A Stray lett 2022 legjobbra értékelt játéka a Steamen

Szerző: xoki | 2022. July 25. | hír | 12 hozzászólás

Körülbelül egy hete elérhetővé vált a PlayStation/PC-exkluzív Stray, és ennyi idő pedig pont elég volt arra, hogy a Steam egyik legnépszerűbb játékává váljon.

A rendkívül pozitív fogadtatáshoz rengeteg pozitív értékelés is társult, így a játék sikeresen lekörözte az eddigi csúcstartókat. A Steam250 adatai alapján a 42 655 felhasználó 98%-a vélekedett pozitívan a játékról, ezzel 8,61 pontra értékelve azt. Ez mindenképpen egy hihetetlen eredmény, melyet nagyon kevés játéknak sikerül megközelíteni.

A 2022-es toplista élére olyan címek kerültek be, mint a PowerWash Simulator, a Neon White és a The Looker, de mindenképpen a második helyezett, a God of War az, amelyet feltétlenül ki kell még emelni, hiszen a PlayStation nagy exkluzívjainak egyike volt, és csak nemrég jelent meg PC-re.

Összesítésben a Stray a 49. helyet zsebelte be az oldal top 250-es listájában, melynek élén jelenleg a Portal 2 áll.

Stray
Stray
Stray
Megjelenés: 2022. July 19. (PC)
Műfaj: Kaland
Fejlesztő: BlueTwelve Studio
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
repulomajom-legikoz avatar
Az embereknek nagyon különbözőek az elvárásaik egy-egy játékkal kapcsolatban hogy mi mennyit nyom náluk a lattban! Grafika, történet, zenei aláfestések, mennyire szimpatikusak a karakterek stb.......... illetve még ezeken belül is más-más elvárásaik vannak az embereknek. Az árazás is számít 60 eu-s megjelenési ár mellett lehet hogy "csak" 80 akárhány %-on állna a Stray. Ugye a Shadow Of The Tomb Raider amikor nem sokkal a megjelenése után kapott egy 33%-os leárazást, ömlöttek rá durván a negatív értékelések.

Aztán a Steam-en alapvetően kétféle értékelés létezik, ajánlom és nem ajánlom. Én legutóbb a Ice Age 4: Nutty Adventurest vettem meg. Már a vége felé tartok lehet hogy fogok dobni rá egy "ajánlom" értékelést, azért mert ÉN nagyjából azt kaptam tőle amit vártam, egy lájtos makk gyüjtőgetős ugrálós platform játékot és nem azért mert hogy egy hű de milyen jó játéknak gondolnám. Tehát ha a Steam-es értékelés is 1-10-es skálán működne sok játék teljesen más %-on állna, meg ugye aki már játszott néhány száz játékkal, már eleve akaratlanul is más-más mércét állít fel egy-egy játékkal kapcsolatban és amit már sokszor láttál egy idő után erejét veszti, főként ha nincs olyan dolog a játékmenetben, történetben stb... amit kiemelkedőnek éreznél.
Másfelől, eggyes játékokat szinte beletólnak a felhasználók arcába, míg mások akkor sem jelennek meg neked még az ajánlott listádban sem, ha egy csomó hasonló stílusú játékkal játszottál.
0
0
0
0
RigbyTheMad avatar
Logikus, hogy nem tetszik itt az embereknek, mert nincsen benne semmi aljaság. Bezzeg azt a csicska cyberszart széjjel hypeolták, ami tele van sablonnal és alja dolgokkal arra nem mondta senki, hogy nem nagy szám. Mert az aztán nagyon más mint az előtte lévő játékok, hát nagyon nem. Jó hogy adnak ki normális egyedi játékokat is, mint ez. Ilyen játékokért az ember nyugodt szívvel ad pénzt.
0
0
0
1
kovb677 avatar
Eleinte énis meg akartam venni de rájöttem ez csak egy szimpla macskaszimulátor szóval végül nem vettem meg.
0
0
0
2
santakigyo avatar
Valahol írták, de van benne igazság... Köszönheti a sikerét a játékipar jelenlegi helyzentének is.
Mindenesetre örvendetes, hogy van valami más, és persze nem meglepő módon egy indie játék.
0
0
0
0
💬 2
bukta2 avatar
@santakigyo: Egyetértek, jelenleg a béka segge alatt a játékipar.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@santakigyo: Mint már korábban is írtam (kb. fél éve) az indie-é a jövő.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
nem lett rossz csak hát amire mások is panaszkodnak az kicsit idegesítő.
nincs alapból ugyanolyan dualsense támogatás mint a ps5 ös verzióban és csak nagyon alap grafikai beállítások vannak.
mondjuk írták hogy idővel megoldják pár frissítéssel de azért na, 2022-t írunk, ha megcsinálták ps5 re akkor már a pc-sben is alapból benne lehetne a teljes dualsense támogatás.
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@ichigo23619: Ad annyi pluszt az a funkció, hogy negatívként lehessen említeni?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ez leginkabb 2 okbol kifolyolag tortenhetett:
1: Mert valoban jo kis jatek lett, 2: + Mert 2022. december 31-e meg odebb van...
0
0
0
0
Edven avatar
Egy tökre átlagos sztori, meg kell menteni a világot, ahol fák és levelek vannak konkrétan ronda a játék, ha a tényeket kell néznem azért szeretik ennyien mert cica. Én játszottam vele, jó volt, tetszett, de semmi egetrengető.
7
0
0
0
💬 2
Edven avatar
@kaland21: Igen, a cica meggyőző... 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció