A széria rebootja lehet a Battlefield 6

Szerző: xoki | 2021. January 20. | hír | 27 hozzászólás

A Battlefield az egyik legnépszerűbb FPS szériák egyike, viszont az utóbbi évek során kicsit ellaposodott, és a legfrissebb pletykák szerint az EA is tisztában van ezzel.

A pletyka Tom Hendersontól származik, aki korábban több Battlefielddel kapcsolatos információt szivárogtatott ki. Állítása szerint a Battlefield 6 a széria „soft rebootja” lesz, amelyben 128 játékost támogató pályákon is játszhatunk majd. A játékot a Battlefield 3 inspirálta, és lehetséges, hogy egyszerűen csak „Battlefield” néven fog megjelenni.

Az állítólagos reboot egy cross-gen cím lesz, viszont a PS4-es és Xbox One-os verzió grafikailag és a játékosok számát tekintve is alulmarad majd a következő generációs verziókhoz képest. Az előző generációs verziót pedig állítólag nem a DICE, hanem egy másik stúdió, vagy ugyanazon stúdiónak egy másik részlege készíti.

Ahogy a Battlefield 5-höz, úgy a Battlefield 6-hoz is készül egy battle royale mód, amelyet a Call of Duty Warzone ellenfeleként készítenek. Egyelőre nem tudni, hogy ez szintén ingyenes lesz-e, tehát játszható lesz-e a Battlefield 6 megvásárlása nélkül is, avagy sem. Úgy tűnik, az EA és a DICE elég nagy dobásra készül, szóval remélhetőleg hamarosan bővebb információt is megosztanak majd a készülő játékról.

Battlefield 2042
Battlefield 2042
Battlefield 2042
Megjelenés: 2021. November 19. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: DICE
Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pcboy avatar
Ha battlefield 3 inspirálta akkor mégse II világháború lesz a téma mint valahol olvastam első hírként a 6-ról hanem visszakanyarodnak a modern hadviselésre?
0
0
0
0
Ayistion avatar
Nem úgy volt hogy előző generációs konzolokra nem érkezik az új rész? Félek hogy ez is úgy fog teljesíteni régi konzolokon, mint a cyberpunk, főleg ha valami olyen stúdióhoz kerül, aki nem fog tudni vele mit kezdeni.
CoD MW után vágyom már valami jó lövöldére, ami hozni tud egy király single és multi élményt. Ezek után már elkerülheteten a Series X-re való váltás, One S-ről.
0
0
0
0
💬 4
Arthur Morgan avatar
@Ayistion: Ha nagyon nem akarsz zsebbe nyúlni akkor a Series S is jó választás lehet. Annyira nem rossz konzol az mint ahogyan azt beállítják páran. Persze fájó pont lehet hogy nincs optikai meghajtó meg kicsit karcsú a tárhely. De teljesítménybe azért az is szépen muzsikál 😆

ui: én még mindig az első generációs fekete zászlóhajós One-al tolom játékokat. 😆
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Arthur Morgan: Választás már megvan hogy Series X lesz, arra a 300gb helyre sok minden nem fér fel az S-en, a bővítés meg egy félkonzol ára. 😆 Én mint olyan aki szeret játszani, nem csak elfifázgat meg néha fps multizik, nálam ki lesz használva az X. 😃
Addig van egy kis időm pótolni a félbehagyott játékokat, amik nem rendelkeznek smart delivery támogatással. (Ebben az évben kitartok velük 😃 )
One fat meg S között nagy külömbség nincs, csak azt hiszem a táp. 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@Ayistion: Hosszútávon nem igen kapsz olyan PC-t egy Series X árába ami éveken át kifog tartani. Ilyen szempontból nem fogsz mellé lőni 😆. Egy ideje én is azon agyalok , hogy le kellene állni a folytonos fejlesztgetésekkel.
Csak nehéz 😆. Megmaradna pl mostani gép munkára néha kapna egy új SSD-t és tökéletes.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Arthur Morgan: Én nekem annyiból jó hogy munkámhoz nem kell gép, így egyszerű volt dönteni hogy mit is akarok. Nem bántam meg hogy konzolra váltottam pc helyett. 😃
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Én örülnék ha modern kóri BF-et kapnánk. Nekem a VH vonal nem igazán jött be.
0
0
0
0
💬 2
Garasos GameR avatar
@Neo1989: Milyen modern kórra gondolsz? Covid vagy valami hasonló?
0
0
0
0
Kuci19 avatar
@Neo1989: Nekem kifejezetten tetszett ez a világháborús vonal, élveztem nincs benne attack helikopter 😃

Emlékszem játszottam a 3-4-el anno de azok mégsem tetszettek annyira mint mondjuk a Battlefield 1 vagy az 5.
Persze nem mondom azt Siege of Shanghait nem éltem volna, mégsem tetszett annyira mint a világégéses részek.

A battlefield 1-ben az tetszett igazán, hogy olyan korhoz nyúlt amihez előtte nagyon kevesen.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Egy felpimpelt BF2-nek örülnék. Azoktól a papírfegyverektől mindig a sírás jött rám és inkább BF Vietnamozta, mert ott jó volt
0
0
0
0
TikoTime avatar
Jó lenne egy Bad Company 3... Vagy a 2 remaster.
0
0
0
0
csupaki avatar
Kijött a Venice Unleashed!

Akinek megvan a BF3 premium edition/alapjáték+premium pass, az letöltheti, ingyen.
Még béta fázisban van. Zombie mód, map editor, prop hunt, no blue tint, medic radar, iránytű, only sniper, minigamek, 120 játékos, explosive magnum, végtelen C4, super tank és még sok minden, teljes mod support, LUA nyelven kell programozni.

A project célja, hogy a Project Reality nevű játékot (amiből a Squad nőtte ki magát) implementálják BF3 -ban.

Googleben keressetek rá: Venice Unleashed
0
0
0
0
Liptik avatar
Remélem jó lesz, ha lesz olyan jó, mint az 5, akkor megveszem, ha lesz valami akció, ami az 5-el is történt.
0
0
0
0
💬 1
wgeorge85 avatar
@Liptik: Biztos lesz olyan jó vagy lesz benne sok MP loot box, sok modern kori vívmánnyal. 😆
Akcióra meg egy ideig ne is számíts, hisz még hol van 2021. Q4... 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Én játszottam anno egy keveset az V-el, nem volt rossz... dehát nem kötött le sokáig :/ a 4-el meg a Bad Company 2 vel játszottam anno sokat! Azokat imádtam! Meg a sima Battlefield 2 vel... ú azzal nagyon sokat játszottam! 😃
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bukta2: Engem sem kötött le túlzottan, valahogy nem lehetett komolyan venni, bár amilyen gyenge a netcode ez nem is meglepő, talán az újabb résznél kezdenek vele valamit, bár kétlem. Ha pedig erre az alapra szeretnének ráhúzni egy komolyabb BR-t az szintén vicces lesz.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Csak adják ki a 3/4-et új grafikával és pályákkal és instant megveszem a megjelenés napján.

A 64 fős pálya is egy totális káosz erre most 128-ra váltanak. Szóval így viszont maradok az eddigi álláspontomnál amíg nem hozzák vissza a 24-32-48 fős játékmódokat addig akciósan sem fogom megvenni.
0
0
0
0
💬 4
TRACERHD avatar
@hekli96: Minek azokra új grafika? Ennek senki sem örülne.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@TRACERHD: Csak arra gondoltam, hogy újratextúrázni, azért látszik a 4-en is, hogy nem egy mai BF, a 3 meg még csak Frostbite 2.

Kevés embert ismerek aki nem örül a jobb grafikának, közönböst igen de olyat még nem hallottam, hogy "A francba miért lett szebb a játék" (max azok akiknek nagyon belépő szintű gépe van és attól fél, hogy nem fog futni a gépén), ha meg a kisebb létszámú szerverekre étetted akkor meg csak olyat ismerek aki örülne ha leállnának erről az only 64 hülyeségről.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@hekli96: A mai napig szép mindkettőnek a grafikája. Semmi értelme nem lenne újra kiadni szebb grafikával. Haladni kell tovább a sorozatban nem remasterelni. Akkor már a bad company-t újítanák fel, na annak örülnék.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@TRACERHD: Nem nagyon van haladás, igazából majdnemhogy az összes BF az 1942 remastere, csak a kor változott és bővültek a játékmódok. A fő profil továbbra is a multiplayer és azon belül is a CQ, "előrelépés" a kampány volt, ami egyre hangsúlyosabb lett, és nem csak valami alibi. De a playerbase nagy része nem azért játszik.

Nem is igazán lehet hova haladni, jelen, múlt, jövő, ez a három opció van. A jővőnek az EA-nél ott a Titan Fall. Az első és második VH pedig megvolt (kisebb nagyobb sikerrel), a hidegháború meg már közel jelenkor és eléggé majmolás szaga lenne. A Bad Company szintén már közel jelenkor. (A járművek és fegyverek nagyon közel voltak a maiakhoz és sok meg is egyezik)

Igazából ez a remaster annyi, hogy visszatérnek a jól bevált és sokak által visszasírt jelenkori hadviseléshez. A cikkben is írják, hogy soft-reboot vagyis nem azon lesz a hangsúly, hogy kapj egy új BF3-at hanem, hogy a BF3/4 stílusában fog készülni.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem pl sem a bf3 sem a 4 nem jött be. A 3 legnagyobb problémája, (amit a bf1 és 5ben is megszüntettek), hogy abszolút nincs esély kitörésre a spawn helyről 1-2 pályán, és csak spamelik az RPG-t. Viszont a bf1 játékstílusa az 5nél is jobban tetszik.
0
0
0
0
💬 2
hekli96 avatar
@YourMomIsNotMale: Nem tudom mikor játszottál a 3/4-el de én egyikben sem találkoztam ilyen problémával. Legfőképp az RPG spam el.

Ma már eléggé "szar" a játékosállomány, kevés a jó szerver és ha egy veterán csapat visszamegy bohóckodni akkor kialakulhat nagyon egyoldalú mecs. De a játek fénykorában nem ez volt a jellemző.

A 1/5-ben viszont nincs privát server innentől kezdve túl gyakran előfordul, hogy a játék méltó a camperfield nevére. Mikor a játékosok 60-80% a sniper az elég irritáló tud lenni. Egyes pontok bevehetetlenek mert gyorsabban spawnolnak a létszám miatt mint, hogy mindenkit kitduj lőni onnan. Meg amúgyis 4-5 ember campel valami szar mögöt kitámasztott LMG-vel. Gyakorlatilag 1 squadnak szinte semmi ráhatása nincs a mecsre, míg az elődökben, simán meglehetett akár 300/1200 ticketről is nyerni, ha egy jól összeszokott csapat infózva startégikusan haladt a pontok között. Ha mindkét félnek volt(ak) ilyen squadjai egy 48-as LargeCQ vagy 32-es CQ szerón az volt az igazi BF élmény.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
@hekli96: BF3-mal kb 2017ben kezdtem el nyomni, régen nem. De vannak olyan mapok, ahol beáll a spawn, és a tank/csapatszállító, RPG spam megy, lerak, meghalsz, ház mögül kilőnek mortarral, mert ha elölre mozdulsz, kiszed az rpg spawn, ha hátra, a tank és a másik rpg.

1-el nyomom főleg, van is pár órám benne, de csak sniperkedem, de nem campelek, mozgok. Ehhez képest a LMG playerek szokása hogy campelnek, és csak sprayelnek mindenre. Rohadt idegesítő ha pl bomberrel mész, hogy 32-ből 15-em LMG-vel lőnek. Viszont egész jó játékok szoktak lenni, mondjuk conquesten is meg frontlineon.

[url]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/138900275_411246360157236_3826108542766145779_n.png?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=yEEfqoN-G7YAX_2bGBG&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=69f4151b81c84378767973d62bee8fa5&oe=602CC2F3[/url]
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Már alig várom!!!
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@TRACERHD: Énis kíváncsi leszek rá! 20-ban nem kaptunk új BF-et, reméljük összedobnak valami jófélét!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció