A Ubisoft hamarosan leállítja a szervereket, játszhatatlanná válik a The Crew

Szerző: xoki | 2023. December 17. | hír | 27 hozzászólás

A Ubisoft 2014-ben a The Crew című játékával a versenyjátékok piacára is belépett. Azóta további két résszel is előálltak már, így közel 10 évvel a megjelenés után elérkezett az idő az eredeti játék szervereinek leállítására. Sajnos a játék állandó online kapcsolatot igényel, ezért ez egyben azt is jelenti, hogy még az egyjátékos rész is játszhatatlanná válik.

A hivatalos bejelentés szerint a The Crew szervereit 2024. március 31-én fogják leállítani. Ezt követően többé nem lehet majd hozzáférni a játékhoz, szóval a The Crew 2-re vagy a The Crew: Motorfestre kényszerül mindenki, aki Ubisoft versenyjátékkal szeretne a későbbiekben is játszani.

Pontosan nem tudni, hogy a The Crew egyjátékos része miért nem működik internetkapcsolat nélkül. Sajnos a jelen állás szerint a Ubisoftnak már nem érdeke foglalkozni vele, így valószínűleg nem fognak előállni egy offline játékmóddal. A kiadó nyilvánosan nem nyilatkozott még a szerverek leállításáról, szóval remélhetőleg észbe kapnak, és lehetőséget adnak majd az offline játékra.

The Crew
The Crew
The Crew
Megjelenés: 2014. December 02. (PC)
Műfaj: Akció, Verseny
Fejlesztő: Ubisoft Ivory Tower, Ubisoft Reflections
Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bonnie and Clyde avatar
Jó dolog lehet megfosztani egy megvásárolt játéktól a sok kidobott pénzért.. röhej az összes fejlesztő amit leművel az utóbbi 10 évben.
1
0
0
0
💬 2
no avatar
@Bonnie and Clyde: Teljesen egyetértek. Ha már úgy döntenek, hogy a szereveket leállítják, legalább az egy játékos módot meghagyhatnák egy patchel
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
@Lord_KROK: Nem baj a létra két oldalas dolog onnan is hamar le lehet jönni nekik is.
0
0
0
0
VidarArt avatar
Egyet értek. Naponta még 100 játékos sem lép be... Felesleges fenttartani a szervereket ennyi emberért.
0
0
1
0
💬 2
ArtyomAlekseyevich avatar
@VidarArt: Persze, szervereket fenntartani full felesleges annyi ember miatt. De nem hiszem el, hogy leesne a gyűrű az ujjukról, ha csinálnának egy patch-et, amivel offline játszható maradna a game. 1000+1 régi játék van aminek a szerverei hosszú évek óta offline vannak, de a single player mód vígan megy.
1
0
0
0
VidarArt avatar
@ArtyomAlekseyevich: Hát igen, ez igaz, hogy lehetne offline megoldás. Nem ide tartozik, de emlékszem amikor a NFS World szervereit állították le, hát az nem volt kellemes...
0
0
0
0
pinkyke avatar
engem a 2 sem érdekel hiába vettem meg annon mind a kettőt egy ideig játszottam velük azt azóta porosodik.
0
0
0
0
Belchior10 avatar
Sokat játszottam vele a megjelenés után. Nem volt hibátlan, de rengeteg játékórát bele lehetett rakni a töménytelen tartalom végett.
0
0
0
0
Pokman avatar
Nem tudom mi itt nagy felháborodás, egész eddig a kutyát nem érdekelte, de most hogy le akarják állítani a szervereket már hirtelen mindenki játszani akar. Én Crew 2 után kaptam meg ingyen és kezdtem el játsznai de már akkor sem lehetett max 40 embert találni a szervereken csúcsidőben. Úgy fel vannak ilyenkor háborodva az emberek mindenhol (most nem kimondottan erről a játékról beszélek), mintha naponta azt nyüstölnék vagy többször elővennék a kijátszás utáni években is, pedig nem igaz. Csak most hogy megjött a hír, hirtelen eszükbe jutott. Hát elárulom miért állítják le, mert csúcsidőben se játsza több pár tucat embernél. Ezzel most nem akarok senkit sem védeni, csak az emberi hülyeség már-már túl vicces ilyenkor. Nem mondom hogy tényleg nincs senki sem aki játsza és azokkal szemben tényleg szemétség, de itt most azokra gondolok akik évek óta rá sem gondoltak a játékra de most hirtelen nekiállnak szidni a kiadót. A 99%-a azoknak aki az elmúlt években nem játszottak vele biztos nem fognak a jövőben sem...
2
0
0
1
💬 12
Dwight Schrute avatar
@Pokman: Feltételezem, hogy a többségben úgy mint bennem is, az a tény okoz főként ""felháborodást"", hogy elveszik a játékhoz való hozzáférést amiért egyszer ergo az ember fizetett, nem beszélve ingame tranzakciókról. Eltekintve attól, hogy most lehet már talán évente egyszer ha előveszi/elővette volna az ember ezt a játékot. Gondolom a Division 1 részére is előbb utóbb ez a sors fog várni. Pedig azt is szinte végig soloba toltam, egy-két küldetést leszámítva mert oda kellett a haveri segítség
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: Fizetett érte igen, de őszintén mondd meg nekem, hogy hányszor vettél elő újra egy játékot miután kijátszottad. Lehet van 1-2 amit tényleg elővettél, de a többit, hiába fizettél érte, úgyse vetted elő újra, és nem is fogod.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: GTA IV alapjáték plusz DLC-k minden évben kijátszom, Red Dead Redemption 1 plusz undead nightmare szintén minden évben kipörgetem , Max Payne 1-2-3. És még sorolhatnék 2-3 játékot 🙂 ami sztori vagy atmoszféra miatt annyira jó hogy nem unom meg. Szóval igen, nálam előfordul hogy újra játszok bizonyos címeket.

De olyan van hogy steam könyvtárba vannak játékok amiket megvettem ( sale volt miért ne alapon) de még el sem indítottam őket egyszer sem. 😁
0
0
0
0
Pokman avatar
@Dwight Schrute: Igen én is ilyen vagyok, akciósan megveszem őket, aztán meg csak nézem a könytvárban őket, pedig még le is vannak töltve de mégse indítottam el soha 😂
0
1
0
0
Dwight Schrute avatar
@Pokman: Na akkor ezzel legalább összhangban vagyunk 🤣 😁
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Pokman: Kiadhatnának hozzá egy offline patchet és beszüntethetnék az árusítását, hogy aki fizetett érte, az tovább játszhassa. Ezzel így a kiadó simán csak meglopja a fogyasztóit. Ez a szememben fordított kalózkodás.
1
0
0
0
Pokman avatar
@X9K338DA: Csak ugyanazt tudom mondani amit az előtted hozzászólónak
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Pokman: És akkor ezért vegyék el mindenkitől, aki fizetett érte? Lehet, hogy sokane nem vennék még egyszer elő, sokan mások viszont igen. Sosem értettem, amikor valaki tapsikol, hogy meglopják. Te is addig tapsikolsz, amíg egyszer majd a te kedvenc játékodat lopják el tőled, amit 1-2-5 évente újrajátszol.

Egyébként meg valaki egyszer se játszotta végig, vagy megvette egy akción és el sem indította soha. A logikád mentén ebből kiindulva kiadni sem volt értelme. És nem csak ezt, hanem egyetlen játékot sem.
0
1
0
0
Pokman avatar
@X9K338DA: Most meg már csak csűröd-csavarod a dolgokat hogy biztos neked legyen igazad. Szépen és érthetően leírtam az első hozzászólásomban. Engem meg nem loptak meg sehol sem soha (főleg mivel az összes olyan játék amit megéri újrajátszani még az offline játékok idejéből van), tényleg lehet hogy egyszer leállítják a kedvenc játékom szervereit, ezt azért mondom így mert manapság már a játékok nagy része követeli az internetet, még akkor is ha nem multis és tudhattad hogyha ilyen játékot veszel hogy nem fog az örökkévalóságig tartani. Amúgy meg a multis gacha játékok is leállnak egyszer, amikbe egyesek 100 ezreket ölnek. A te logikád alapján mondhatnám én hogy akkor egy játéknak sincs értelme, de mi mégis vesszük őket és költünk rá. Az egyetlen dolog ami it tisztán látszik, hogy te gyűlölöd ubit, amivel nincs is baj (nekem sem a kedvenceim, csak úgy mellékesen), csak ne másokra vetítsd ki.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Pokman: A felhasználóellenes üzletpolitikát gyűlölöm, nem pedig kifejezetten az Ubit. Ez a legutóbbi kommented pedig vegytiszta terelés. Azt mondod, hogy nem nagy érvágás, ha elveszik, amikor úgysem vetted elő újra az utóbbi időben. Ezekután már ha akarod sem tudod. És ez egy olyan játék, ahol igazából semmi szükség, hogy always online legyen.
1
0
0
0
Pokman avatar
@X9K338DA: Hát pedig pont ennek a játéknak volt a lényege hogy Crew-t alapíts és másokkal együtt versenyezhess, ezzel volt hírdetve, ez volt a lényege. Story része elég átlagos és igazából elég rövid volt.
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
@X9K338DA: Támogatnám az ilyesfajta megoldást én is.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Tipikus Ubisoft. Ez az egyik oka, hogy már nem veszek tőlük játékokat. Furának is tartom, hogy mindig az EA-t rángatják elő, amikor a legrosszabb játékipari céget kell megnevezni. Félreértés ne essék, tényleg szemétládák, de az Ubi még rosszabb.
1
1
0
0
💬 2
no avatar
@X9K338DA: Ha kutya nem játszik vele akkor minek fent tartani temérdek szervert
0
1
1
0
X9K338DA avatar
@MrDzsendzsi: Nem kell. Ki kell hozzá adni egy offline patchet és leállítani a szervereket.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Talán volt valamikor ingyen, behúztam ha jól rémlik, mivel anno bétáztam és a kampányt majd egyszer végig szerettem volna tolni. Alapvetően tetszett az első rész. Az viszont nem tetszene, hogyha nem tudnám soha játszani a kampányt (más nem érdekel). Remélem kitalálnak rá valamit...
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Ezért szoktam húzni egy picit a számat amikor olyan játékot veszek ami online kapcsolat nélkül játszhatatlan... Crew 2-őt még most is gyűröm ,és ilyenkor elgondolkodtató, hogy mi lesz majd ha leállítják azt is... Persze addigra lehet kifog jönni még jópár Crew rész (vagy nem), De a Forza Horizon 3-al is így vagyok, nem mai játék az az alkotás sem,de időközönként azért előveszem azt is. Az meg pláne felháborító hogy igazából nincs rá magyarázat hogy miért kell egy-egy játéknak online kapcsolat. Főleg ha egyáltalán nem indokolja semmi a meglétét (multiplayert leszámítva), és tudnék ugyanúgy a soloba is játszani vele...
1
0
0
0
💬 1
cabus26 avatar
@Dwight Schrute: Hogy ne lehessen feltörni,azért kell folyamatos internet kapcsolat.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció