már többet fogtok tudni erről.

Egyetlen egy mondat, mégis számos játékos figyelmét keltette fel, hiszen nem akárkinek a száját hagyta el. Viszont egyelőre még nem egyértelmű, hogy Newell ezzel mire akart utalni. Az egyik lehetőség az lenne, ha konzolokon, Xboxon és PlayStation rendszereken megjelenne a Steam mint áruház, és ugyanolyan szisztéma szerint lehetne rajta játékokat vásárolni, mint tehetjük azt jelenleg PC-n. Ennek elég csekély az esélye, hiszen a konzoloknak is megvan a saját boltjuk, és nem valószínű, hogy a piacukat meg szeretnék osztani egy hasonlóan hatalmas játékáruházzal, ám a Valve esetében ki tudja, mire készülhetnek pontosan.

A másik eshetőség a Valve játékainak konzolokra való portolása lenne, amelyek futtatásához valamilyen formában továbbra is elengedhetetlen lenne a Steam rendszere, ennek már nagyobb a valószínűsége, ám ha valóban az áruházuk megjelenéséről lenne szó, ennek az év végi bejelentése rengeteg embert megdöbbentene. Mindenesetre valami készül a háttérben, és év végéig várnunk kell a megvilágosodással.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Neo1989 avatar
Én tök jól megvagyok konzolon nélküle de mind 1.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ennek akkor örülnék, ha a pc-s játékaimat átvihetném konzolra.
0
0
0
0
💬 3
susguy avatar
@zsiroslangos: Máshogy nem is igazán lenne értelme.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@zsiroslangos: Ha ezt megvalósítanák akkor már igen kevés dolog szólna a PC gaming mellett, főleg a mostani helyzetet figyelembe véve.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Rocky12: így is egyre kevesebbet látok a magam részéről.Már most is xbox series x-re váltottam volna,ha nem tudtam volna "olcsón" beszerezni az alkatrészeket a pc-be.Főleg single player játékokat játszom full hd felbontáson így számomra kezd pénzkidobás lenni a pc.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem is épp itt lenne az ideje, kb. 15 éve van merevlemeze és net elérhetősége a konzoloknak, nem is értem miért nincs minimum 10 éve Steames vásárlás rajtuk.
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Dpoci: Lehet mert a konzolgyártónak nem éreke harmadik felet beengedni a saját területére.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Palanova: És ha jönne a steam, akkormár a ubi is, majd az epic, EA.
0
0
0
0
no avatar
@Superman79: Akár, de ugye egy valamit ne feledjünk: szép hogy ezek megjelennének de mi lenne a kínálatukban?

Mert az eddig PC only gamek nem biztos hogy csont nélkül futnának a konzolon, nem véletlenül vannak konzolportok sem.
Vagyis ott lesz a steam, és mennyi game lenne rajta? A meglévő xbox meg PS store tartalmat lemásolni nincs értelme, hirtelen meg nem készül el 10-10.000+ pc game konzolportja.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Palanova: Az igaz! Ami konzolra át lett portolva, az már úgyis megjelent ps store-ra nagyrészt
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Superman79: EA elofizetes (Access) elerheto volz mar evekkel ezelott is konzolon is. Most meg a gamepass tartalmat képzi.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Quadgame94: Az megint más egy kicsit. Az egy előfizetés, de a játékokat meglehet venni egyesével az Xbox Store ban is gondolom.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Hamarabb jön konzolokra a Steam, minthogy megjelenik a Half life 3, kész vicc.
0
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
@Tuhajohn: Mert azt készítik? Úgy tudom hivatalos forrás nem erősítette meg a létezését. Pletykák vannak de ennyi.
Egyébként érdekes, hogy ilyen sorsra jutott a játék.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@santakigyo: Valószínűleg nem készítik. Csak arra akartam kilyukadni, hogy egy "ős" pc szoftvert hamarabb juttatnak el konzolokra, minthogy elkészítenék talán a legjobban várt folytatást.
0
0
0
0
Xsite avatar
Ez egyszerűen hihetetlen! Éppen tervezek PS5-re váltani, majd jön a hír, hogy a Discord partneri kapcsolatba lépett a Sonyval, most pedig a Steam is érkezik konzolokra. Az égiek is azt akarják, hogy tartsak ki a tervem mellett. 😃 (Má
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Már éppen itt lenne az ideje. 😉 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció