A Ubisoft megakadályozná a termékkulcsaik újbóli eladását

Szerző: xoki | 2019. May 02. | hír | 69 hozzászólás

A Ubisoft összefogott a Genba Digitallal, hogy megváltoztassa eladási módszereit az olyan különálló oldalak esetében, mint amilyen a Fanatical vagy a Games Republic.

Az új folyamat a „silent key activation” nevet kapta, amely automatikusan aktiválja a játékokat a Steamen vagy a Uplay-en, vagyis nem egy termékkulcs birtokába juttatja a vásárlókat. Mostantól a Ubisoft csak olyan oldalakon fogja árulni a játékait, amelyek alkalmazni fogják ezt a funkciót.

Eddig a kiadó egy csomó kulcsot adott az ilyen oldalaknak, amelyeket aztán a vásárlók bárkinek odaadhattak, illetve saját maguk is áruba bocsáthattak, de ez most megváltozik. A Genba Digital vezérigazgatója, Matt Murphy nagy vonalakban el is mesélte, hogyan működik majd mindez. Ha például valaki a Fanatical oldaláról vásárol egy Ubisoft terméket, akkor fizetéskor a Uplay fiókunk adatait kell majd megadnunk, illetve ha nincs, akkor készíteni kell egyet. Ezt követően a játék automatikusan aktiválódik a Uplay fiókunkban. Ez azt jelenti, hogy sem a Fanatical, sem a vásárló nem kap kulcsot.

Matt Murphy szerint egy éven belül szinte mindegyik nagyobb kiadó átvált majd erre a módszerre. A Genba Digital jelenleg tíz kiskereskedéssel dolgozik együtt ennek bevezetése érdekében, ráadásul egy másik nagyobb kiadóval szintén egy hasonló kulcs nélküli rendszeren dolgoznak. Ennek a rendszernek a célja nem más, mint a kulcsok illegális oldalakon történő eladásának megszüntetése.

Hozzászólások: 68
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SweexBell avatar
Az ubisoft eloszor is a sajat haza tajan sepregessen hogy a kliensuk illetve a szervereik a vasarlok szamara megfelelejen es utana pattogjanak a cd kulcsok miatt amikor mar az emberek szivesen vesznek olyan jatekot amit ok adtak ki....for honor patch utan nem indulasa es rainbow patch utani kifagyasokrol beszelek ez alatt na meg persze hogy az unity inv se mukodik normalisan plusz 1-2 honapja a kliensuk is folyamatosan baszakodott....szerintem nem ezt fizetzek meg a vevok hanem a normalis jatekelmenyert fizettek...nem veletlenul hivjak oket "ubifos" -nak!
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
Ugrálunk itt azon, hogy a játékok optimalizáltak-e, de egy dolgot nem említ senki, ami viszont elég nagy probléma ezekkel a kliensekkel (steam, uplay, stb) kapcsolatban.
Az addig rendben (nincs rendben, de beletörődtem...), hogy hiába steam-en vettem egy játékot, elindul adott esetben az uplay is, ha meg nincs termékkulcs, akkor főleg, hiszen az uplay fiók aktiválja a játékot.
Csakhogy itt egy ékes példa arra, hogy hol van a hiba a rendszerben:
Megvettem az Anno1800-at steam-en. A megjelenés napján a kiadó levette a steam-ről, de minden indulásnál indul a steam és az uplay is, ami fogadjuk el, hogy rendben van. Csakhogy mivel máshol nem lehet, megvettem az uplay-en a "Deluxe Pack"-ot, ami elvileg tartalmaz +zenét és art bookot is. Na ez az, aminek elvileg a játék könyvtárában kéne lenni, csakhogy nincs mivel a játék steam-es és nem uplay-es. Szóval ezzel kellene valamit kezdeniük, de sürgősen, ha már ennyire az uolay-hez kötik a játékaikat.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@csuz-li: Igen, ezt a problémát az Ubi nagyon felületesen kezeli. Nem egy esetben hangzott el már a kérdés hogy ha Steamen veszi az alapjátékot, de a DLC-ket uplayen, akkor mi lesz. És nem mindig egyértelmű a helyzet és nem is mindig üzemel megfelelően a rendszer.

Az Ubi valamikor nagyon megváltoztatta a hozzáállását a kérdésben. Elkezdték felpakolni a játékaikat a steamre, uplayt megtartva. Érdekes megoldás, de alapjátékoknál rendben üzemelt, még ha mindkét klienst is indította.
Megjelentek a dlc gondok.
Most elkezdte leszedni a játékait Steamről.
0
0
0
0
no avatar
Furcsa hogy csak most jutottak el addig, hogy ezzel a témával foglalkozzanak.
0
0
0
0
griff55 avatar
inkább tanulnának meg optimalizálni.... mert az borzalmasan megy nekik
0
0
0
0
💬 9
csuz-li avatar
@griff55: Nem tudom, te mikkel játszol, de nekem semmi gondom az ubisoft játékaival. Most épp játszom az ac Odyssey-el és az Anno 1800-al, és szépen mennek még az én gépemen is. De előtte a Far Cry Primal-al, az AC Origins-el, vagy épp a Watch Dogs 2-vel sem volt semmi gondom ugyan ezen a gépen.
0
0
0
0
griff55 avatar
@csuz-li: mind az origins mind az odyssey híresen rosszul optimalizált játék.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@griff55: Még nekem sem okoz gondot a futtatásuk... A "Híresen rosszul optimalizált" kijelentések mögött általában alkalmatlan gépek szoktak lenni, vagy irreális igények. Mivel még az enyém is alkalmas, így nem túl magas az elvárás. Stabilan fut mind a kettő és még soha semmilyen akadással, vagy hibával nem találkoztam, pedig az odyssey-el a megjelenés napján kezdtem játszani és még most is játszom vele. Kb. 170 órám van benne. Ha ennyi idő alatt egyszer sem reccen meg egy játék egy 20 e forintért újonnan is beszerezhető fx processzoron és egy középkategóriás, már rég nem kapható, két generációval ez előtti VGA-n, akkor nem hinném, hogy gond lenne az optimalizációval. A játék megjelenésekor 6 éves volt a processzor technológiája és 4 a VGA-é...
Persze mondhatjuk, hogy "rosszul optimalizált", hiszen az én gépemen sem fut 4K-ban 60 fps-el ultrán, csak 1080p-ben betonstabil 30fps-el high-on. 😜
0
0
0
0
griff55 avatar
@csuz-li: egy 1080 high-on képtelen ezt a 2 AC-t elfuttatni 60 fps-sel stabilan 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@griff55: Nem képtelen, csak gép kell hozzá... Amúgy nekem is megy 45-50 között, szóval nem is kell sokkal erősebb, mint az enyém. Már egy 1070 is tudja ultrán(!) a 60-at. High-hoz elég a 1060 is.
0
0
0
0
griff55 avatar
@csuz-li:

Erről ennyit
0
0
0
0
csuz-li avatar
@griff55: Ezzel azt akarod mondani, hogy ennyire kevés különbség lenne egy 1070 és egy r9 380 között?
Enniy a 1060 ból is kijön ha megfelelő videót keresgélsz...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: A Crew-el rengeteg probléma van még mindig. Leginkább, hogy úgy kell indulásra ráerőszakolni sok esetben. Nálam Radeon esetében a driver sem volt mindegy, melyiket használom. Sok embernél csak ablak módban indul a játék, máskülönben kidob az első képernyőképnél.
A Driver SF-el nem tudom most hogy állnak, viszont a Steames változat 5 másodpercenként beakad konfigurációtól függetlenül. A tört verzió esetében csak annyi a gond, hogy ha nincs 4 szál, akkor üldözésnél elkezdhet dropolni a játék.
A régi Far Cry-al nem volt gond, csak az meg pont szerencsétlenül a 6-os Geforce széria megjelenése előtt jelent meg, aztán kapásból kell is a patch ha FX utáni kártyát birtokol az ember.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@SuperPuma: A Crew-t nem próbáltam, szóval nem tudom. Azonban mostanában egy rakat játéknál észrevettem, hogy ablakos módban jobban fut, mint teljes képernyős megjelenítéssel. Pont az Anno 1800 is ilyen. És itt most nem 1-2 fps-ről beszélek, hanem jelentős különbségekről. Szerintem ez inkább a win 10 érdekessége, de az is lehet, hogy az AMD sajátsága, nem tudom.
0
0
0
0
Kim Jong-il avatar
https://www.allkeyshop.com/blog/
Már több tucat játékot vettem ezekről a weboldalakról és mindig megkaptam a kulcsot
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
ÉS betesznek egy olyan játékot, amit teljesen sz*rul optimalizáltak. Egy 220 ezres új gép nem képes elérni a 60 FPS átlagot full graf.- highon....
0
0
0
0
💬 40
Unstoppable avatar
@vzsoltie95: 220 ezres új gép? 😂 Na az nem is meglepő ha nem tudja "full grafon" 60fps-el futtatni az AC Odyssey-t...Ennyiért maximum egy alsó középkategóriás gépet lehet összepattintani 2019-ben, attól meg aztán csodát várni olyan mint ku.vához menni ölelésért 😊 Egyébként semmi gond nincs az új AC optimalizálásával, teljesen jól fut. Igazából a Unity óta nem volt olyan iszonyatosan rosszul optimalizált játéka az ubinak. A Division 2 a Far cry részek, vagy akár a Crew 2 egyikkel se volt gond. Hogy maguk a játékok milyenek lettek az már más kérdés 😆
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@Unstoppable: Figyelj más oldalakon is olvastam, hogy amikor beérsz a városba egyből fps drop van. A külterületeken rendesen fut. Odysseyrol van szó.
Ryzen 5 1600 x, radeon RX 580 4GB, 16 GB RAM
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Unstoppable: Jó azért ennyire ne dramatizáljunk, egy 580 nak (még ha 4 gigás is) meg egy 1600X nek bőven elégnek kéne lenni 1080p re 60 fps hez. A játék van szarul optimizálva az AMD hardverhez, ennyi. Nem mindenki engedheti meg magának a fél milliós gamer PC-t, egy korrektül összerakott FULLHD gépen is el kellene hogy fusson egy játék.
0
0
0
0
tivike avatar
@Mesterlovesz: Úgy van.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@Mesterlovesz: A 1080p és a full grafika nem ugyanazt jelenti. Nem mondtam hogy nem futhat a játék egy 580-al és 1600x-el 1080p-ben de semmiképpen sem full grafikán highon mápedig ő ezt írtra, de ha rosszul látom bocs. A fél milliós gamer pc megint más tészta ott már nem fullhdban kellene amúgy sem gondolkodni 😊
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Unstoppable: Nyilván, de feltételezhető, hogy 1080p ben játszik azzal a kártyával, az említett fps értékek mellett. Amúgy mg simán hozhatná a 60 FPS-t az 580 ha normálisan lenne optimizálva a játék AMD-re. Full grafikán is.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@vzsoltie95: Hát akkor valószínűleg szarul raktad össze a gépet. Egyébként melyik játékról van szó?
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@Mesterlovesz: Odyssey
Ryzen 5 1600x, radeon rx 580 4gb, 16 gb ram
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@vzsoltie95: Az Odyssey híresen rosszul fut AMD hardvereken, szóval ne csodálkozz. Talán semmi más nem fut ilyen rosszul AMD-n mint az a játék. Ha pont ezzel akartál játszani, akkor erősen mellényúltál. Intel-Nvidián sokkal jobban megy.
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@Mesterlovesz: Igen ez igaz
0
0
0
0
Andasszf avatar
@Mesterlovesz: Egyetértek a nvidia-ra optimalizálnak szinte mindet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vzsoltie95: 2014-ben 200e ft-ból raktam össze a gépem. 2016-ban, azaz 3 éve cseréltem VGA-t, akkor sem a csúcsmodellre (r9 380) és ezzel a krumplival is megy az AC Odyssey beton stabil 30fps-el (v-sync-el lokkolva) 1080p-ben high preset beállítások mellett. Erre nem mondanám, hogy nincs jól optimalizálva, ha egy 2012-es fejlesztésű nem épp csúcskategóriás CPU és egy 2015-ös, szintén nem csúcsmodell VGA is elég neki. Ezt a gépen manapság kb. 150e Ft-ból össze lehetne rakni...
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@csuz-li: 30 fps nagyon gyenge egy ilyen játékhoz. 50 környékén már erezhető, hogy nem folyamatos a kép. A legnagyobb baj az, hogy a külterületeken simán 60 környékén mozog, viszont ahogy beérsz a belvárosi környezetbe ott szaggat a kép es drop van.
Olvastam több helyen is, h voszonylag jó pc vel nem tudja kihozni a 60 fpst.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@vzsoltie95: Nem azt mondom, hogy a 30 elég (bár szerintem elég, de ez a vita messzire vezetne), hanem azt, hogy még egy belépő szintű sok-sok éves gép is tökéletesen futtatja a játékot, tehát jól van optimalizálva. Ha több fps-t akarok, akkor vagy veszek egy jobb gépet (egy ryzen7 + 1070 már elég ehhez (~300e Ft), 1080-al (~ 350e Ft) már ultrán is megy 60fps-el), vagy lejjebb veszek a grafikából. Még az enyém is ki tudja hozni a 60 fps-t alacsonyabb grafikai beállításokkal, ha azt tartanám fontosabbnak és nem a látványt. Viszont az én reflexeimen már nem segít, ha több az fps, viszont legalább szebb a játék. Itt jegyzem meg, nekem nincs jelentős különbség a városon kívül, vagy belül az fps számban: 5-6 fps a különbség, ha kiveszem a lock-ot.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@csuz-li: A régi AMD hardverek nagyon jól öregednek, Odyssey vel nem játszottam, nem tudom mekkora FPS kell, hogy élvezhető legyen, de pl a Witcher3at én 23 FPS el is játszottam annó és élvezhető volt. Ezzel arra akarok utalni, hogy ez változó. Olyan meg nincs, hogy 5-6 fps a különbség, olyan van, hogy 20%-al kevesebb. Így csak a buták írják, mi legyünk már kicsit értelmesebbek (az ilyenre mindig kényes voltam). Az az 5-6 FPS csak a 30 hoz képest annyi. Intel Nvidián pedig messze jobban fut az Odyssey optimizálási okokból.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Mesterlovesz: ok 😀 = ~10%
0
0
0
0
enslaved avatar
@csuz-li: 60 fps alatt szaggat minden játék, főleg ha ugrál. Még ha folyamatos a 30 elviselhető, de inkább már ne 2019 - ben. Próbáld ki a Metro - t, az első olyan játék amire rá lehet mondani hogy mediumon szembántó a kép, high - tól már minden oké, de ahhoz gép is kell, és ez a jövő.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@enslaved: Én ezt értem, de a 60-hoz nekem gépet is kéne cserélnem. Szóval marad a 30. Viszont az biztos, hogy még egy stabil 30 is jobb, mint az fps ingadozás. Mivel vagy pénzt költ az ember, vagy kompromisszumot köt, mindenképpen választani kell. Kinek mire van igénye és legfőképp: lehetősége.
0
0
0
0
enslaved avatar
@csuz-li: Igazad van, az igény és a lehetőség nem halad mindig egy vágányon. Persze olyan is van hogy valakinek elég a 30 fps, még akkor is ha nem lenne gond feljebb lépni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@vzsoltie95: Az a baj manapság 220 rugóért kapsz maximum egy procit meg egy kártyát és akkor még nem annyira ütős. Hol van ahhoz még a komplett gép. Ez a világ van. Én 6 éve jóval alacsonyabb áraknál raktam úgy össze gépet 300 felett, hogy a lényeg kamionról leesett volt,ne kérdezd az eredetét edition, szóval jóval olcsóbb.
Ma meg már ahogy nézegettem az árakat belese mernék kezdeni mert annyit egyszerűen nem ér. És itt 60 fps magas beállításra alkalmas konfigra gondoltam.
0
0
0
0
vzsoltie95 avatar
@santakigyo: Az biztos, hogy felmentek az árak. Én is egy 7 éves konfigot váltottam le, mert végre volt pénzem.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@vzsoltie95: 220 ezres gép nem hangzik túl erősnek, abból min. 100 ezer csak a videókártya és ahhoz már akkor alap egy erősebb i5 de inkább i7. + 16giga RAM meg egy jó SSD, normális táp, procihűtő, ház meg perifériák...

220 ezer forintból ne akarj olyan gépet kihozni amin 60+ FPS -sel mennek új játékok 1080p -ben, magas beállításokkal.
0
0
0
0
enslaved avatar
@vzsoltie95: Az Odyssey tökéletesen van optimalizálva, legalábbis Intel-Nvidia oldalon, pár napja játszottam ki az új dlc első epizódját, meg se röccen full grafikán. Mondjuk az is igaz nekem a kártyám többe van mint a te egész géped, és a Metro új részét elnézve egy 1060 - as szintű kártya lassan csak belépő szint lesz, ahogyan egy 580 is. Ne várj full grafikát a gépedtől, a jövőben megjelenő játékok max. mediumon fognak futni rajta 60 fps - el.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved:
Az Odyssey tökéletesen van optimalizálva, legalábbis Intel-Nvidia oldalon


hát ezzel jól ki van segítve szegény az 1600X + Radeon 580 kombójával 😂😂😂😆😆
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Miért, miként tudnék segíteni neki? Low-medium grafikán talán azért még elmegy😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Nem mondtam, hogy neked kell, csak vicces volt, amit írtál 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Te is írtad hogy AMD oldalon nem a legjobb, több fórumon is írják amúgy. 60 fps és legalább high grafika, single játékok esetén ez a minimum, ha játszottál a Metro - val tudod miért.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Jó azért egy FPS-t ne hasonlítsunk egy RPG hez, lövöldében nyilván több fps kell.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Van benne valami, amikor csak totyogni kell egy képernyőn meg beszélgetni oda nem kell túl sok fps😆 A Metro esetében igazából nem is csak a 60 fps a lényeg, hanem hogy medium grafikán eddig sosem látott mértékben romlik a képminőség. High - tól felfelé már nagyon elenyésző a különbség, max. a kártya melegszik jobban a sok munkától.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: A kártyának alapból 100% on kellene futnia, ha mégsem, akkor vagy CPU bottleneck van, vagy szoftveres oldalról szar a dolog. Sajnos játékok terén eléggé le vagyok maradva, meló miatt nem nagyon van időm gamelni, majd nyáron bepótolom, ha meg lesz az új procim. Meg az talán jobban ki is hajtja majd a 1070Ti-t.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Kivéve, ha be van kapcsolva valakinél a v-sync, akkor nem megy a kártya 100% - on, mert max. 60 fps - t kell kipréselnie magából, ahhoz meg egy erős kártya esetében nem kell feltétlenül 100% - os teljesítmény. Én most úgy döntöttem két hétig pihenek, még a jövő hetem szabad, addig napközben is leülök olykor a géphez, vagy tolok valamit a srácokkal, bár online ellenes vagyok, sem a PUBG, sem a Sea Of Thieves nem kötött le valami sokáig, egyedül a Strange Brigade - et toltam ki velük, de nagyon vártam hogy vége legyen😀 Igen, a proci cseréd meg fogod mindenképpen érezni, főleg ha Intel vonalon gondolkodsz.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Saját tapasztalatom alapján a v-sync totál használhatatlan, akkora input laggot rak a játékokba. Max valami stratégiában tudom elképzelni, hogy ne legyen zavaró, de egyébként élő emberről nem tudok aki direkt használta volna. Pont ezért fejlesztették ki a freesync-et meg a gsync-et, hogy legyen valami használható alternatíva. Persze aztán ezek se lettek széleskörűen elterjedtek az őket támogató monitorok árcédulája miatt.

Az Intel tudása megállt a 9900knál, és számos forrás szerint nem is lesz jelentős előrelépés vagy 2020-ig (10nm). Szerintem reális, hogy az új AMD procik jobbak lesznek minden szempontból a mostani Intel felhozatalnál, szóval inkább arra várok. 15% IPC növekedésről pletykálnak az interneten, meg 4.5 ghz körüli órajelekről. Ha ennek csak a fele igaz, az már egy 9900k. Meglátjuk.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Így van, majd ha már megjelentek és le lettek tesztelve többet fogunk tudni. A v-sync szerintem egyáltalán nem tragikus, a gyerkőceimnek nem vettem még g-synces monitort, így a v-sync + riva tuner páros van beállítva 75 - re, és szépen fut nekik minden. Jobb így mint ezek nélkül és jönnek a képtörések. Magamnak azért g-syncest vettem, eleve a monitor felbontása sem FHD, meg nálam jobban számít a grafika is mint náluk, meg ugye ők még nem játszanak Metro - val😀 Majd ha korban ott járnak kapnak valami erősebbet mindenből, de 12 évesen még úgy gondolom örüljenek azoknak a konfigoknak ami a lapomon is látható, sok felnőttnek rosszabb gépe van ahogy el szoktam nézni a fórumokat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@enslaved: Nekem az fx-8350 + r9 380-al megy, szóval az AMD sem lett kihagyva...
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
enslaved avatar
Senki nem kényszerít hogy játsszál vele. Nekem van benne már 400 órám, és még nőni fog ha az utolsó dlc két epizódja megjelenik. Ha komolyabb történetet szeretnék akkor megnézek egy jó filmet, elolvasok egy könyvet, a mikrotranzakció meg marhára nem zavar egy játékban. Maga a játékmenet pedig pontosan olyan amit én szeretek, aki akar az meg játsszon másokkal, van választási lehetőség bőven. Most fejeztem be a Metro - t, nem volt rossz, de már nagyon vártam a végét, mert én egy játékkal játszani szeretek és nem történetet olvasni. A történethez még annyit hozzáfűznék, hogy mi van akkor ha valaki nem tud angolul? Nekem nem probléma sem az angol, sem a német, de ezzel nem mindenki van így. Még valami: Hatalmas játék volt a legutóbbi DOOM, és mekkora története volt................
0
0
0
0
kaland21 avatar
@vzsoltie95: ezért ne várj sokat egy 220-as géptől mert az olyan középkategória alja és itt minegy hgoy AMD vagy Intel!!! Sajnos 2019-ben eljutottunk oda hogy kell 300ezer hogy legyen egy jó géped!!
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@kaland21: Ez nagyon így van, rendes gamer PC, amiből nincs kispórolva semmi 300k-nál kezdődik. Minél lejjebb mész, annál több kompromisszumot kell kötni.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Mesterlovesz: ez így van és ez évről évre rosszabb lesz sajnos!!! szerintem minden évben +30ezer vagy 40ezret rá lehet dobni az alap 300ezres árra ennyire inflálodik a ft az euro meg a dollárhoz képest sajnos az informatikai piacon!!! ez egy drága hobbi mert nekem ez a hobbim de ez van valaki kocsikat vesz én pc alkatrészeket!! 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@kaland21: Szintén zenész, mondjuk én nem költök mindig a legújabb, legdrágább tech-re, inkább csak követem a trendeket, és ha szükségem is van valamire annyiért, amennyiért adják, akkor veszem meg.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@Mesterlovesz: én velem az a baj ha veszek a pénzemért valami a legjobb kell vagy közel a legjobb ez az én hibám ha mondhatom ezt így!!! 😀 de nem csak tech cuccoknál vagyok így hanem háztartási gépeknél is meg szórakoztató elektronikánál is!!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Nem igazán vásároltam "shady" oldalakon. Valaki el tudná mondani miért jó ez nekünk? 😃
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@TheMenkuPocok: Sokan vesznek játékokat pl. G2A és hasonló reseller oldalakról, mivel ott általában olcsóbbak az adott játékok, és ugyan úgy be tudod aktiválni a a kódot steamen, uplayen, stb. cheapdigitaldownload.com-on össze is vannak gyűjtve, értékelve vannak ezek az oldalak. Sok ajándék, lopott, egyéb steam kód van fent, vannak megbízható és kevésbé megbízható oldalak, van ahol bárki fel tud tölteni kódot. Az már a vásárlókon áll, hogy megbíznak e a forrásban. Hallani olyanról is, hogy egy egy lopott kódot deaktivál a steam, és ha pont te vetted meg, akkor az adot játék törölve lesz a könyvtáradból, de ez tudtommal viszonylag ritka.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Yuumi: Le is írtad a fő okát te is: LOPOTT!
Többek között ezért is kell beszüntetni, ahogyan a warezt is.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@enslaved: Elnézést allkeyshop.com-on szoktam játékot venni(Árfigyelő oldal,legtöbbször Kinguin,CDkeys.com,G2A-ról vásárolok).Mindegyik oldal elég régóta működik(Legalább 5 éve), nem ilyen fél évente megszűnnek aztán felbukkannak újra más néven kategória egyik se.Következik hogy nem lopott CD kulcsokon alapszik az üzleti moddeljük,rég hoztak volna törvényt/szabályozást ami ellehetetleníti az ilyen fajta működést.Az hogy 100 kulcsból 1 lopott el tudom hinni,de ne próbáljuk már meg úgy beállítani a mintha ez mindennapos volna,ezen alapulna a működésük.Arról van szó hogy a csóróbb régióknak szánt(pl.Oroszország) kulcsokat adják el Európában,USA-ban stb hisz nagy részükön nincs régió lock.Ezzel nyilván tisztába vannak a kiadók,játék fejlesztők is(Uplay,Origininen keresztül biztosan),de inkább szemet hunynak hisz ha Userek lewarezollják a játékaikat abból egy petákot se látnak viszont. Win-win situation,patás lábú ördögöt ne keverjük ide.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kiki4444: Ha nem lopott akkor meg tisztességtelen az egész az eladók részéről. Jól tudom én is amúgy, sem ez, sem a warez nem szüntethető meg soha. Én maradok a hivatalos kiadóknál, így legalább az én lelkiismeretem tiszta marad, ill. biztosan nem fogják bannolni a fiókomat. Mondjuk milyen érdekes lenne ha a szegényebb országoknak ingyen osztott étel, ital, gyógyszer, stb.csomagokat adnák el olcsóbban mondjuk a haszon fejében........
0
0
0
0
susguy avatar
@Kiki4444: Ha százból csak egy kulcs lopott, az még akkor is lopott. Ne csináljunk úgy mintha nem szándékosan használnák ki az ilyeneket, elvégre már az olcsóbb kulcsok viszont eladása is eléggé megkérdőjelezhető mind az erkölcsiség, mind a legalitás szempontjából. Már nem egy indie cég panaszkodott rájuk, és nem véletlenül. Rengeteg pénzt tudnak és szoktak veszteni ilyeneken, többet mint warez miatt. Néha még a tripüléj cégek is felszólnak ellenük. Az pedig hogy nincs ellene effektív törvény nem érv, a warez is lassan már ötven éve létezik. Mellesleg lehet nem tűnt fel, de itt van fölötted egy cikk, ami kifejezetten arról szól hogy egy kiadó éppen az ilyen tevékenységeket próbálja megakadályozni.
Lehet hogy warezból nem kapnak egy petákot sem a cégek, de egy lopott kártyával történő vásárlás még külön költséggel is jár nekik, ami még rosszabb. Az ilyen oldalak pedig nagyon szívesen adnak platformot az ilyen tevékenységeknek.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Kiki4444: Én biztos nem kockáztatnám meg, hogy akár csak 0.1% esély is legyen arra, hogy olyan kulcsot veszek, amit tiltanak, mert lopott. Mert akkor hiába 20%-kal olcsóbb a játék, ha csak pár hónapra veszem meg. Inkàbb megveszem drágábban, de akkor biztos helyről.
Itt most egyet értek enslaved-el.

Ilyen helyekről maximum olyan dlct vennék, ami Steamen nem elérhető, pl. Resident Evil 2-nél az előrendelői DLC-ket meg lehet vásárolni ezeken az oldalakon külön is hálisten.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@PatkosXX: Számomra se világos teljesen mire gondol itt Ubisoft de szerintem nem arra amire ti(sajnos a cikk se tér ki konkrétan a részletekre):
,,Ennek a rendszernek a célja nem más, mint a kulcsok illegális oldalakon történő eladásának megszüntetése."
Kinguin stb ezek legálisan működő vállalkozások,nem illegális oldalak.CSGO Skinekre valóban vannak illegális oldalak,szerintem ilyesmikre gondolnak.Nyilván vannak oldalak ahhol a Cd kulcsok nagy részét lopott hitelkártyával veszik,amikről mi beszélünk nem ez a kategória.Másrészt árva szót nem ejtenek arról hogy Oroszoknak stb országoknak szánt CD kulcsok miért kötnek ki más piacokon.
Zavarná Ubisoftot egyszerűen régió lockot tenne rá,és nem tudnád beaktiválni,vannak is ilyen CD kulcsok fel van tüntetve: Oroszorszogba/Afrikába stb tudod beaktiválni,máshol nem.Semmiből nem állna minden forgalomba hozott CD kulcsra rátenni.
Nyilván elszabadulna a torrentezés ezért nem teszik.Kiadók fejlesztők így is bőven nyereségesek,nincs is azzal semmi gond ha valaki keresni akar a munkájával.Csak ne csináljunk úgy mintha holnapután éhen halnának.
CD kulcsos oldalak bele van kalkulálva az üzleti modeljükbe,és igy is nyereségesek.Hol itt a probléma???
Indie fejlesztők:Indie játékok jelentős része kalap trágya,azért veszteséges.Érdekes a sikeres Indie játékok ugyanúgy nyereseségesek mint a jó AAA cimek,és a gagyi AAA cimek ugyanúgy veszteségesek, mint a gagyi Indie cimek.Felvetést se értem,Indie játékok értékesitése ugyan azokon a platformokon zajlik mint az AAA játékoké.Ha már Indie játékok:
Indie cimek jelentős részébe alapvető problémák vannak pl. darabos animációk,vacak optimalizáltság miatt folyamatosan micro laggok,nem létező fizika,. alapvető dolgok nincsenek megcsinálva.Ilyen játék persze hogy nem termel proftot
PatkosXX: Olyan eladóktól kell vásárolni akinek sok + értékelése van(min 1000),akkor szinte nulla az esélye a visszavonásnak.Vagy ott az 1 Eurós biztositás,ahhol az oldal ilyen esetbe küld másik kulcsot,vagy ha ez valamiért nem lehetséges vissza utalja a pénzt.Még így is jelentősen olcsóbban meguszód a dolgot mint a Steamen.Persze nagy leárazásokkor érdemes vásárolni(Summer sale,Winter sale stb) Steames leértékeléshez képest is jelentősen olcsóbb a kulcsok.
Ha valami nem akciós Steamen/Uplayen/Originen stb általába a CD kulcs oldalakon is ugyanannyiba kerülnek.
Szvsz mindenki ott vásárol ahol jónak látja,felesleges ítélkezni azok felett akik nem Steamen vásárolnak...
0
0
0
0
susguy avatar
@Kiki4444: Az első rész feltételezem nekem szólt és csak véletlenül került mindkét rész elé PatkosXX neve, javíts ki ha tévedek.
Közel sem arról van szó hogy ezen múlna egy indie játék sikere. Az említett hibák pedig nem indie exklúzívak, nem egy akár mai tripüléj szutyokra is rá lehetne aggatni őket, és amúgy sincs köze a témához.
Minőségtől és hírnévtől függetlenül probléma szokott lenni, ajánlom hogy nézz utána, ami egyébként sem ártana ha már hozzászólsz a témához. Csak hogy egy példát is adjak, nem mellesleg egy nagyon sikeres és ismert indie címmel kapcsolatban:
[LINK]
Csak egy a sok eset közül.
Ha az illegális oldal valóban nem is a helyes megnevezés (teszem hozzá hogy ezt a warezról is el lehet mondani, mégis egyértelmű, még annak is aki használja, hogy nem egy "kóser" dolog), de pontosan azokról az oldalakról van szó amiket te említettél. Nem hivatalos viszont eladók, kulcsok nélkül nem tudnának mit eladni, és ennek mondania kéne valamit. Tudtommal az Ubisoft nem árul csgo skineket, közel sem erről van.
0
0
0
0
susguy avatar
@TheMenkuPocok: Ha kiadó vagy akkor jó, ha olyan aki ilyen helyen vásárol vagy elad akkor rossz. Ha egyik sem akkor valószínüleg hidegen hagy. Én speciel örülök hogy végre megpróbálják meggátolni az ilyeneket, az még eldől hogy ez a helyes út-e vagy sem.
0
0
0
0
enslaved avatar
Eddig is kizárólag az Uplayen, Steamen és az Originen vettem a játékokat, és ez ezentúl sem lesz másként (na jó, meg az Epic Store - ról a Metrót)😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció